Knjiga Istine ili!?

Godine 2012. prvi put je izišla „Knjiga istine“, s podnaslovom „Pripremite se za drugi dolazak“. Na naslovnoj stranici je slika milosrdnog Isusa nad zemljom. Knjiga je također prevedena na hrvatski jezik te je, kako u svijetu tako i kod nas, postala popularna među nekim katolicima. Sadrži brojne poruke koje Isus daje ženi koja se zove Marija, a počela ih je primati od 2010. Do danas je primila preko 1400 poruka. Cilj ove knjige i njezinih tekstova je pripremiti čovječanstvo za drugi Kristov dolazak, da proširi ove poruke kako bi se svijet pripremio na događaje posljednjih vremena, iako bih prije rekao čovjeka kao pojedinca. Sadržaj poruka su proroštva, obećanja, posebne križarske molitve preko kojih se svijet i pojedinci spašavaju, te mnogo apokaliptičkoga sadržaja. Osim hrvatskog izdanja, kod nas se pojavio i škapular „Pečat živoga Boga“. Osim škapulara može se naručiti i posebna Medalja spasenja. Ono što nas sada zanima jest je li ova knjiga i njezin nauk istinit ili lažan.

Prije nego počnemo s našom temom dobro je da odvojimo ova dva pojma istina, laž. Istina bi bila ono što odgovara stvarnosti, što je s njom u skladu, dakle poklapanje uma i stvarnosti. Laž, s druge strane, je svjesno ili nesvjesno izrečena neistina ili obmana s mogućom  namjerom da se nekoga zavara ili dovede u zabludu. Zabluda koja je postala „istina“ je laž koja je postala „istina“ i koja vodi u posve krivome putu, pa na žalost i do gubitka samoga sebe, do iluzija.

Pokušajmo doći do zaključka u svijetlu Istine, jer jedna je istina pisana velikim slovom, a to je Mudrost Božja – Isus Krist, koji nam se objavio i objavio nam Boga kao Oca. Ono što se svatko od nas treba sada zapitati jest: je li ta knjiga istinita ili lažna? Ako vjerujem u tu knjigu i u njezine poruke, moram se poniziti i dopustiti da čujem i drugu stranu. Isus nam sam daje načelo: „Stablo se poznaje po svojim plodovima“ (Mt 12, 33). Ako posadim loše sjeme, jasno je da neće biti ploda, no ako posadim dobro sjeme, bit će ploda. Neka nam ovo bude mjerilo ne samo sada nego uvijek u životu.

Prije nekoga vremena, kad se knjiga pojavila, pročitao sam da je neki kardinal rekao da je ona sotonsko djelo. Nije li negativan sud jednog kardinala dovoljan razlog da se zapitam o vjerodostojnosti ovo knjige? Ova me izjava potresla i dala mi dovoljno razloga da se odmaknem od te knjige. Smatram da bi to svakome trebao biti poticaj da jako pazi i da se odmakne od nje jer očito, po izjavama crkvenog autoriteta, plod joj nije i neće biti dobar. Ako Crkva, koja je zajedništvo vjernika s biskupima, kaže da je to laž ili sotonska prijevara, obmana, onda imam dovoljno razloga da se maknem od toga, jer je pogubno. Sada ću iznijeti neke iskaze i nastojati ih argumentirati, u potrazi za istinom.

1. Priprema za drugi Isusov dolazak. U ovoj knjizi Presveto Trojstvo i Blažena Djevica Marija pripremaju čovječanstvo za drugi dolazak koji će biti uskoro i koji će biti „strašan“. No, nije li Isus rekao: „Nije vaše znati vremena i zgode koje je Otac podredio svojoj vlasti“ (Dj 1, 7)? Dakle upozorava nas da ne srljamo u budućnost jer onda gubimo sadašnjost. Gubimo ono što nam je dragocjeno i što je pred nama, i to pod izlikom posebne spoznaje i pobožnosti. „Neka vaše ‘Da’ bude ‘Da’ i ‘Ne’ neka bude ‘Ne’. Sve što je više od Zloga je.“ Drugim riječima, tjeskobna briga za budućnost i drugi Isusov dolazak dolazi od Sotone, a ne od Božjega Duha. Briga i strah nisu dobri plodovi, dakle to drvo je pokvareno. Kao Isusovi mi živimo sada pred Njime, nama je sada dolazak Isusov. Što se ima promijeniti u mome životu ako Isus sada dođe? Ništa, i dalje ostajem miran. Objave drugoga dolaska su poruke koje jedino služe da pune moju maštu. Bog je tajna nad tajnama koja se u Isusu potpuno objavila! Što je onda cilj ove knjige?

