Ultra evangelizacija 2018 [FOTO]

“Crkva se mora neprestano osjećati pozvanom smiono mijenjati osobe, društva i samu sebe, polazeći od evanđelja i potaknuta Duhom Svetim… Dragi mladi, molim vas, nemojte život “promatrati s balkona”. Siđite u život. Isus nije bio na balkonu, sišao je među ljude. Siđite kao što je činio Isus. Dragi prijatelji, nemojte zaboraviti: vi ste polje vjere! Vi ste Kristove atlete! Vi ste graditelji nove Crkve i boljeg svijeta.” (papa Franjo)

I ove godine dvojica naših juniora imali su prilike sudjelovati na Ultra evangelizaciji u organizaciji salezijanaca. Jedno od temeljnih poslanja i zadaća Crkve jeste evangelizirati, svjedočiti, naviještati ljubav Božju koja je jedina kadra ispuniti žeđ i čežnju koju svaki čovjek u sebi nosi upravo stoga jer je stvoren na sliku Božju. Iskustvo evangelizacije uvijek obogaćuje čovjeka; kada se dajemo drugima zapravo još obilnije primamo.

Kako je to već uobičajeno, sama Ultra trajala je tri dana čiji vrhunac je bio u posljednjem kada su nastupala najelitnija imena elektroničke glazbe. Za to vrijeme evangelizatori su besplatno dijelili vodu, razgovarali, svjedočili o tome zašto su ovdje i zašto čine to što čine. Zanimljivo je kako su osobe koje smo susretali bile vrlo prijazne, otvorene za razgovor, zapravo istinski žedne Božje ljubavi, kako u evangelizatorima prepoznaju nešto “više” od onoga što im ovaj svijet može ponuditi.

Kažu da slike govore ne samo više od tisuću riječi već i bolje prenose atmosferu nego što je to tekst kadar učiniti, stoga vam u nastavku donosimo slike s ovogodišnje Ultra evangelizacije:

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *