KUCNUO JE ČAS!

11. ožujka u Đakovu će se sastati Nadbiskupijska komisija za gradnje i obnove crkvenih ustanova. Jedna od točaka dnevnog reda bit će i izbor najboljeg prijedloga za izgradnju novog Pastoralnog centra u naselju Borovo Bata u Vukovaru. Još prošle godine raspisan je pozivni natječaj za izradu urbanističko-arhitektonskog rješenja za izgradnju novog Pastoralnog centra. Radi se o površini veličine od  6857 m2 na parceli k.č. 209/48. Pristigle su četiri ponude i na komisiji je da odabere ponajbolji. Đakovačko-osječki nadbiskup mons. Đuro Hranić blagoslovit će gradilište u petak, 1. svibnja, u 11 sati na istom mjestu gdje  treba započeti izgradnja Pastoralnog centra i pučke kuhinje.
U sklopu Pastoralnog centra, kako smo već napisali, gradit će se i nova pučka kuhinja u gradu Vukovaru. Dok se ne napravi nova kuhinja vukovarskim siromasima dovozit će se hrana iz Caritasove pučke kuhinje u Vinkovcima. Caritas vukovarskog dekanata skrbi o 852 obitelji koje redovito dobivaju pomoć. 249 obitelji dobivaju jednokratnu pomoć. Dogovorno će Nadbiskupijski caritas i grad Vukovar, za početak, dijeliti oko 80 obroka. Kad se otvori pučka kuhinja taj će se broj povećati na 200. Troškove će snositi Nadbiskupijski Caritas i grad Vukovar, te Hrvatice i Hrvati kako u Domovini tako i iz inozemstva. Riječ je o ljudima dobrog i plemenitog srca.
Na našoj župskoj web-stranici donosimo Vam nekoliko slika koje prikazuju zemljište, koje stoji prazno već 77 godina, i moderni grad koji se razvio  unaokolo. Da podsjetimo da je u međuvremenu u Hrvatskoj izglasan i novi  zakon da se na zemljištu, koje je namijenjeno za gradnju, radovi moraju započeti u roku od četiri godine.

Stoga i ovu obavijest naslovismo: "Kucnuo je čas!"

 

FOTO GALERIJA

 

 

 

Autor: fra Vjenceslav Janjić; objavljeno: 21.2.2015.g.

vBulletin counter