Marija pomoćnica

Zašto Mariju zovemo pomoćnicom, savjetnicom, utočištem grešnika te mnogim drugih naslovima? Zašto joj se uopće utječemo u zagovor? Stoji li ona pred svojim Sinom i zagovara za nas? Zar nam Bog ne želi sve sam dati? On sam je rekao – tražite u moje ime i sve će vam biti dano! Svatko od nas osjeti u srcu da joj se moli, da joj se utječe. Svatko tko se njoj moli ima taj poseban pristup prepun nekakve nježnosti. Odgovor na sve ovo gore imamo u sebi, ali sam Isus onoga trena kada se sakrio pod njezino srce dao nam je svako pravo da je zovemo majkom, ne samo pod križem kada ju je dao Ivanu kao majku, nego onda kada je ona rekla svoj DA, kada je je BOG zamolio da bude njegov šator, da se Stvoritelj sakrije u svoje stvorenje. Divno je samo dok pišem ovo koliko osjećam nježnosti i ljubavi prema njoj. Stanite na trenutak i zamislite jedan mali šator pod koji ste se sakrili dok vani bjesni oluja! Ona je taj šator Njegov (Isusov), pa kako se ne bi i ja tamo onda sakrio? Ono što je Isusu bilo Marijino srce, nama je to Marijin plašt koji nas ovija.

Da se razumijemo, Bog nije niti muško (u punom smislu), niti žensko – on je BOG koji ima karakteristike i majke i oca, ali ona! Ona je u punom smislu žena i majka. Pretpostavljam da se većina nas, kada je nešto trebala u djetinjstvu, pokušala umiliti majci, jer majka je ona koja je puna nježnosti. Mi vjerujemo da je ona iznad svake majke po svemu. Ona je nježni cvijet. Ona čezne da joj se svatko od nas obrati, da je zazove, usudim se reći – što veći „grešnik“ to veća ljubav kojom hrli da pomogne. Ako patimo, ako nam je teško u svemu imamo nju koja uvijek pokazuje na onu najveću obranu, na ljubav svoga sina, nikada ne ističući sebe, već uvijek pokazujući put do Njega koji je na kraju jedini lijek.

Duboko sam uvjeren da Marija ne samo da sluša naše molitve i da nas zagovara kao majka, nego isto tako kao majka suosjeća s nama sve naše boli i radosti. Kada smo radosni ona je s nama, kada patimo i ona pati na neki duhovan način. Jer ne bi bila majka da ne dijeli s nama bol. Njezino srce pati s nama, i pati kada se vrijeđa. Pa ako se ona tako odnosi prema nama onda nas nema čega biti strah obratiti joj se i pitati je bilo što! Može li dijete pretjerati u svojim molbama majci ili majci dosađivati? I ako može, Mariji ne može.

Molitva njoj je jedan od putova koji pokazuje na konačni put, a na tome putu stavite sve svoje molitve i zagovore u nju, jer, bez brige, svaka molitva Mariji molitva je njezinom Sinu, koji nam ju je dao kao pomoćnicu.

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *