Kako smo počeli       
Polaznici likovne skupine sa radovima! U zimu 2000. godine p. Stanko tadašnji župnik i sestra Vlatka su me me pozvali da dođem u župu i radim s djecom koja se subotom okupljaju na likovnoj radionici. Kao župljanki mi je to bila novost jer nisam znala da takvo nešto kod nas u župi uopće postoji. Dotadašnja voditeljica Marija Peka, inače učiteljica u školi u Kozari Boku, je otišla na porodiljski dopust pa je trebalo popuniti mjesto voditelja. Odazvala sam se pozivu župnika i sestre Vlatke i tako je sve počelo.
Subote su se redale jedna za drugom. Na likovne radionice se odazivao velik broj djece. Znalo se skupiti i do tridesetero djece. Bilo je tu predškolaca, petogodišnjaka, šestogodišnjaka,prvašića, pa sve do učenika osmih razreda. Svi su dolazili s velikom voljom i željom za kreativnim izražavanjem.
Ponekad je bilo teško uskladiti rad jer je postojala velika dobna razlika.
Rad polaznika likovne skupine Bilo je teško zadovoljiti zahtjeve svih polaznika s obzirom na njihovu dob ali  i njihove mogućnosti. Ali zahvaljujući upravo dječjoj kretivnosti i nesputanosti, u ovih nekoliko godina rada likovne skupine, prikupili  smo priličan broj izuzetnih, prekrasnih dječjih radova.
Subote su postale rezervirane za crtanje, slikanje, modeliranje, ljepljenje, izrezivanje....veliki su pomagali malima a mali poticali velike da još bolje i uspješnije rade.
Radna atmosfera Likovne skupine Izmjenjivale su se različite likovne tehnike, rješavali smo različite likovne probleme a motivi su nam bili  vjerski, biblijski , do motiva iz svakodnevnog života djeteta. Bilo je veselo, uzbudljivo i kreativno.
Bila je subota kad sam na radionicu išla bezvoljno ali kad bi me dočekalo njih tridesetak s osmijehom na licu i s nestrpljenjem da vide što ćemo taj dan raditi sva bezvoljnost je nestala.
Potvrda meni da su djeca vesela i zadovoljna što se mogu likovno  izraziti je bilo to što se broj polaznika nije osipao i što su djeca vrlo rijetko  napuštala  likovnu skupinu već su dolazili i novi članovi.

Kako smo postajali sve brojnija skupina često mi je u pomoć znala priskočiti Zrinka Jelačić. Ja sam likovnu radionicu  vodila do proljeća 2007.  a tada je posao nastavila Zrinka Jelačić koja i danas to veoma uspješno radi uz pomoć sestre Ksenije Joketović.

Ljiljana Merlin Zovko
Voditeljica likovne skupine od 1999 – 2006/7