Lokacija:
Franjevačka 1
Koprivnica 48000
Tel:  048/642-160

KUTAK RADOSTI ZA TEBE

RADOST USKRSNOG JUTRA

Hitova: 623
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 
Slikovni rezultat za uskrsno jutroDragi prijatelju, jesi li i ti pojurio na Isusov grob na uskrsno jutro? Jesi li se zagledao u prazan grob? Jesi zastao pred praznim grobom, da i tebi uskrsli Isus izgovori tvoje ime kao i Mariji. Marija ga odmah prepoznaje, čim joj progovori ime i povika: Rabuni! Učitelju moj! Dragi prijatelju, želim ti prenijeti svoju unutarnju radost.
    Nakon Tvoje muke i ukopa Isuse, nakon dana subotnje šutnje, nekako sam se pitala: Jesi tu Isuse? Ne vidim Te duhovnim očima, ne čujem te kako bi htjela. Na sreću, svanulo je uskrsno jutro. I dok laganim korakom hodam do svoje franjevačke crkve, slušam putem ptice kako glasno pjevaju. Priroda mi je nekako drugačija, kao da je i ona obukla novo blagdansko ruho. Koraci postaju još laganiji, a ptice kao da se natječu koja može jače. I odmah mi dolazi slika rajskog vrta, kojeg je Stvoritelj darovao čovjeku. Tako snažno osjećam Tvoju blizinu Gospodine i znam da je sve, naš život i ova priroda i ptice i cvijeće i livade i drveće, uronilo u Tvoje uskrsnuće i neki novi život se rađa u meni i oko mene. Odjednom ptice ljepše pjevaju, čitava priroda kao da progovara u svom šarenilu boja. Sve se to događa jer tebi i meni uskrsli Isus daruje nove oči, daruje ti svoj pogled. Osjećaš li se i ti tako dragi čitatelju, dragi prijatelju? Ako ti je sve ostalo isto kao i prije Uskrsa, ne brini, Uskrs još traje i svaka sveta misa je Uskrs za tebe i mene i svakog čovjeka. A onda kada počinješ zapažati svu ljepotu oko sebe, kada primjećuješ da je čovjek pored tebe postao bolji i želi ti se približiti jer osjeća da su tvoje dubine prepune Ljubavi, znaj da je to tvoj i Njegov Uskrs, susret tebe i živog Isusa, koji sada ide ispred tebe, da te vodi u tvoj «Emaus». I dok se jednom susretneš s Njim, ti više nikada nisi sam na svom putu, ma kakav god on bio. Ti postaješ poput sjemenja maslačka, koje se raznosi na proljetnom povjetarcu.
    Molim te dragi prijatelju, kad god si slobodan i u tjednu pa možda i svakoga jutra, pođi poput Marije, Petra i onog drugog učenika, na mjesto Isusova uskrsnuća, NA JUTARNJU SVETU MISU. Započinje svakoga jutra u sedam sati. Možeš ostati još koju minutu s nama, da se zagledaš u uskrslog Isusa u sebi. Dođi po snagu za sve svoje napore, po sjaj i svjetlo za sve tvoje susrete s ljudima, po nježnost i dobrotu, mir i sigurnost za svoj novi dan. Bez živog Isusa koji hoda ispred tebe, težak će ti biti dan. Samo ćeš se ljutiti i mrmljati i tako zaraziti svoju okolinu. I sama dolazim svakoga jutra na taj izvor života, da bih uzela tu besplatnu tabletu snage i radosti iz Isusove apoteke. I još ne moram platiti novcem. Ima li veće Ljubavi od ove?  Svim srcem pozivam i tebe koji čitaš ovaj tekst, upućen možda baš ebi. Dođi Isus i cijela župa ti se raduje.
S Ljubavlju,
Marijana