11. Smotra franjevačkih zborova Provincije sv. Ćirila i Metoda

U subotu 28. svibnja 2016. u Slavonskom Brodu okupilo se više od 700 pjevača u 24 zbora na 11. Smotri franjevačkih zborova Provincije sv. Ćirila i Metoda. Jedinstvena je to prigoda da se na jednome mjestu okupe zboraši, dirigenti i orguljaši iz naše provincije, da svi pokažemo što znamo otpjevati, zapjevamo i koju zajedno te da se podružimo, razmijenimo iskustva i bodrimo jedni druge.

Nekoliko riječi dobrodošlice izrekli su gvardijan samostana u Slavonskom Brodu fra Franjo Jurinec, dogradonačelnik Slavonskog Broda Hrvoje Andrić te povjerenik Vijeća za kulturne djelatnosti Provincije sv. Ćirila i Metoda fra Antun Jesenović. Zatim su krenuli nastupi zborova naše Provincije.

Zbor franjevačkih juniora po običaju je nastupio zadnji, kao šećer na kraju. Budući da smo u Godini milosrđa, tema ovogodišnje Smotre bila je Božje milosrđe, i nas smo 12-orica u skladu s time otpjevali skladbu Misericordias Domini, autora J. Berthiera u obradi M. Zrakića.

Nakon smotre uslijedila je sv. misa koju je predvodio fra Milan Krišto uz koncelebraciju dvadesetak svećenika. To je poseban trenutak gdje se više od 700 pjevača ujedinilo u pjesmi i molitvi. A nakon svete mise započeo je ručak u dvorištu samostana koji također nije prošao bez zajedničke pjesme. Ipak, druženju je morao doći kraj te smo se poslije ručka zaputili prema Zagrebu kako bismo kolokvije i ispite priveli kraju.

Komentiraj