Lokacija:
Franjevačka 1
Koprivnica 48000
Tel:  048/642-160

S Isusom u tišini i radosti svoga srca

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna

Isuse, pozdravljam te u tišini i radosti svoga srca. Pozvao si me večeras i evo me. Brate i sestro, jesi li ikada Isusu pružio ruku? Je li on za tebe čovjek s kojim možeš pričati ili je negdje daleko? Je li ti ikad Isus rekao: Ajde dotakni moje rane! Pogledaj, ja sam! Onaj isti uskrsli. Moje tijelo i moja krv su dio tebe. Jesi li ti odlučio da dođeš na ovaj svijet ili sam te ja poslao? Otkrij me. Tu sam, stojim ispred tebe sakriven u ovom komadiću kruha, tu sam u tebi po svetoj pričesti koju si primila i stojim pred vratima tvoga srca i kucam ti. Hoćeš li mi otvoriti večaras svoje srce, da uđem, da te dotaknem, da pričam s tobom i onda pođem s tobom tvojoj kući. Hoćeš li mi otvoriti, pita Isus tebe i mene sada. Čeka tvoj odgovor.

Moj Isuse, znaš kako mi je žao da moji dani prolaze bez da sam svjesna Tvoje prisutnosti i što te ne zovem sjedni sa mnom za moj volan, za moj obiteljski ručak, pođi sa mnom u trgovinu, na moj posao, odgajaj sa mnom moju djecu. Oprosti što te ne izvedem u šetnju. Zato te zovem Isuse večeras, dođi u moj život,  živi sa mnom moj život, napravi ga drugačijim, po svom. Organiziraj sa mnom moj dan, obveze, unesi svoju radost u moj život. To Te molim Isuse. Treba Te moja obitelj, moja djeca, unučad, prijatelji............. Reci Isusu koga si mu u svome srcu večeras donio. U duhu možeš Isusu predati baš sve ljude. Zamoli sada Isusa da stavi sada svoju na ruku na nečiju bolest, muku, ovisnost, depresiju, neslogu.... Posebno Te molim za svako začeto dijete i naše obitelji, Tvome srcu povjeravamo sve koje zoveš u svoju svećeničku i redovničku službu. Dođi Isuse u sve brakove koji su trenutno u krizi. Daruj im svoju ljubav da se ponovo zavole i povjeravamo ih Tvome srcu. Hvala Ti što svaka situacija s Tobom dobro završava.

Isuse, čujem kako mojem srcu sada progovaraš: A što hoćeš da tebi učinim?..... Isuse, želim da me ozdraviš. Da se dotakneš mojih bolnih nogu, ruku, srca, glave, da se dotakneš svake moje bolesti i nemoći. Neka Tvoj sveti duh oživi svaku moju stanicu, ojača moju dušu i iscjeli svaki moj ožiljak nastao grijehom. Povedi me u Tvoju svetu slobodu, oslobodi me od rastresenosti, ružnih misli i riječi.... .... ..... Ojačaj moje pamćenje....... A vjeruješ li da ti ja to zaista mogu učiniti? Zagledana u Tebe Isuse, hoću Ti reći da Ti vjerujem, jer Ti si svemogući Bog. Ali ipak pomozi mojoj nevjeri, Isuse. Ne boj se, samo mi vjeruj. Rekao sam ti- onome koji vjeruje sve je moguće. Tvoja će te vjera spasiti........... (tišina). Isuse, čuo sam od Svetog Petra da nas Tvoje rane liječe: „Tvoje me rane iscjeliše“. Ponoviti ću rečenicu još jednom: „Tvoje me rane iscjeliše“............ Još bi htjela Isuse da me zahvati druga Tvoja misao: „Ja sam došao da život imaju u izobilju“. Da, Isuse, život trebam, a znam da mi ga Ti jedini možeš spasiti i dati. Hvala Ti, Isuse, za sve što mi daješ, za Tvoju ispružnu ruku kada ne mogu ustati, za svaku isplakanu suzu koju pretvaraš u radost, za zdravlje koje mi daruješ, za zrak koji dišem, hranu, vodu, ljepotu prirode koja me okružuje, kišu, sunce. Hvala Ti za sve jer sve je to Tvoje, a darovano nama da bi mogli živjeti.

Moj Isuse, pođi sada sa mnom mojoj kući, mojim nogama, mojim rukama, budi vidljiv na mojem licu, mojem govoru. Odmori moje tijelo dok spavam, a moj duh neka cijelu noć surađuje s Tobom i pripremi me za još jedan dan koji ću proživjeti sa Tobom. Amen.

KLANJANJE 16.05.2018.

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna

  Hvala ti, što si sve ovo objavio malenima i onima koje svijet ne voli, jer tebe  ljube. Hvala ti za tvoj pogled, podignut prema nebu, da bi molio Oca da nas čuva od svakoga zla, u svome imenu, jer si nas stvorio za Nebo. Hvala ti Isuse, što si živ, uskrsli u euharistiji ostao s nama i čitav nam se daruješ, da bi ostao u nama i mi u tebi. A gdje si ti, tu je i Otac i Duh Sveti. Ivan nam naviješta tvoju riječ: «Ako je tko žedan, neka dođe k meni!» Rijeke će žive vode poteći iz tvoje utrobe. Gospodine Isuse, molim te sa Samarijankom, daj mi tu vodu s ovog tvojeg izvora na oltaru i prigrli me k sebi.

