SVE TEČE PO PLANU

Na poticaj vukovarskog gradonačelnika gospodina Ivana Penave, u četvrtak 9. ožujka u njegovu uredu, održana je još jedna u nizu pripremnih  sjednica  na kojoj se raspravljalo o skoro dolazećem Susretu hrvatske katoličke mladeži u Vukovaru od 29. do 30. travnja ove godine. Tema je bila regulacija prometa u gradu tih dana. Sjednici su nazočili već spomenuti gospodin gradonačelnik i njegovi savjetnici  za regulaciju prometa u gradu gospoda Dražen Čulik i Tomislav Jakumetović.  Organizatora ovog Susreta Đakovačko-osječku  nadbiskupiju   zastupali su sam nadbiskup mons. Đuro Hranić, generalni vikar mons. Ivan Ćurić , povjerenik za pastoral mladih  đakovačko – osječke nadbiskupije Filip Perković  te  trojica vukovarskih župnika: fra Ivica Jagodić, fra Vjenceslav Janjić i Dejan Čaplar.


Gospodin Penava  je tom prigodom rekao kako se  u gradu Vukovaru užurbano radi oko  pripremama za dva, prema njegovim riječima, vrlo važna događaja za sam grad. Na prvom mjestu to  je Susret hrvatske katoličke mladeži od 29. do 30. travnja, te organizacija Sinjske alke koja će se održati 6. svibnja,  također u gradu na Dunavu. Želja nam je da sve prođe u najboljem redu, rekao je gradonačelnik Penava, te kako oko organizacije ovih dvaju događaja kruže kojekakve informacije i dezinformacije. Stoga on sam želi osobno upoznati sve one koji su važni sudionici u organizaciji ovih događaja iz prve ruke.
Potom je govorio gospodin Čulik, stručnjak za promet u samom gradu Vukovaru. Prema njegovim saznanjima u samom  gradu moguće je smjestiti 680 autobusa. Policija će tih dana, u gradu i oko grada, regulirati promet tako da će neke ulice u gradu biti jednosmjerne tih dana. Nadbiskupijski povjerenik za pastoral mladih  Đakovačko – osječke nadbiskupije Filip Perković se nadovezao na njegovo izlaganje rekavši  da se tih dana  očekuje oko 550 autobusa i oko 25 tisuća mladih.

Nadbiskup  mons. Hranić je naglasio da organizatoru nije toliko stalo do masovnosti koliko do kvalitete ovog Susreta. Ne želimo da mediji nakon tog susreta  pišu kako su pripadnici hrvatske katoličke mladeži tih dana " tulumarili" po gradu. Svima nam je želja da sve prođe u najboljem redu, naglasio je mons. Hranić.

 

 

 

 

 

 

AUTOR: fra. Vjenceslav Janjić