2. Naslov knjige „Knjiga Istine“ jest vrlo intrigantan, potiče maštu i radoznalost. Ispada da je u toj knjizi sva istina, da nam ništa drugo ne treba nego držati se te knjige. Snažan naslov više vuče na popularnost, publicitet, prodaju, nego na samu istinu. Kao kršćani vjerujemo da je Biblija knjiga koja sadrži svu istinu za naše spasenje. Ne može onda doći do toga da mi neka druga knjiga bude ispred Biblije ili, još gore, da mi bude autoritet.

3. U jednoj od poruka stoji da nije važno dokazuje li Crkva autentičnost ove poruke jer vrijeme nije na njihovoj strani. „Ponajprije znajte ovo: nijedno se proroštvo Pisma ne može tumačiti samovoljno, jer nikada proroštvo ne bi ljudskom voljom doneseno, nego su Duhom Svetim poneseni ljudi od Boga govorili“ (2 Pt 1, 20-21). Drugdje je Isus rekao Petru da je on stijena na kojoj će sagraditi svoju Crkvu. Nije na nama da samovoljno tumačimo ono što je dano od Boga. Pozvani smo razmatrati, ali je pogubno samovoljno donositi konačne zaključke. Crkva koja počiva na stijeni ima autoritet Duha tumačiti i potvrđivati poruke, jer je Tijelo Kristovo, i vrijeme je uvijek na njenoj strani. Ta ni vrata je paklena neće srušiti.

4. Poruka od 12. travnja 2012. kaže da će Benedikt XVI. biti posljednji pravi papa na zemlji i da će sljedeći papa biti „Lažni prorok“. Dakle, ovo mi je iskreno najbolnije i najveća potvrda LAŽI ove knjige. Ovdje prepoznajem skrivenu, perfidnu poruku da se napadne Crkvu, a time i Krista. Ovo je čisto đavolsko djelo, jer diabolos je onaj koji razdvaja, a takve tvrdnje razdvajaju i unose razdor u Crkvu. Nije riječ o pokvarenom stablu, nego o zlu stablu koje unosi nemir, strah, mržnju itd. Na taj se način upada u šizmu (odvajanje od Katoličke crkve) i time prekida zajedništvo s Crkvom i njezinim članovima. Ono što malo tko zna jest da ovakva šizma i odvajanje vodi izopćenju. Vodi u teški grijeh i u tom stanju nije dopušteno primati sakramente. Možda grubo zvuči, ali svaka osoba koja prakticira načela ove knjige, svjesna svega, živi u grijehu. I kao takva ne može dobiti sakrament pomirenja te je u raskolu s Crkvom, zajednicom vjernika koji ispovijedaju „jednu vjeru“. Ona ne bi smjela u takvome stanju grijeha pristupiti svetoj pričesti, koja je Tijelo i Krv Isusa. Je li to plod koji je dobar? Je li duhovni nemir, nova vjera koja prekida jedinstvo s Crkvom dobar plod? Poruka ovoga je jasna: Papa je antikrist. Ta je poruka pod velom tajne i tajnih objava, poruka koja korak po korak okreće osobu protiv Crkve, poruka koja ju korak po korak čini zatvorenom u sebe, a ne otvorenom za zajednicu.

5. Tajni identitet autorice. Žena koja piše sve poruke i molitve želi biti poznata pod imenom Marija od Božanskoga milosrđa. Kaže da je Isusova želja da ostane anonimna da bi zaštitila svoju obitelj te da bi se izbjeglo svako ometanje poruke. Isus joj je rekao da je ona sedmi anđeo iz Knjige Otkrivenja. Ako pogledamo svu povijest naše Crkve i sva ukazanja koja su se u njoj dogodila, vidjet ćemo da nigdje vidjelac ne ostaje sakriven. Bernardica iz Lurda je od samoga početka nailazila na podrugivanja, na klevete, na patnju i nerazumijevanje. Sve ovo je i te kako utjecalo na njezinu obitelj, koja je zajedno s njom trpjela. U Fatimi su troje malih vidjelaca više puta bili zatvarani, progonjeni, jednako tako klevetani i izrugivani. Svaka svetica u povijest nije ostala anonimna. Pogledajmo Međugorje. O plodovima toga mjesta ne trebam govoriti, a svi znamo što je bio komunizam i kakav stav je imala prema Crkvi. Niti oni kao djeca nisu ostali sakriveni i govorili u tajnosti ono što im govori Gospa. S ovakvim nabrajanjem bih mogao nastaviti u nedogled. Vidimo iz povijesti da Bog djeluje javno, a ne u „tajnosti“, skrivajući se iza interneta i knjiga da bi objavio svoje poruke.

