Lokacija:
Franjevačka 1
Koprivnica 48000
Tel:  048/642-160

FSR (OFS)

Kratko izvješće sa Skupštine FSR-a - 6. 11. 2018.

Hitova: 408
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

Skupštini je prisustvovalo 30-etak braće i sestara, te naš duhovnik fra Franjo Jesenović. Na Skupštini smo skupljali prilog za pomoć mlađoj osobi pred kojom je teška i skupa operacija. Također, podijeljeni su pisani materijali za devetnicu Gospi od zdravlja, sa nakanama za zdravlje i uspješnu operaciju.

Podijeljeni su informativni listići za slijedeće razdoblje (16.11.-godišnje klanjanje u župi sv.Antuna, a FSR animira klanjanje: 13-14sati; 17.11.- na sv.Elizabetu na večernjoj misi devet braće i sestara će dati zavjete u FSR; 24.11.-u Varaždinu u kapucinskom samostanu, od 10 do 13 sati biti će regionalni susret trajne formacije: misa, predavanje, rad po grupama, ručak, zajedništvo-prijava Marko-091 542 0799; 28.11.-FSR predvodi klanjanje). Data su dodatna pojašnjenja vezana uz listić.

Brat Marko Bunić održao je predavanje obrađujući dvije teme 'Dobro obitelji je dobro i Crkve i društva'  i  'Bračna i obiteljska duhovnost':

  • Obitelj koja započinje kršćanskim brakom je temeljna jedinica Crkve. Kršćanska je obitelj mjesto gdje se žive sve zadaće Crkve: svjedočko navještanje Božje riječi, slavljenje trojedinoga Boga zajedničkom molitvom, služenje u ljubavi. Kršćanska je obitelj pozvana da navješta, služi i slavi Evanđelje života. Dijete je dar koji proizlazi iz supružničkog međusobnog darivanja ljubavi, dar koji proizlazi iz dara. Obitelji ne smiju zaboraviti evangelizaciju prema van, kao ni evangelizaciju premu unutra. Papa Benedikt bodri obitelji govoreći: „Drage obitelji, budite hrabre! Pokažite životom da je moguće ljubiti Krista bezrezervno!“ Što se bračne duhovnosti tiče trebali bismo biti oprezni da ne padnemo u samodostatnost kao par, te da na kraju ne završimo živeći egoizam u dvoje. Brak je dinamika, rast i zahtjeva stalno približavanje supružniku u svemu, pa tako i u duhovnosti. Osim osobne molitve, potrebna je bračna i obiteljska molitva. U obiteljskom ozračju duhovnost poprima konkretne konture: skrb za bližnje, rađanje i odgajanje. Obitelj treba uvijek rasti u sposobnosti ljubljenja. Zanimanje i briga crkvene zajednice za bračni i obiteljski život, poslanje je Crkve.

Poslije predavanja imali smo rad po grupama vezanim uz ove teme, a završili smo Skupštinu sa slasnom tortom naših rođendanaca.