Lokacija:
Franjevačka 1
Koprivnica 48000
Tel:  048/642-160

ŽUPNE OBAVIJESTI OD 29. 3. DO 5. 4. 2020.

Korisnička ocjena: 5 / 5

Zvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivna

ZBOG PREVENCIJE OD KORONA VIRUSA, A PO ODLUCI HRVATSKE BISKUPSKE KONFERENCIJE ZA NAŠU ŽUPU DONOSIMO SLJEDEĆE OBAVIJESTI KOJE SU NA SNAZI OD PETKA, 20. OŽUJKA 2020. GODINE

ODREDBE O SLAVLJENJU SV. MISA

Sv. mise s narodom u našoj župi se ukidaju do prestanka važenja ove odluke.

Svi vjernici su u ovom vremenu pandemije oslobođeni obveze prisustvovanja na sv. misi u nedjelju i blagdanima. Umjesto toga mogu pratiti sv. misu na TV ili preko youtube kanala u živo.

Misne nakane svećenik će služiti na nakanu koja je unaprijed primljena od vjernika i to isti dan kada su upisane, ali bez naroda.

Sv. mise zadušnice također se neće služiti do završetka ovih mjera odnosno do prestanka opasnosti od zaraze.


 PUČKE POBOŽNOSTI, SAKRAMENTALI I OSTALI OBREDI

Sprovodi će se održavati samo uz prisustvo najuže obitelji i rodbine uz mjere koje su propisane od Stožera civilne zaštite.

Pobožnosti križnoga puta, blagoslovi, klanjanja, krunica u crkvi, različite blagoslovine neće se održavati.

Katehetski susreti, roditeljski sastanci, ministrantski susreti, susreti za mlade, probe zborova, susreti čitača, biblijski i bilo kakvi drugi susreti ne održavaju se.

Ukidaju se ispovijedi i bolesnička pomazanja, osim u slučaju smrtne opasnosti uz poštivanje mjera prevencije od zaraze.


ŽUPNI URED

Župni ured za vrijeme ove virusne pandemije nije otvoren za rad sa strankama. Hitne i neodgodive poslove - prijava sprovoda i slično - možete obaviti putem e-maila Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. ili župnog telefona 048 642-160. Sve daljnje obavijesti ćemo publicirati putem naše web stranice www.ofm.hr/koprivnica i župnog listića na istoj stranici.


POMOĆ ZA ŽUPNI KARITAS

Približava se Uskrs. Svjesni smo da mnogi teško žive. Za Božić ste pokazali solidarnost donoseći namirnice za potrebne. I sada vam preporučamo da na taj način pomognete koliko tko može. Svoj dar u hrani možete ostaviti u sakristiji ili župnom uredu, a sve prikupljeno podijeliti ćemo potrebnima u župi. Skupljanje traje do 5. travnja. Hvala unaprijed!


 UPIS MISNIH NAKANA ZA SVIBANJ I LIPANJ

Od srijede, 1. travnja moguće je upisati misnu nakanu za svibanj i lipanj 2020. Nadamo se da će pandemija proći prije, ali dok traje misne nakane će se služiti bez prisustva vjernika u našoj crkvi. Možete se javiti telefonom ili putem e-maila. Nastojat ćemo vam odgovoriti što prije o datumu kada će misna nakana biti izvršena. Nagrada (50,00 kn) može se i naknadno uplatiti.