Iz svega ovoga što smo šturo iznijeli, očito je da se razum i stvarnost ne poklapaju. Ako je tako, onda moramo zaključiti da je ovo laž, a ako je laž onda joj je namjera da obmanjuje. Ne želimo ovdje umjesto vas donijeti konačni sud, iako ga je Crkva donijela. Naime, Dublinska nadbiskupija objavila je da „viđenja i proroštva“ koje knjiga donosi, nemaju potporu službene Crkve, te su mnogi tekstovi u suprotnosti s katoličkom teologijom, a drugi teolozi izriču da je iznimno pogubna). Naša je nakana potaknuti na molitvu i razmišljanje one koji čitaju ovu knjigom. Sveti Pavao kaže: „Sve provjeravajte! Dobro zadržite. Svake se sjene zla klonite…“ Ovo je bio tek jedan pogled na knjigu, a u drugome ćemo se dijelu dotaknuti iskustava konkretnih osoba koje duboko vjeruju u ove poruke.


10 Comments

 1. Anamarija Bilić
 2. Toni

  Fra Mislave čemu tolika strast,posebno kod advociranja apostolskog nasljednika na zemlji?Zar nije rečeno ako od Boga je nema toga što može se reći da će se odmijeniti. Znamo i to da od Boga samo dobro je.Ako je od sotone propast će.

  Reply
  1. Mislav

   Strast? Prije “revnost” i ozbiljnost za spas duša. Lažan napad na čovjeka ničime dokazan, kaljanje dobroga imena je samo po sebi grijeh i kleveta. Kao sto sam napisao, svatko tko stoji iz ovoga učenja otpada od zajedništva Crkve i ne bi se trebao pričestit jer je u stanju grijeha i odvajanja. To nije od Boga. A obrana pape, pa Crkva vodjena Duhom ga je izabrala. Nije Bog sam u sebi razdjeljen.

   Reply
 3. Toni

  Osim što je rečeno da kažemo Da i Ne to je rečeno da govorimo samo kad smo pozvani da govorimo,u tjeskobi,pod prisilom,ali da se ne brinemo jer s nama je Duh Ostine,Duh Branitelj koji će govoriti kroz nas i time svakog neprijatelja razoružat.

  Reply
 4. Gordana

  Vozila sam dvije bakice na njihov seminar ne znajuc o cemu se radi. Uopce nisu djelovali da su u zabludi vec da su dosli pokupiti novac. Neki duhovni vodja duge kose Mario iz Splita odrzao je pravi americki show. Hodao amo tamo, vikao pa stisavao glas, prijetio krivovjercima paklom, onima koji se ne obrate. Nudio pecat zivoga boga koji stalno treba nositi o vratu ( po vrlo visokoj cijenni, Gospine medaljice po 10 kn i Knjigu istinu po 100 kn. Unaprijed posramljivao one koji bi se usudili otici a da ne kupe knjigu doslovno govoreci” zar zelite da sedmi andjeo bude gladan, da se po zimi smrzava,da nema za ogrijev….?” Nakon tog igrokaza stvorio se red za kupnju knjige i red oko Marija. Svi su zeljeli s njim popricati,dotaknutibg, a neke bakice su mu i novac dale jer mu se jadnom pokvario auto. Bilo je to zalosno promatrati tim vise sto sam tamo vidjela i mnoge vjernike koje susrecem na Misi.

  Reply
 5. Krunoslav

  Sve što dolazi od Boga uvijek je bilo progonjeno i osporavano i čak zabranjeno.Tako je bilo sa svetom Faustinom i pobožnosti Božjem Milosrđu,tako je bilo sa svetim padre Piom,tako je bilo i još uvijek je sa Međugorjem i tamošnjim vidjeocima.Ako u bliskoj budućnosti papa Franjo počne mjenjati Sakramente,Pretvorbu i Misu što ćeš onda reći tko je on?Ako se uskoro pojavi čovjek koji će zaustaviti rat u Siriji,koji će pomiriti Izraelce i Palestince,kojeg će svijet obožavati i koji će donijeti svijetu materijalni prosperitet,koji će činiti čuda i ozravljati ljude dok na kraju za sebe ne kaže da je upravo on Isus Krist i da je drugi put došao na zemlju kao čovjek,što ćeš ti reći tko je taj čovjek?I ako taj “mirotvorac” i Jorge Bergoglio uspostave suradnju za “dobrobit” čovječanstva što ćeš ti dragi brate fra Mislave Lukačeviću reći na to i kakva će biti tvoja reakcija?

