NAJLJEPŠE ZA MARIJU


Malo se župa u našoj Nadbiskupiji, pa i šire, može pohvaliti tako prostranim i uređenim crkvenim dvorištem. Parkiralište je veliki problem, pogotovo u gradovima. Mi se ne možemo potužiti, jer se oko naše župne crkve nalazi veliko parkiralište. Vozače molimo da svoje automobile ne parkiraju unatrag, jer ispušni plinovi iz automobila nanose štetu ružama.
I dvorište oko župne crkve spada u bolje uređena dvorišta. Za sve to zahvaljujemo onima koji su radili prije nas, a posebno Hrvatskoj državi i Fondu za obnovu i razvoj! U tijeku je izgradnja malog botaničkog vrta s puno različitog drveća i cvijeća. U sklopu crkvenog dvorišta u tijeku je i i izgradnja male fontane koje će zacijelo privući pozornost malene djece. Popravit ćemo i dva vodoskoka. Oko fontane ćemo zasaditi i ružičnjak što će našoj župnoj crkvi dati još ljepši izvanjski izgled.
Drveće, cvijeće i zelene površine treba čuvati i njegovati, stoga ovim putem pozivamo naše mlade da ne uništavaju ono što uljepšava naše župno i samostansko dvorište!
U dvorištu su već postavljene i kante za bacanje otpada. Čuvajmo zelenilo i cvijeće i ne bacajmo smeće!

fra Vjenceslav Janjić