POKRENIMO   HRVATSKU!

 

Uvjeren sam da će ovaj naslov mnoge podsjetiti na predizborna obećanja nekih stranaka, partija ili pojedinaca! Ovo ne želi biti prazno obećanje nego je samo potvrda da je moguće i u ovom trenutku, i u ovakvom stanju u kakvom se trenutno nalazi naša Hrvatska, napraviti pomak na bolje!
Sredinom listopada u čitavom je svijetu obilježen Međunarodni dan borbe protiv siromaštva. Poglavarstvo grada Vukovara u suradnji s našim Caritasom tim je povodom pokrenulo akciju pod nazivom: "DOBRO SE DOBRIM VRAĆA!" Već je i sam naslov bio dovoljno poticajan i uspjeh nije mogao izostati!
Do tad prazne police skladišta našeg Caritasa sad su punije nego ikad ranije. Na žiro račun našeg Caritasa sjelo je i podosta novca! Opet su domovinska i iseljena Hrvatska bile jedno! Pomoć je stizala, i još uvijek stiže, iz svih krajeva lijepe naše, ali isto tako i iz europskih država gdje žive i rade naši ljudi kao i iz Amerike!

 

 

 

Svim ljudima dobrog srca ovim putem želim zahvaliti!

Istini za volju treba reći da naš čovjek brzo i zaboravi susjeda svoga koji je  u nevolji. Stoga i naslovih moje božićno pismo POKRENIMO HRVATSKU!

Što je potrebno učiniti da bi se Hrvatsku pokrenulo?

1.     Dobri projekti
2.     Ljudi  vjerodostojni
3.     Mediji, koji će sve to popratiti

U ovoj akciji svi su na najbolji način odradili svoj dio posla i uspjeh nije izostao! Stoga i koristim ovu prigodu da se svima zahvalim i zaželim
ČESTIT BOŽIĆ I SVETO ISUSOVO POROĐENJE, A U NOVOJ 2011. GODINI SVEGA OBILJA!

Ravnatelj Caritasa vukovarskog dekanata fra Vjenceslav Janjić zajedno sa svojim suradnicima

 

 

 

 

Objavljeno 18.12.2010., autor: fra Vjenceslav Janjić