Duše Sveti, znam da bez tebe ne mogu doći, ni Ocu ni Sinu. Hvala ti što si vječno prisutan u svojoj Crkvi. Hvala ti što si me krštenjem i u krizmi načinio djetetom  Božjim. Sada prihvaćam svoje krštenje i Sv potvrdu i želim te gledati kao osobu. Zagrli me Duše Sveti. Pomiluj me, pogledaj me blago. Grješna sam, slaba sam. Neka me dodirnu tvoje uskrsle ruke. Znam da je po tebi, nastala sva ljepota prirode, umjetnost, kultura i sve što je dobro i lijepo. Po tebi smo kreativni i otvoreni ljepoti. Tako snažno u svojem srcu osjećam tu stvarnost, tu istinu, da je čitav svijet stvoren u tebi i po tebi. Hvala ti Isuse, što me čvrsto držiš za tvoj vez Ljubavi, da bi s tobom bila Ljubav. U tebi Duše Sveti, zovem svojega Oca -ABBA OĆE!.U tebi izgovaram ime Isus. Prisutan u ovoj hostiji, dolaziš u moje srce, da ga umiriš, da zaliješ tu još slabu biljku, moju osobu, da bi porasla i tako bila sve bliže i bliže tebi, u svojim danima. O moj Isuse, ne dopusti da hodam ovom zemljom tako hladna i nezahvalna. Daruj mi te žive vode, vode ljubavi i dobrote….. Zato sada želim u svom srcu biti tiha, da čujem vas trojicu, da kroz mir osjetim vaš dodir mojeg tijela i moje duše. Prepuštam se vašoj Ljubavi, miru, dobroti, ljepoti…..darujte mi svoju ruku i vodite me na svijetlu stranu života……….

Duše Sveti, ti znaš kakvu me moj Otac nebeski želi. Ti me jedini poznaješ. Znaš sve moje mane, slabosti, nemoći, ovisnosti, lijenost, moja ogovaranja, nepraštanja…… znaš sve moje grijehe….. Zato te molim presvuci me večeras….. Obuci mi nove haljine, bijele….. Stavi svoj Božanski osmjeh na moje lice…. Daruj mi puninu svoje radosti….. Moje srce ti je u ovoj pedesetnici otvoreno. Uđi sa svime što mi Otac i Sin žele dati. Iz tebe je Isuse izlazila sila nakon krštenja na rijeci Jordan, jer je Duh Sveti sišao nad tebe. Duh Sveti koji liječi, ozdravlja, podiže klonule, povija rane, slijepcima otvara vid, gluhima daje da čuju. I ja ti dopuštam Duše sveti, dođi u sve prostore mene, tamo gdje je manjak zdravlja, mira, kreposti, svjetla, tamo gdje me strah, gdje nisam ljubljena od strane ljudi s kojima živim i radim. Dođi Duše Sveti, tamo gdje je pogaženo moje dostojanstvo, moja spolnost, moja osoba. Smiješ uči Duše Sveti. Tako te trebam. Ispuni me čitavu sobom Duše Sveti……..Darujemo  ti našu domovinu, naš narod slijep i gluh. Dođi Duše Sveti ispuni svako srce, srce naših mladih koji lutaju bez tvoje ljubavi. Dođi i potraži svaku svoju izgubljenu ovcu, jer si tako rekao. Samo tebe trebaju Isuse. Daruj im svojega svijetla da pronađu tebe i svoj spas duše i tijela.  

Duše Sveti, sada znam da si tu. I ti si Isuse rekao da će Duh Sveti ostati s nama zauvijek. Znao si već tada da bez Duha Svetoga ne možemo baš ništa. Zato te molim Duše Sveti, ne daj da te zaboravim u toku dana, kad vozim auto, kad sam na poslu, kad sam usamljena, kad hodam ulicom, a neki prolaznik me pogleda ne bi li tebe ugledao u mojim očima. Moli te, podsjećaj me neprestano na tvoju prisutnost. Zagrli me često u toku dana. Zagrli me, kada sam umorna. Odmori me. Daruj mi miran san dok spavam i surađuj sa mojim duhom. Obnovi moje snage, rehabilitiraj me. Čuvaj brižno u svojem dodiru, sve stanice mojega tijela, da žive u miru. Isuse, želim biti tvoj učenik, tvoja učenica. Zato budi uvijek uz mene, prati me svojim pogledom, prati moje korake. Budi mi  nježan  kada opet sagriješim. Opomeni me. Ostani Duše Sveti  u meni, jer znaš da moje tijelo treba biti TVOJ HRAM. A sada u tišini srca, izrecimo svaki svoju kratku molitvu srca i zahvalu Isusu što ti je poslao Duha Svetoga ………………………………………AMEN.

Godišnje klanjanje u župi 16. 11. 2016.

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna

U srijedu 16. 11. 2016. u župi sv. Antuna Padovanskog održano je godišnje klanjanje. Presveto je bilo izloženo cijeli dan. Svakih sat vremena pred Presvetim su se izmjenjivali članovi naših župnih zajednica. Svečana sveta Misa bila je u 11 sati, a predvodio ju je Josip Koščak, župnik župe sv. Roka iz Koprivničkih Bregi. Na Misi su koncelebrirali župnici iz našeg dekanata.

_MG_9642.jpg _MG_9684.jpg _MG_9687.jpg _MG_9694.jpg _MG_9696.jpg IMG_9643.jpg IMG_9646.jpg IMG_9649.jpg IMG_9653.jpg IMG_9663.jpg IMG_9664.jpg IMG_9668.jpg IMG_9670.jpg IMG_9673.jpg IMG_9675.jpg