VUKOVARU ZA-DAR

 

Ovaj tjedan  u naš Caritas vukovarskog dekanata iz Zadra je stigao  jedan šleper humanitarne pomoći. Ovo  je  prva  veća  pomoć našim  najsiromašnijim obiteljima od Uskrsa ove godine. Ovo je pokazatelj kako je europska ekonomska kriza stigla i u naš grad. Uz bok našim revnim Zadranima je i grad pobratim Dubrovnik. Oni su nam, ove godine, pomogli više u novcu nego u hrani. Sve ćemo te novce, kao i 26 tisuća kuna koje su prikupili Zadrani,  potrošiti za nabavku  još deset tona brašna pakovanje po pet kilograma, tisuću litara ulja, nekoliko stotina kilograma riže i drugo….
Možda do Božića stigne još koja pošiljka iznenađenja!
Akciju pod nazivom: VUKOVARU ZA-DAR  i ove je godine, po šesti put organizirala Hrvatska katolička Udruga medicinskih sestara i tehničara iz Zadra. Ova se akcija provodi u Zadru prije Uskrsa i prije Božića. Duša ove akcije, kao i prijašnjih godina  je časna i medicinska sestra Melhiora  BIOŠIĆ.
Suorganizatori su  bili :
Osnovna škola Šimun Kožičić Benjo
Prirodoslovno grafička škola Zadar
Udruženje obrtnika Zadar
Udruga Propela
Ross media consulting  i mnogi drugi pojedinci.
U akciju su se uključile kako Županija tako i grad Zadar.
Mladi iz Dubrovnika  su nam uz 21. obljetnicu žrtve našeg grada dovezli u autobusu nekoliko paketa pomoći i 42.500 kuna u novcu. Ovih dana stiže i pomoć od molitvene zajednice…
U ime Caritasa Vukovarskog dekanata veliko hvala dragim prijateljima iz Zadra i Dubrovnika, te svim dobročiniteljima iz zemlje i inozemstva!
Od svibnja ove godine za naš Caritas dali su svoje priloge i drugu pomoć:
Jedan poznati televizijski voditelj i njegova Udruga darovali su našem Caritasu 100 tisuća kuna, Firma Cedevita iz Zagreba sokove i slično, Vukovarsko-srijemska županija, Zemljoradnička zadruga Ernestinovo, Lucija Beinrauch, Dario Maradin, naši Fratri iz Australije preko patra Marijana Glamočaka, Slaven Perović, Srećko Botrić, Igor Lencović, Nada Lacković,  pater Marinko Vukman iz Hrvatske katoličke misije u Njemačkoj Hochtaunus,  Blanka Brbot, Dora Fiorenini, Ajka Ševerdija s otoka Raba, Tomislav Ivošević iz Njemačke, Wolfgang Schlich iz Njemačke, Srednja škola Makarska, Beate Halassy, pater Zlatko Špehar i Hrvatska katolička misija Salzburg, Hrvati iz  Kanade - Toronto, Hrvatske katoličke misije iz:  Stockholma, Esslingena,  Zuga u Švicarskoj i još mnogi drugi. Ako sam neku ustanovu ili pojedinca  ispustio neka mi oproste. Ljudska slabost!
Naš Caritas pomaže 737 obitelji ili 2.261 korisnika. Ovoj brojci treba pridodati još stotinjak naših korisnika koji nemaju uvjete za stalnu pomoć nego oni dobivaju jednokratnu pomoć za veće kršćanske blagdane kao što su Uskrs i Božić.
Za protekle četiri godine naš je Caritas u gotovini za pakete pomoći, za struju, vodu, plin i druge potrepštine naših korisnika potrošio 198.509,05 kuna.
U nemogućnosti da se svim našim cijenjenim Dobročiniteljima osobno i pojedinačno zahvalim, koristim ovu prigodu da svima kažem jedno veliko Hvala i Bog plati! Ujedno Vam želim čestit i veseo Božić i blagoslovljenu Novu Godinu!

Sve Vas pozdravlja
Fra Vjenceslav Janjić, ravnatelj Caritasa vukovarskog dekanata

 

 

 

Objavljeno: 5.12.2012.g.