POZIV ZA UKLJUČIVANJE U HUMANITARNU AKCIJU "DOBRO SE DOBRIM VRAĆA!"

 

Povodom 17. listopada – Međunarodnog dana borbe protiv siromaštva, Grad Vukovar pokreće humanitarnu akciju pod nazivom: ˝DOBRO SE DOBRIM VRAĆA!˝.
Akcija se provodi u partnerstvu sa Caritasom vukovarskog dekanata, a osnovni joj je cilj prikupljanje hrane i osnovnih higijenskih potrepština za socijalno najugroženije samce i/ili obitelji sa područja Grada Vukovara.
Akcija će se provesti od 15. – 22. listopada 2010. god. u prostorijama Caritasa vukovarskog dekanata, na adresi: Kralja Petra Krešimira IV bb (pokraj OŠ Blage Zadre) u Borovu naselju, a prema slijedećem rasporedu:
15. listopada 2010. god. (petak) –od 9:00 h – 18:00 h,
18. – 21. listopada 2010. god. (ponedjeljak – četvrtak) –od 8:00 h – 11:00 h i
22. listopada 2010. god. (petak) – od 16:00 h – 18:00 h

Pozivaju se sve građanke i građani grada Vukovara kao i sve pravne osobe da se uključe u ovu akciju te svojim donacijama hrane i osnovnih higijenskih potrepština pomognu onima kojima je ta pomoć najpotrebnija.
Popis socijalno ugroženih samaca/obitelji sa područja Grada Vukovara kojima će se donirati hrana i higijenske potrepštine proizašle iz akcije utvrditi će Upravni odjel za društvene djelatnosti, zdravstvo, socijalnu skrb, branitelje i nacionalne manjine u suradnji sa Centrom za socijalnu skrb Vukovar te Caritasom vukovarskog dekanata, a nakon provedbe akcije javnost će biti obaviještena o njezinim rezultatima.

Opća Skupština UN-a odredila je, 1993. godine, da se 17. listopada svake godine obilježava kao Međunarodni dan borbe protiv siromaštva, a sa ciljem promicanja svijesti o potrebi iskorjenjivanja siromaštva i bijede u svim zemljama, a posebice onima u razvoju.

 

Preuzeto s: www.vukovar.hr