  Reply
 6. Kašmir

  ljudi u krivu ste, knjiga istine je ona knjiga za koju se predatavlja da jest !!!! Neka vam Bog oci otvori dok nije kasno. postoje ljudi koji se u ovom trenutku spremaju siriti evandelja po svjetu, koji su ovu misiju prihvatili za ono sto ona jest !! Velik broj ljudi kad vidi neko ‘poznato’ lice da kaze da su poruke LAZ, za takve ih i primi, te tako se maknu od istine i svog spasenja..

  poruke pozivaju na pripreme za drugi dolazak, da se ispovjedimo i ostanemo ‘cisti’

  Isus je rekao da sotona ne izgoni sotonu.

  ako su poruke sotonske(lazne), kako moze sotona kazati da se ispovjedimo i ostanemo ‘cisti’, to jest da se trudimo ostati cisti jer su sotonini napadi(kusnje) u ovo vrijeme jaki ??? dajte ljudi uozbiljite se, imam svoje razloge zbog cega ovo sad pisem, da ih napisem, ionako ne bi vjerovali. LP

  Biblija upozorava na laznog proroka u petrovoj stolici(papino mjesto) u posljednjim vremenima, poruke(knjiga istine) kazu da je to danasnji franjo, ujedno i zadnji papa na ovom svjetu. znaci svakako jedan od papa mora bit ‘loš’ .

  pogledajte kako se franjo svada sa svecenicima i kardinalima zbog svoje ‘modernizacije’ i mjenjanja krscanskih ucenja, uvodenja raznih novosti, promjena koje se cine nebitne, opravdava grijehe, izjavio je da su teorija evolucije i velikog praska tocne, izjavio je daj raj i pakao ne postoje itd. , mogao bih do ujutro nabrajati.

  Poruke spominju i klimatske promjene(bozja ruka, ne covjek), razne kazne u vidu nevremena, poplava, klizista itd….. daj otvorite danasnje novine pa usporedite s porukama. ….broj poruka je oko 1300, ja vas MOLIM da ih procitate 10 komada prije nego ih odbacite… molim vas jos jednom.

  Reply
 7. Zoro

  Dva su izvora nadnaravnih poruka, od Boga i Sotone. Nitko od obicnih smrtnika nije mogao pogoditi da ce papa Benedikt odstupiti od svete stolice i to pogoditi 2 godine ranije.
  Nigdje u sotonskim spisima ne postoje ponizne militve, a znamo kroz egzorcizme da sotiba ne voli ni reci Gospa Marija ili Isus, nego iz bahatosti govori ON ili ONA.
  Zar je djelo sotone upozoriti ljude na dogadaje koji slijede, na zavjere koje se smisljaju da budu budni i u molitvi, da idu svaki dan na misu.
  Zar bi sotona rekao da se moli krunica Bozanskog Milosrda, da je pobacaj velik grijeh i jedan od najmrzih Bogu, da se pripremimo maksimalno na prijevare i zavjere koje slijede i sl.NIKADA TO NE BI REKAO JER SE TAKO SPASAVAJU DUSE.
  PAPA:
  -Ateisti mogu u raj, zasto onda uopce treba crkva i evangelizacija
  -Homoseksualizam nije grijeh, ako je homoseksualac dobar covjek ja ga ne osudujem, A mozda je istina HOMOSEKSUALCI OBRATITE SE OD SVOJE GRJESNOSTI UKOLIKO SE ZELITE SPASITI.
  -Biskupska sinoda Homoseksualci da mogu krstit djecu u crkvi, omogucavanje crkvenog braka osobama ciji je partner jos ziv i to u roku 45 dana, itd itd
  -Kriz pape Franje na kojem nema Isusa, tamo je samo pastir s ovcama. To bi prilicilo nekakvim umjetnicima, a prvi covjek crkve mora imati IZVORNOG ISUSA NA KRIZU.
  -papin spot o jedinstvu religija gdje sve zeli pomijesati u jedan lonac
  -mijenanje ocenasa

  JESU LI TO DJELA DUHA SVETOGA
  KOJI SU NJEGOVI POTEZI ZA SPAS DUSE, OSIM JEFTINOG HUMANIZMA koji je briga za covjekove potrebe a ne za spas duse.

