Božić

01  Stjepan Lice: Betlehemsko svjetlo 02  Kad si sišao u Betlehem, u naša srca, ulio si ulje u naše svjetiljke. 03  Sve otada ne prestaješ umnažati svjetiljke, dolijevati u njih ulja. 04  Sve otada Betlehem nam zbori da je samo jedna svjetiljka, samo jedan plamen.
05  Sve otada govoriš nam, govoriš svime što nam se zbiva: da bi plamen živio, valja nam gorjeti, gorjeti ne zbog sebe, gorjeti zbog drugih. 06  I potičeš nas, potičeš čitavim svojim srcem: da bi plamen živio valja nam, uzmanjka li u čijoj svjetiljci ulja, doliti u nju, dolijevati kroza sve dane, iz svoje svjetiljke. 07  Jer sve svjetiljke, okupljene oko Betlehema, okupljene u tvom srcu, jate se, jedna su svjetiljka. 08  I isto im je ulje, isti plamen, ista svjetlost. Isto vrijeme i ista vječnost.
09  Ti goriš ponajprije u svjetiljci koja žeđa za tvojim uljem. I naša žeđ postaje tvoj plam. 10  Kad si sišao u Betlehem, otkrio si nam da se ulje naših svjetiljki prelijeva i preko obala vremena i kako tek s drugim svjetiljkama združeni poniremo u tvoje srce. 11  Sve si nas zauvijek sabrao u svoj plam.