BOŽIĆ

 

Pred nama je još jedan Božić, blagdan kad je veliki Bog postao malim čovjekom. Zašto? Da zavolimo dijete, da ga se ne bojimo, da mu pružimo ljudsku ljubav i toplinu, da mu damo mogućnost da se rodi! Hrvati, koji se rado nazivaju  i katoličkim narodom, u protekloj godini su se smanjili za jedan grad veličine Osijeka sa širom okolicom! Nekim dijetomrzcima ni ova činjenica  nije bila dovoljna. Po skraćenom postupku ljevičari su u hrvatskom Saboru donijeli odluku o uvođenju novog zakona o umjetno potpomognutoj oplodnji. Nije on donesen u prvom redu stoga da se omogući onim roditeljima, koji iz bilo kojih razloga ne mogu imati djecu, nego da se omogući ekstremnim skupinama koje žive protuprirodno da mogu usvojiti dijete. Čovjek se stavlja na prijestolje Božje. On odlučuje koji će embrion živjeti, a koji će biti zamrznut, prodan ili uništen. Dijete postaje igračka u rukama onih koji iskrivljuju Božje zakone. Velika većina hrvatskih građana protivi se mogućnosti da istospolne zajednice sklapaju brak i posvajaju djecu. Tko danas od lijevih političara govori o pravima djeteta?
Drugo što nas je, kao narod i kao pojedince, ošinulo poput groma iz vedra neba, jest ponovno donošenje još jednog liberalnog i nemoralnog zakona, a to je zakon o spolnom odgoju u osnovnim školama. U ovom zakonu krše se prava roditelja na odgoj svoje djece. Ustav Republike Hrvatske, čl. 63 kaže: «Roditelji imaju pravo i slobodu samostalno odlučivati o odgoju svoje djece!» U demokratskoj bi državi većina političara trebala zastupati interese i vrijednosni sustav većine građana. To u Hrvatskoj nažalost nije slučaj.
Što je slijedeće? Uvođenje zakona o eutanaziji - ubijanju iz samilosti!
«Da bi zlo napredovalo, dobri ljudi trebaju samo - ne činiti ništa.» (E.Burke)
Tiha većino, pojačaj svoj glas!
Slaviti Božić ne znači prisjećati se samo onog što je prošlost, nego pomoći da se  to dogodi  i danas, pripremajući sebi i drugima  bolju  budućnost! S ovim mislima želim Vam u svoje ime, u ime moga kapelana patra Darka, naših časnih sestara, obaju Župskih vijeća, pjevača i čitača, te ministranata  čestit Božić i blagoslovljenu Novu 2013. Godinu!


Vaš župnik fra Vjenceslav Janjić

 

 

Autor: fra Vjenceslav Janjić, objavljeno: 23.12.2012.g.