Lokacija:
Franjevačka 1
Koprivnica 48000
Tel:  048/642-160

DOGAĐANJA U ŽUPI

Nedjelja Božanskog Milosrđa

Hitova: 164
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

Današnja nedjelja, mali Uskrs, bijela nedjelja jest i nedjelja Božanskog milosrđa. Ovu nedjelju uveo je papa sv. Ivan Pavao II. Zašto? Zato da oni koji sude, crpe snagu iz Božjeg srca i njegova milosrđa. Božji sud je milosrđe. Užasan je osjećaj kad nas sudi čovjek – grešnik, možda još gori od nas. Božansko milosrđe, sačuvaj nas od ljudskih sudova, i među rane svoje sakrij nas! Sebičnost i okrutnost nas okružuju, stoga je velika potreba svima istinskog milosrđa. 

Isuse blaga i ponizna srca, učini srce moje po srcu svome. Ne daj da upadnem u napast da drugima sudim i presuđujem, nego da se borim protiv grijeha, a blag budem prema sebi i drugim grešnicima kao što si ti i tvoje božansko srce. Oslobodi me ogovaranja i ogovarača, kleveta i klevetnika, zla i zločinaca. Oslobodi i njih ropstva njihova zla i grijeha i daj im novo srce!

Čin posvete svijeta Božjem Milosrđu

Bože, Milosrdni Oče, koji si objavio svoju ljubav u svome Sinu Isusu Kristu, a na nas si je izlio u Duhu Svetom, Tješitelju, danas Ti povjeravamo sudbine svijeta i svakog čovjeka. Sagni se nad nas grešnike, ozdravi našu slabost, porazi svako zlo, učini da svi stanovnici zemlje dožive Tvoje Milosrđe da bi u Tebi, Bogu Jedinom i Trojstvenom, uvijek nalazili izvor nade. Vječni Oče, po pregorkoj muci i uskrsnuću svoga Sina, smiluj se nama i cijelome svijetu. Amen.

  1. Ivan Pavao II.

Posveta Milosrdnom Isusu

Milosrdni Isuse, Tvoja je dobrota neizmjerna i Tvoje riznice milosti su neiscrpne. Imam pouzdanja bez kraja u Tvoje Milosrđe koje premašuje sva Tvoja djela. Posvećujem se potpuno Tebi, da bih živio u milosti i ljubavi, koje su ključale iz Tvoga Srca na Križu. Želim širiti Tvoje Milosrđe, vršeći djela ljubavi tjelesna i duhovna, posebno obraćajući grješnike, tješeći i pomažući siromahe, žalosne i bolesne. Štiti me kao svoje vlasništvo jer se bojim svoje slabosti i uzdam se u Tvoje Milosrđe. Neka bi cjelokupno čovječanstvo upoznalo neizmjernu dubinu Tvoga Milosrđa, neka se u čovječanstvu zapali nada spasenja, neka Te svi slave kroz svu Vječnost. Amen.