Cvjetnica

Cvjetnica u župi sv. Josipa Radnika, Vukovar - Borovo naselje 25.3.2018.g.
01  Sv. Augustin "Misli" *"Tražiš istinski mir koji se obećava kršćanima poslije ovoga života. 02  Stoga ćeš ga kao blaga i mila doživjeti i ovdje posred najgorčih teškoća ovoga života. 03  Uvjet je da ljubiš zapovijedi Onoga koji ga je obećao. 04  Ubrzo ćeš oćutjeti da su plodovi pravednosti slađi nego plodovi nepravde.
05  Čovjek se čiste savjesti u nezgodama istinskije i radosnije veseli nego čovjek zle savjesti posred užitka." 06  *"Bog je vjeran. Neće dopustiti da budemo kušani povrh onoga koliko nam je moguće. 07  Uz kušnju će odrediti i kraj te ćemo moći podnijeti." 08  *"Drvo što nosi našu slabost je Gospodnji križ kojim se znamenujemo i koji nas oslobađa od ovozemaljskog utapanja.
09  Valovi navaljuju, ali nam Bog pritječe u pomoć." 10  *"Zemaljski čovjek, kao malo dijete u Kristu, koje se hrani mlijekom dok ne ojača za čvrstu hranu i ne očvrsne svoje oči da mogu gledati sunce,.. 11  ..neka ne smatra svoju noć kao zapuštenost, nego neka se zadovolji svjetlošću mjeseca i zvijezda."