Blažena Djevica Marija od Krunice ili Gospa od Ružarija

Danas želimo razmišljati i onome što je u naše a i svako vrijeme preko potrebno, a to je molitva. Posebno molitva krunice. Bez molitve nema vjere, bez vjere nema života! Što hoću reći? Da onaj koji ne moli, ne živi. Živi, ali je živući mrtvac! Ako je život u tome da imamo za pojesti i popiti, onda uživajte jer kako se kaže, sutra nam je umrijeti. Nemoj te me krivo shvatiti, ovo je potrebno i dobro je, ali nije to valjda život? Ako netko gleda ovako površno žao mi je. Na žalost mnogo današnjih ljudi gleda ovako, ne shvaćaju da je moj i tvoj život kao cvijet. U jutro se budi i cvijeta, a uvečer, suši se i vene. Tijelo sam i preživljavam, ali sam i puno više od tijela, ja i osjećam, ljubim, trpim, tugujem, radujem se i tako dalje. Više sam od ovoga što vidim. Ja imam dušu, koju nitko ne može objasniti i spoznati osim onoga koji ju je stavio u ovo tijelo, a to je stvoritelj, to je Bog, to je Istina pisana velikim slovom. Da bi ŽIVIO potreban sam „oživjeti“ dušu.

Danas kada smo okruženi raznim oblicima pobožnosti velika je opasnost da ni ne znajući upadnemo u krive i opasne takozvane pobožnosti. S molitvom krunice tu opasnost uklanjamo, jer nema sigurnije pobožnosti od krunice i Euharistijskoga klanjanja. Kada molimo krunicu mi hodamo po sigurnome terenu, jer se stavljamo u ruke Blažene Djevice Marije, Isusove i naše Majke. Ovim tekstom ne želim vam nametnuti molitvu krunice, nego je kao brat želim blago preporučiti. Čuli ste puno puta da je krunica Evanđelje malenih, to je istina, jer moleći krunicu mi prolazimo Isusov i Marijin život, mi smo u tome trenutku u odnosu s otvorenim nebom. Samo nebo je otvoreno kada molimo, isto ono nebo koje nam je konačni cilj, stanje u kojem smo vječno s Bogom, cilj za kojim nam cijelo biće žudi. Molitva nam otvara taj prostor neba i mene, a posebno krunica. Jer u krunici mi odvajamo pola sata da budemo u molitvi, da stanemo pred Isusa s Marijom, dopuštamo Majci da nas preda svome Sinu, da nam On da novo srce, srce koje ljubi i koje ući živjeti. To je ishod svake molitve koja je praćena dobrom voljom. Kažem posebno krunice koja je i molitva, razmatranje i meditacija.

Kada molimo krunicu mi odbijamo svako zlo, ono se jednostavno miče, jer sa svakom zdravo Marijo mi slavimo i blagoslivljamo Mariju i Isusa, koji na nas izljeva obilje milosti i darova. Sa svakim zdravo Marijo mi blagoslivljamo umjesto onih koji bi to trebali činiti a ne čine, nego u svome neznanu i grijehu još dublje upadaju u tamu grijeha, toliko upadaju da proklinju. Mi stojimo mjesto njih u molitvi krunice. O koliko bi se moglo o krunici pričati. Svakome od nas srce čezne za nježnošću, pa to u obilju dobivamo kada molimo krunicu. Ako nam je teško moliti, ništa zato, samo zamoli Mariju da ti pomogne, Ona nikada nikoga ne odbija, kao majka to ni ne može.

U molitvi zdravo Marijo mi molimo „moli za nas grešnike“. Shvaćate li što molite? Ovo je zaziv milosrđa za sve grešnike ovoga svijeta. Vi molite milosrđe, molite zagovor Majke, molite za one koji nemaju života o kojem sam u početku pisao. VI stavljate svoja leđa za braću i sestre koja lutaju, svi postajete milosrdni samaritanac iz Isusove prispodobe. Vi mijenjate sebe i ovaj svijet, vi sudjelujete u trijumfu Majke Marije. Predajte u molitvi krunice svoje srce Njezinome srcu. Molite i živite.

1 Comment

  1. šani

    Tekst za srce i dusu. Pun istina i objašenja kako bolje razumijeti ‘alate’koje nam je Gospodin podario da nam puti budu prohodniji.

    Reply

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *