Lokacija:
Franjevačka 1
Koprivnica 48000
Tel:  048/642-160

Klanjanje

KLANJANJE 16.05.2018.

Hitova: 514
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

  Hvala ti, što si sve ovo objavio malenima i onima koje svijet ne voli, jer tebe  ljube. Hvala ti za tvoj pogled, podignut prema nebu, da bi molio Oca da nas čuva od svakoga zla, u svome imenu, jer si nas stvorio za Nebo. Hvala ti Isuse, što si živ, uskrsli u euharistiji ostao s nama i čitav nam se daruješ, da bi ostao u nama i mi u tebi. A gdje si ti, tu je i Otac i Duh Sveti. Ivan nam naviješta tvoju riječ: «Ako je tko žedan, neka dođe k meni!» Rijeke će žive vode poteći iz tvoje utrobe. Gospodine Isuse, molim te sa Samarijankom, daj mi tu vodu s ovog tvojeg izvora na oltaru i prigrli me k sebi.

Duše Sveti, znam da bez tebe ne mogu doći, ni Ocu ni Sinu. Hvala ti što si vječno prisutan u svojoj Crkvi. Hvala ti što si me krštenjem i u krizmi načinio djetetom  Božjim. Sada prihvaćam svoje krštenje i Sv potvrdu i želim te gledati kao osobu. Zagrli me Duše Sveti. Pomiluj me, pogledaj me blago. Grješna sam, slaba sam. Neka me dodirnu tvoje uskrsle ruke. Znam da je po tebi, nastala sva ljepota prirode, umjetnost, kultura i sve što je dobro i lijepo. Po tebi smo kreativni i otvoreni ljepoti. Tako snažno u svojem srcu osjećam tu stvarnost, tu istinu, da je čitav svijet stvoren u tebi i po tebi. Hvala ti Isuse, što me čvrsto držiš za tvoj vez Ljubavi, da bi s tobom bila Ljubav. U tebi Duše Sveti, zovem svojega Oca -ABBA OĆE!.U tebi izgovaram ime Isus. Prisutan u ovoj hostiji, dolaziš u moje srce, da ga umiriš, da zaliješ tu još slabu biljku, moju osobu, da bi porasla i tako bila sve bliže i bliže tebi, u svojim danima. O moj Isuse, ne dopusti da hodam ovom zemljom tako hladna i nezahvalna. Daruj mi te žive vode, vode ljubavi i dobrote….. Zato sada želim u svom srcu biti tiha, da čujem vas trojicu, da kroz mir osjetim vaš dodir mojeg tijela i moje duše. Prepuštam se vašoj Ljubavi, miru, dobroti, ljepoti…..darujte mi svoju ruku i vodite me na svijetlu stranu života……….

Duše Sveti, ti znaš kakvu me moj Otac nebeski želi. Ti me jedini poznaješ. Znaš sve moje mane, slabosti, nemoći, ovisnosti, lijenost, moja ogovaranja, nepraštanja…… znaš sve moje grijehe….. Zato te molim presvuci me večeras….. Obuci mi nove haljine, bijele….. Stavi svoj Božanski osmjeh na moje lice…. Daruj mi puninu svoje radosti….. Moje srce ti je u ovoj pedesetnici otvoreno. Uđi sa svime što mi Otac i Sin žele dati. Iz tebe je Isuse izlazila sila nakon krštenja na rijeci Jordan, jer je Duh Sveti sišao nad tebe. Duh Sveti koji liječi, ozdravlja, podiže klonule, povija rane, slijepcima otvara vid, gluhima daje da čuju. I ja ti dopuštam Duše sveti, dođi u sve prostore mene, tamo gdje je manjak zdravlja, mira, kreposti, svjetla, tamo gdje me strah, gdje nisam ljubljena od strane ljudi s kojima živim i radim. Dođi Duše Sveti, tamo gdje je pogaženo moje dostojanstvo, moja spolnost, moja osoba. Smiješ uči Duše Sveti. Tako te trebam. Ispuni me čitavu sobom Duše Sveti……..Darujemo  ti našu domovinu, naš narod slijep i gluh. Dođi Duše Sveti ispuni svako srce, srce naših mladih koji lutaju bez tvoje ljubavi. Dođi i potraži svaku svoju izgubljenu ovcu, jer si tako rekao. Samo tebe trebaju Isuse. Daruj im svojega svijetla da pronađu tebe i svoj spas duše i tijela.  

Duše Sveti, sada znam da si tu. I ti si Isuse rekao da će Duh Sveti ostati s nama zauvijek. Znao si već tada da bez Duha Svetoga ne možemo baš ništa. Zato te molim Duše Sveti, ne daj da te zaboravim u toku dana, kad vozim auto, kad sam na poslu, kad sam usamljena, kad hodam ulicom, a neki prolaznik me pogleda ne bi li tebe ugledao u mojim očima. Moli te, podsjećaj me neprestano na tvoju prisutnost. Zagrli me često u toku dana. Zagrli me, kada sam umorna. Odmori me. Daruj mi miran san dok spavam i surađuj sa mojim duhom. Obnovi moje snage, rehabilitiraj me. Čuvaj brižno u svojem dodiru, sve stanice mojega tijela, da žive u miru. Isuse, želim biti tvoj učenik, tvoja učenica. Zato budi uvijek uz mene, prati me svojim pogledom, prati moje korake. Budi mi  nježan  kada opet sagriješim. Opomeni me. Ostani Duše Sveti  u meni, jer znaš da moje tijelo treba biti TVOJ HRAM. A sada u tišini srca, izrecimo svaki svoju kratku molitvu srca i zahvalu Isusu što ti je poslao Duha Svetoga ………………………………………AMEN.