Nacionalni susret Bogu posvećenih osoba u Mariji Bistrici [FOTO]

Nacionalni susret Bogu posvećenih osoba u Godini posvećenog života održao se u Mariji Bistrici 14. ožujka 2015. godine. Na hodočašću su sudjelovali redovnici i redovnice iz cijele Hrvatske (i susjedstva). Između ostalih, sudjelovala su i braća naše provincije među kojima smo bili i mi, bogoslovi s Kaptola.

Gospodin nam je svima udijelio milost slušati pastirsku pouku našega nadbiskupa Josipa Bozanića koji je predvodio euharistijsko slavlje. Nadbiskup nam je objasnio važnost i značenje naših zavjeta za Crkvu. U zavjetu čistoće mi izražavamo svoju vjernost Bogu u Crkvi, u zavjetu siromaštva očituje se naša nenavezanost da bismo ostali slobodni za Boga u Crkvi, dok u zavjetu poslušnosti on vidi potpuno predanje Bogu u Crkvi. Naglašava ovo u Crkvi da nam osvijesti našu pripadnost koju nikako ne bi smjeli tražiti izvan Crkve. Mi živimo za Crkvu i u Crkvi. Pozvao nas je također da razmislimo: Molimo li dovoljno? Upozorio nas je da nas molitva čuva od aktivizma u kojemu se možemo izgubiti. Shvaća da redovnici mnogo rade, ali da bi u tom radu izbjegli nezadovoljstvo i da ne bi podlegli napasti da rješenja za sve probleme i izazove traže sami, trebaju se ponizno utjecati Gospodinu u molitvi. Jer ipak je to Gospodinovo, a ne naše djelo. Pozvao nas je također i na radost, ali na radost u Gospodinu.

Poslije mise, u 15 sati sudjelovali smo na križnome putu koji je predvodio fra Ivica Petanjak. Naša braća sudjelovala su u glazbenom programu prije mise, neka od braće pomagala su kao poslužitelji oltara, a neki su pjevali u zboru. Bilo je to lijepo i nesvakidašnje iskustvo; odmorili smo se od svakodnevice, susreli mnoge poznanike, upoznali neke nove ljude. Dobili smo čak i ručak. Naposljetku, svi smo se razišli kućama – umorni, ali duhovno okrjepljeni. Bilo je to mjesto susreta i molitve za što treba biti zahvalan Gospodinu koji nevidljivom svojom rukom čini čudesna djela.


 

Slike s nacionalnog susreta Bogu posvećenih osoba u Mariji Bistrici:

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *