DJELA UMJESTO RIJEČI

 

Dobročinitelji našeg Caritasa, kako iz Domovine tako i iz inozemstva, još jednom su djelima pokazali da Vukovar, ni 25 godina nakon Domovinskog rata, nije zaboravljen. Zato im, kao povjerenik Caritasa vukovarskog dekanata, u ime svih onih koji će osjetiti njihovu djelotvornu ljubav, kažem srdačna hvala!
Kad spominjete imena samo nekih od njih  postoji velika vjerojatnost da će te neko ime ispustiti. Ne iz zlobne namjere nego iz ljudske slabosti. S obzirom da sam nekim pojedincima osobno poslao pismenu zahvalnicu ovdje ću se zahvaliti samo našim dragim prijateljima iz inozemstva. Kad sam 1976. godine, nakon završenog teološkog fakulteta u Zagrebu, otišao u Njemačku kao "Gastarbeiter" nisam niti slutio koliko će mi znanje njemačkog jezika pomoći u mojoj  župničkoj službi. 
Naši sunarodnjaci iz Burgenland-a ( Austrija), iz mjesta Nikitsch i okolice, dovezoše nam božićne darove među prvima. Francu Krizmaniću , njegovom pomoćniku i svim dragim sunarodnjacima koji su, preko njega uputili svoje darove,  od  srca hvala!
Hrvatska katolička udruga medicinskih sestara i tehničara, predvođena neumornom sestrom Melhiorom, i ove je godine organizirala akciju: " VUKOVARU ZA-DAR". Akcija se provodi dva put godišnje. U tu akciju uključeni su svi staleži, a ponajviše polaznici osnovnih škola, djeca iz vrtića i cijele obitelji. Ustanove grada i županije šalju nam i  financijsku pomoć. Svima od srca hvala. Prispjelu hranu odmah prevozimo u pučku kuhinju, a druge darove uručujemo djeci i siromašnim obiteljima u našem gradu. Svima od srca hvala!
Već spomenuta Hrvatska katolička udruga medicinskih sestara i tehničara prikupila je , uz darove u naravi, 29.545,05 kuna. Uz to oni su dodatno poslali još  iznos od 2.000 kn.
Županija Zadarska i ove je godine, u sklopu te  akcije "VUKOVARU " ZA-DAR" poslala iznos od 10.000 kuna.
OTP Banka d.d. Zadar iznos od 2.000 kn.  Osnovna škola Trpanj 2.130 kn, Osnovna glazbena škola sv. Benedikta Zadar 1.000 kuna. Dječji vrtić VIR 2.249,00 kn.


Nitko kao Zadrani!
Dubrovkinjama i Dubrovčanima jednako tako velika hvala. Mladi iz Dubrovačke biskupije su i ove godine darovali našem Caritasu lijepi iznos  novaca od prodaje svijeća i dragovoljnih priloga povodom obljetnice okupacije našeg grada. U te dane oni nas redovito i pohode! Dubrovačko- neretljanska županija dopremila je , i ove godine, šleper od deset tona mandarina. Te iste su djelatnici našeg Caritasa na licu mjesta podijelili udrugama  našeg grada proizašlim iz Domovinskog rata.
Svoju zahvalnicu započeo sam spominjući se naših dragih sunarodnjaka iz Gradišća u Austriji. Red je da i završim s našim dragim prijateljima iz Njemačke.


Udruga "WERKE STATT WORTE" u prijevodu :"DJELA UMJESTO RIJEČI!" iz njemačkog grada L'o'ffelsterz-a i ove je godine dovezla šleper božićnih paketa. Vrijednost robe iznosi 2.500 Eura. Udruga postoji od 1994. godine i ovo im je 380 šleper pomoći siromašnima. Uz Caritasa Vukovarskog dekanata naši prijatelji iz Njemačke  pomažu i starački dom u Domanovićima u Hercegovini. U dopisu članovima njihove Udruge i dobročiniteljima stoji , ako se zajedno slože, da će im i ove godine poći za rukom da prikupe dovoljno sredstava za tri "Sattelschlepper-a".
To znači da su  uspjeli  prikupiti  oko 7.500 Eura! Kapa dolje- HUT AB ! liebe Fraunde in Deutschland! Beh'u't Euch der liebe Gott, Euch und Euere Kinder! Frohe Weihnachten und ein gutes und friedliches Neues Jahr! Ich m'o'chte noch erwehnen unsere liebe Franz und Erika aus Mendig!
Es gr'u'sst Sie alle Pater Wenzel Janjić, Leiter der Caritas Kreistelle in Vukovar an der Donau-KROATIEN

P.Wenzel

 

VAŽNA OBAVIJEST DOBROČINITELJIMA NAŠEG CARITASA

Obavještavamo dobročinitelje našeg CARITASA VUKOVARSKOG DEKANATA da je, ulaskom Republike Hrvatske u EU, prilikom novčane donacije potrebno na uplatnicu upisati naš IBAN.
HYPO ALPE-ADRIA-BANK d.d.
RIMOKATOLIČKI ŽUPNI URED SV. JOSIPA RADNIKA, 32 010  VUKOVAR, Lička 23a (s naznakom: ZA CARITAS)
HYPO ALPE-ADRIA-BANK d.d. VUKOVAR
BROJ NAŠEG TRANSAKCIJSKOG RAČUNA - IBAN - JE:  
HR07 2500 0091 10 20 3487 9
SWIFT adresa / BIC HYPO ALPE-ADRIA-BANK d.d. Zagreb - HAABHR22
Naše dobročinitelje iz inozemstva molimo da uvijek napišu uz naš IBAN i identifikacijsku šifre banke SWIFT!
SVIM DOBROČINITELJIMA UNAPRIJED HVALA!

 

 

 

 

 

AUTOR: p.Wenzel