LJEPOTA ISPRAVNE VJERE

U svetištu Gospe Fatimske, u vukovarskoj gradskoj četvrti Borovo naselje, održat će se od 19. do 21. listopada ovogodišnji duhovni Kapitul Franjevačke mladeži osječkog područnog bratstva. Okupljanje započinje u petak 19. listopada do 16:00 sati.
Do sada je prijavljeno više od 130 sudionika. Tema ovogodišnjeg duhovnog Kapitula sukladna je «Godini vjere» i nosi naziv «Ljepota ispravne vjere».
Za pobliže objašnjenje ove teme upitali smo fra Roberta Ćibarića, duhovnog asistenta Frame osječkog područnog bratstva. Fra Robert nam je rekao: «Danas mnogi ljudi vjeruju, i čovjek je po naravi vjernik, međutim malo je onih koji imaju ispravnu vjeru. Ispravno vjerovati znači  ispravno se nadati i ispravno ljubiti, a to zapravo znači ispravno živjeti. Ovu će temu na Kapituli opširnije  obraditi s. Gabrijela Damjanović, članica Družbe Milosrdnih sestara iz Đakova.»

Mladi će u petak i subotu, u večernjim satima, u Gospinom  svetištu  zajedno s drugim vjernicima, slaviti svetu misu.
Predviđen je i posjet starijima i bolesnima ove vukovarske župe.
Kapitul završava u nedjelju, 21. listopada,  euharistijskim slavljem kojem će predsjedati provincijalni ministar Hrvatske franjevačke provincije svetih Ćirila i Metoda brat Željko Železnjak.

 

 

 

Autor: fra Vjenceslav Janjić, objavljeno 17.10.2012.g.