Lokacija:
Franjevačka 1
Koprivnica 48000
Tel:  048/642-160

DOGAĐANJA U ŽUPI

Poštovani vjernici!

Hitova: 170
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

Nadam se da se situacija raspliće i da je pred nama bolje vrijeme. Naime, danas smo prvi dan imali mise s narodom. Nije nas bilo puno, ali drago mi je da su se svi držali uputa koje smo ovih dana dobivali i od Kriznog stožera kao i od naših biskupa koji su nam dodatno preporučili da budemo zainteresirani za svoje, ali i tuđe zdravlje.

Kako sada stvari stoje kod nas u župi sv. Antuna u Koprivnici biti će sljedeći "režim":

Radnim danom slavit ćemo misna slavlja prema već uobičajenom rasporedu u 7 ujutro i u 18,30 navečer. Kod tih misa biti će prilika za ispovijed. Ispovijedat ćemo u Župnom uredu koji je prikladniji od naših ispovjedaonica. Računajte, kojih pola sata prije mise bit ćemo na raspolaganju za sv. ispovijed. Nedjeljom za sada neće bit ispovijedi.

Nedjeljom ćemo imati kao i prije 4 misna slavlja. U 7 ujutro i 18,30 u crkvi, a ako vrijeme dopusti u 9,30 i 11,30 na otvorenom na vanjskom oltaru. Pri ulazu u crkvu u posudama gdje je inače blagoslovljena voda nalaze se bočice s dezinfekcijskim sredstvom za zaštitu ruku. Molimo vas da se sami poslužite. Nastojte se tako rasporediti u crkvi da koliko je moguće bude fizička distanca kao zaštita od ne daj Bože prijenosa virusa. Na misama u dvorištu neće biti klupa upravo zato da se ne dogodi previše blisko susretanje. Ako netko misli da mu je teško stajati, a ima kod kuće prijenosni stolčić, slobodno ga donesite na vanjski prostor.

Kao što je već poznato od prije pričest se prima samo na ruku. Pri tome treba dlan lijeve ruke staviti iznad desnog dlana i kad nam svećenik stavi Tijelo Kristovo na dlan, desnom rukom pred svećenikom stavljamo hostiju u usta. Nastojte da bude opet razmak koji će biti svima koristan.

Stariji i bolesni neka ostanu kod kuće i neka prate bogoslužje preko Tv ili interneta. Za sada neće biti vjeronauka, a uskoro ćemo organizirati roditeljski sastanak za prvopričesnike i krizmanike da vidimo što i kako organizirati to ove godine.

Ima dosta slobodnih termina za svete mise u svibnju i lipnju pa tko želi neka se javi da upišemo vaše misne nakane.

Nadam se da sve ovo je za korist svima nama. Do sljedećeg javljanja, srdačan pozdrav! p. Marijan