Korizmena duhovna obnova za mladiće (Osijek-Tvrđa)

Jednodnevna korizmena duhovna obnova za mladiće, pod naslovom “Obrati se i vjeruj Evanđelju i izaberi život s Isusom”, održana je 21.2.2016. u franjevačkom samostanu u Osijeku na Tvrđi.

Tema ovoga susreta bio je poziv, bilo obiteljski, svećenički ili redovnički. Voditelj obnove bio je fra Filip Đurđević koji je organizirao cijeli program zajedno sa franjevačkim bogoslovima. Program je započeo u 15:30 uvodnim govorom fra Filipa, te nastavio radom u grupama nakon čega je uslijedilo pokorničko bogoslužje koje je vodio fra Mate Bašić, tijekom kojeg je bila prilika za sakrament ispovijedi. Sve je ovo, uz krunicu, bila uvertira za središnje slavlje i dana i susreta, svetu misu na kojoj je celebrirao fra Filip, a propovijedao fra Marino Kuzminski koji je, između ostaloga, istaknuo ljepotu i težinu izazova prihvaćanja drugoga, rekavši kako je lako voljeti onoga koji to odgovara u svojim stavovima, onoga s kojim imaš iste interese, ali je umjetnost i ljepota na koju nas Isus poziva lomiti sve granice koje nas priječe u izlaženju iz sebe i prihvaćanju drugoga. Kraju ove obnove prethodilo je euharistijsko klanjanje na kojem su svi okupljeni molili Povečerje, posljednju molitvu našega Časoslova.

Bio je to lijepi pastoralni pohod, korisno iskustvo mladim juniorima, ali i mladom svećeniku fra Filipu. Na susretu je, uz braću franjevce, sudjelovalo oko 25 mladića, a sudeći po njihovim riječima, ovaj trud se isplatio. Zahvaljujemo braći na Tvrđi, posebno gvardijanu fra Slavku Miliću, na otvorenim vratima i samostana i crkve, lijepom prijemu i na svakom dobru koje su nam iskazali.

fra Luka Banović

Komentiraj