Započele 14. Franjevačke pučke misije

Objavljeno od franjevac na

Župa sv. Nikole Tavelića, crkva sv. Nikole Biskupa, grad Rijeka, naselje Krnjevo.

Franjevci provincije sv. Jeronima ove godine su proslavili dvije obljetnice njihove riječke župe: 30 godina od posvete crkve i 25 godina od uspostave župe.

Trenutno traje događaj koji se također može nazvati “povijesnim”, a to su prve pučke misije u župi od njezina osnutka.

Četrnaeste po redu Franjevačke pučke misije su započele u nedjelju,  7. listopada. Projekt naše provincije u kojem su do sada sudjelovali mnogi fratri i dalje se nastavlja pod vodstvom fra Ivana Matića. Misije su zadobile svoju ustaljenu formu i koncept koji se prilagođava prilikama župe ili mjesta u kojem se održavaju. Osim u crkvi (gdje se odvija najvažniji dio programa), također se pokušava susresti s ljudima i izvan crkve. Župa sv. Nikole na svome teritoriju ima jednu osnovnu školu i Dom za starije i nemoće, te će se u tim mjestima također odvijati susreti s misionarima.

Ovoga puta su najviše uključeni fratri s Trsata kao misionari. Također i braća novaci sudjeluju u onim aktivnostima koje su njima moguće. U sklopu njihova novicijatskog programa predviđeno je da ostvare “neku vrstu” pastoralnog iskustva koje se najviše događa u vršenju dužnosti vezanih uz naše svetište na Trsatu. Osim posluživanja u svetištu i animiranja liturgijskih slavlja, ova generacija novaka će biti u mogućnosti steći i iskustvo pučkih misija.

Molimo Gospodina da ove Misije i djelo koje činimo donesu župljanima milost posvećenja i rast u vjeri! Božji blagoslov neka prati sve misionare kao i sve sudionike Misija!


 

 


 

MISIONARI                  

 1. fra Ivan Matić
 2. fra Goran Malenica
 3. fra Tomislav Faletar
 4. fra Marko Vuković
 5. fra Ljubo Ivan Sesar

 + NOVACI      

 1. fra Krešimir Haramija
 2. fra Davor Palić
 3. fra Antonio Tkalac
 4. fra Borna Gall
 5. fra Domagoj Vincelj
 6. fra Miroslav Durbas
 7. fra Petar Perčić

Franjevačke-Pučke-Misije Krnjevo

 

 


Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *