IZLOŽBA POŠTANSKIH MARAKA I KARATA S LIKOM SVETOG PAPE IVANA PAVLA II.

Pastoralni centar župe sv. Josipa Radnika " Blaženi Alojzije kardinal Stepinac"u Borovu naselju od 4. ožujka do 16. travnja 2017. godine
Prigodom 330. obljetnice  kako je Hrvatski sabor  1687. godine proglasio  sv. Josipa zaštitnikom Hrvatske  i početkom  gradnje  nove  crkve u čast sv. Josipu u Borovu naselju, župa je organizirala Franjevačke pučke misije od 4. do 12. ožujka  i filatelističku izložbu od 4. ožujka do 16. travnja. Na izložbi se mogu vidjeti poštanske  marke i karte s likom svetog pape Ivana Pavla II. koji je 7. lipnja 2003. godine posvetio  kamen temeljac za novu crkvu u čast sv. Josipu koja se upravo  gradi u Vukovaru- Borovo naselje.


Na kamenu temeljcu  piše: " TEMELJNI KAMEN ZA CRKVU SV. JOSIPA RADNIKA VUKOVAR- BOROVO NASELJE"! Blagoslovio papa Ivan Pavao II. Filatelistička izložba je postavljena u znak zahvalnosti papi  Ivanu Pavlu II .  u znak zahvalnosti  za sve što je učinio kao papa za hrvatski narod.

 


Postavljeni izlošci  pripadaju dvojici Vukovaraca gospodi Franji Beck-u i Ivanu Kovačeviću, te Hrvatskoj franjevačkoj provinciji sv.Ćirila i Metoda iz Zagreba.
Izložbu je otvorio gospodin Vladimir Štengel , prvi gradonačelnik grada nakon srpske okupacije i dugogodišnji  predsjednik Filatelističkog  društva grada Vukovara.

Na slici gospoda Franjo Beck i Ivan Kovačević s registarskim oznakama "papamobila" u Osijeku od 5. do 9. lipnja 2003. godine. Osobni papin vozač bio je Franjo Tokić s registarskim oznakama papamobila OS 239 CC. Broj akreditacije bio je 2237

 

 

 

 

 

AUTOR: fra. Vjenceslav Janjić