  Ptegrubo je reci da je Knjiga Istine od sotone, najgrublje bi bilo reci da je plod covjeka s nekakvim namjerama, ali opet kada se pogleda prorocki karakter nemoguce je da covjek takvo nesto moze predvidjeti unaprijed.

  Reply
 8. Kašmir

  Zoro, to je to. … stvar je vrlo ozbiljna, pozdrav

  Reply
 9. Darko

  Potpuno promašena analiza.
  Da bi se moglo vrednovati neko proroštvo treba ga prvo pročitati.
  A osobito ako se radi o Knjizi koja je u Bibliji naviještena da će se u jednom trenutku povijesti pojaviti. Sadržaj Knjige Istine treba dakle staviti u kontekst Biblije i svega onoga što u Bibliji piše o Knjizi Istine.
  A fra Mislav je učinio upravo ono na što upozorava Sveti Pavao da ne smijemo činiti: proroštava ne prezirite! Prezrevši proroštvo koje nije niti pročitao, on podastire argumente koje će njegov prijezir opravdati, što naravno onda rezultira nizom nelogičnosti (brojevi i naslovi u nastavku odgovaraju tezama koje je postavio fra Mislav):

  1. Priprema za drugi Isusov dolazak.
  Za razliku od fra Mislava koji misli da za nas uopće nije važno da prepoznamo skori Isusov Dolazak, kad su Isusa još prije dva tisućljeća pitali za znakove Njegova Drugog Dolaska On nije rekao da to nije važno nego da moramo pratiti znakove koji će nam signalizirati to vrijeme, što znači da je to iznimno važno. Isto tako Sveti Ivan u Otkrivenju plače kad vidi da nema nikoga tko bi ljudima koji tog trenutka žive na zemlji pročitao proroštva Knjige Istine koja trebaju pripremiti ljude na taj događaj o kome ovisi njihova Vječna sudbina. Tu se važno prisjetiti proroštva Danijelu, sadržana u istoj knjizi, da će Svagdašnja Žrtva biti dokinuta, što znači da će svi koji budu dolazili na Misu umjesto Tijela i Krvi našeg Gospodina blagovati obični kruh i vino, a Isus nas je još davno upozorio da Tko ne jede Njegovo Tijelo i ne pije Njegovu Krv nema života u sebi!

  2. Naslov knjige „Knjiga Istine“ jest vrlo intrigantan, potiče maštu i radoznalost.

  Naziv ovoj proročanskoj Knjizi dao je sam Gospodin Isus, kako je zapisano u Knjizi proroka Danijela:
  Dn 10,21 Ali ću ti prije otkriti što je zapisano u Knjizi istine.

  3. U jednoj od poruka stoji da nije važno dokazuje li Crkva autentičnost ove poruke jer vrijeme nije na njihovoj strani

  Pa upravo fra Mislav je, nudeći se da 7 godina nakon pojavljivanja Knjige Istine istraži autentičnost poruke, umjesto da pročita i provjeri da li se proroštva iz ove Knjige ostvaruju ili ne (npr. proroštvo iz 2010. godine da će papa Benedikt morati napustiti čelo Crkve) te kako se njen sadržaj slaže sa Biblijom, on bez ijednog pravog argumenta osim svojeg osjećaja prezira proglašava Knjigu Istine neautentičnom. Moj fra Mislave, ti kao da ne znaš da si ti Crkva! Isto kao i ja. A evo ja sam za razliku od njega pročitao Knjigu istine i nakon iscrpne analize ustanovio da se ona frapantno poklapa sa događajima navještenima u Otkrivenju i Danijelu, te da se prorečeni događaji doista i događaju.

  4. Poruka od 12. travnja 2012. kaže da će Benedikt XVI. biti posljednji pravi papa na zemlji i da će sljedeći papa biti „Lažni prorok“

  Nevjerojatno je da se fra Mislav uopće nije zapitao kako to da je puno prije prisilne ostavke pape Benedikta Knjiga istine upravo prorekla da će se to dogoditi. Dakle, kojom se to logikom može proroštvo koje se doista i ostvarilo proglasiti lažnim?

  5. Tajni identitet autorice.

  Stravična hajka koja se podigla na ženu koju su novinari proglasili da je ta proročica sasvim opravdava Isusovu odluku da se zaštiti privatnost žene koja je majka četvero djece

  Moja sasvim osobna analiza Knjige istine nalazi se na stranici:
  http://darkar4.wixsite.com/knjigaistine

  Reply

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *