Zahvalnica_2015

U župi sv. Josipa radnika, u vukovarskoj gradskoj četvrti Borovo naselje, na 29. nedjelju kroz godinu, održano je četverostruko slavlje.
01  U župi sv. Josipa radnika, u vukovarskoj gradskoj četvrti Borovo naselje, na 29. nedjelju kroz godinu, održano je četverostruko slavlje. 02  Tog dana obilježava se svjetski misijski dan. 03  Kroz čitav tjedan vjernici su molili, u sklopu listopadskih pobožnosti, za misije i misionare. Već ranije animirali su vrijedne domaćice da ispeku slastice i različita druga peciva i donesu ih u crkvu na uočnjicu misijske nedjelje. 04  Prikupljena peciva ponudili su župljanima u nedjelju nakon svetih misa. Vjernici su za slastice ostavljali svoje novčane priloge. Uspjeh nije izostao. Sav prikupljeni novac bit će tijekom slijedećeg tjedna uručen sestrama misionarkama iz afričke zemlje Benin koje pastoralno djeluju u Osijeku.
05  Župna crkva bila je dupkom ispunjena. 06  Tog dana u župi se slavila i nedjelja zahvalnica za ovogodišnje plodove zemlje. 07  Predvođeni  vjeroučiteljicom  sestrom  Danijelom  Borščak  vjeroučenici, obučeni u prekrasne  narodne nošnje ovog kraja, predmolili su svetu krunicu i na taj način se uključili u svjetsku  akciju "Milijuni djece mole krunicu za jedinstvo i mir u svijetu". Oni su i pjevali kod svete mise. 08  Najljepša je bila naša Ana Marija Varga, 1,5 godišnja heroina o kojoj ste već mogli čitati na našoj stranici.
09 10  Polaznici vjeronauka krasnoslovili su na temu Pjesme svega stvorenoga sv. oca Franje Asiškoga: "Blagoslovljen budi, Gospodine moj". 11  Roditelji Bilkić, zajedno s kumama i rodbinom, donijeli su svoje blizanke Saru i Laru na krštenje. Bio je to najdragocjeniji dar Bogu u ovom trenutku..