SVEČANOSTI U FRANJEVAČKOM SVJETOVNOM REDU

 


Mjesno Bratstvo FSR-a  obilježilo je ovih dana  tri  događaja vrijedna spomena. Ponajprije su dvoje dosadašnjih novaka: sestra Katica  Kovačević i brat  Božo Elez položili u petak 17. rujna, na blagdan Rana sv. Oca Franje, svečana obećanja.  Njihova svečana obećanja primila je dosadašnja Ministrica u Bratstvu s. Dragica Miljak, a euharistijsko  slavlje predvodio je fra Vjenceslav Janjić, duhovni asistent u mjesnom Bratstvu. U ovom slavlju sudjelovalo je gotovo cjelokupno mjesno Bratstvo. Sestri Katici Kovačević i bratu Boži Elez  iskrene čestitke i Gospodin im podario  ustrajnost u Bratstvu FSR – a naše zajednice!

 

 

 

 

 

 

IZBORNA SKUPŠTINA FSR- a


Dan poslije, dakle  u subotu  18. rujna,  na spomendan  sv. Josipa Kupertinskog,  prije večernje svete mise, održana je redovita IZBORNA SKUPŠTINA u ovom Bratstvu. Prema Pravilima  FSR-a  Izborna se skupština održava svake treće godine. Braći i sestrama, koji su vršili neke odgovorne službe u tom razdoblju moguće je produžiti mandat još na tri godine. Međutim, to se nije dogodilo!
Nakon svečanog zaziva Duha Svetog, a u nazočnosti  Ministrice osječkog Pokrajinskog Bratstva  i duhovnog asistenta fra Flavijana Šolca, prišlo se izborima. Od 16  nazočnih izbornika s pravom glasa trebalo je sa najmanje devet glasova izabrati novog ili potvrditi staru  Ministricu. Tek u trećem krugu  za Ministra mjesnog Bratstva izabran je brat SAŠA DRENOVSKI. Potom se prišlo izboru dopredsjednika. Ni ovaj izbor nije išao tako glatko. Tek nakon trećeg kruga glasovanja izabran je brat GORAN MOLNAR. Za tajnicu je izabrana sestra MARIJANA JURIĆ,  za rizničara brat ANTE KRAJINA, za učiteljicu novaka potvrđena je s. Mirjana Elez .
Izabranima iskrene čestitke !                                                    

Dosadašnjoj Ministrici s. Dragici  i  njezinim suradnicima veliko hvala  za trogodišnji rad!

 

 

 

 

 

PRIMANJE U GODINU KUŠNJE


Nakon Izborne skupštine, a u sklopu večernje svete mise, u godinu kušnje primljena je s. Ljilja Jozić. Obredima primanja u novicijat nazočio je brat Vjenceslav Janjić, duhovni asistent mjesnog bratstva FSR- a!
Sestri Ljilji želimo ustrajnost na započetom putu!
Danas naše  mjesno Bratstvo FSR –a  broji 27 svečano zavjetovane  braće i sestara, te jednu novakinju!

 

 

 

 

 

 Objavljeno 20.09.2010., autor: fra Vjenceslav Janjić