U  S  K  R  S    -  20. 4. 2014.

Svima Vama i Vašima želimo sretan i blagoslovljen Uskrs.

Sutra, na Uskrsni ponedjeljak, mise su kao  nedjeljom. U Domu umirovljenika je sveta misa u 16 sati. U domu Novinščak u 11 sati.

U utorak je vjerska igraonica, u 18,15 sati nastavljamo sa pobožnošću 13 utoraka u čast svetom Antunu Padovanskom. Poslije večernje mise bit će biblijski sat.

U srijedu je vjeronauk za prvopričesnike.

U četvrtak je vjeronauk za krizmanike a poslije večernje mise redovito klanjanje pred Presvetim.

U petak u 21 sat polazi hodočašće za Međugorje sa parkirališta iza Macanovog  doma

U petak u 24 sata mladež naše župe polazi za Dubrovnik na susret Hrvatske katoličke mladeži. Polazak je sa parkirališta iza Macanovog doma.

U subotu u 10 sati bit će misa za Međimursku županiju koju će predvoditi vojni ordinarij u Republici Hrvatskoj, mons. Juraj Jezerinac uz prisustvo 20-tak povijesnih postrojbi koje sudjeluju u obilježavanju dana Međimurske županije i spomendana u Republici Hrvatskoj povodom godišnjice pogibije Petra Zrinskog i Frana Krste Frankopana u Bečkom Novom Mestu.

Sljedeća nedjelja je 2. uskrsna – Bijela.

Tijekom ovoga tjedna još uvijek možete donijeti kutijice caritasa i dati svoj prilog za potrebe Caritasa.

Organizira se hodočašće za Međugorje od 16. – 18. svibnja. Prijave se primaju u župnom uredu.

TISAK: ZVONA, Glas koncila, Ljudima prijatelj, MI,  Brat Franjo, Novi svijet, Vrijeme srca

U župnom uredu možete kupiti Bibliju i Bibliju za mlade koja može biti lijep poklon prvopričesnicima ili krizmanicima.

01.04.2010. Isključi komentare

Franjevačke pučke misije

U subotu, 8. ožujka, večernjom misom započele su Franjevačke pučke misije u našoj župi. Svečano je u crkvu ušlo 11 misionara, još nekoliko svećenika, provincijal Hrvatske franjevačke provincije fra Željko Železnjak i varaždinski biskup mons. Josip Mrzljak. Msisionari su mladi svećenici naše Provincije: fra Ivan Matić, fra Milan Krišto, fra Krunoslav Albert, fra Robert Ćibarić, fra Marino Kuzminski, fra Sandro Tomašević,  članovi našeg samostana fra Marko Pustišek i fra Grgur Blažević te tri brata nesvećenika: fra Franjo Glasnović, fra Zdravko Čukelj i fra Ivan Crnković. U nedjelju, 9. ožujka dolazi na jedan dan još fra Rozo Brkić. Na početku mise sve je pozdravio gvardijan i župnik fra Stanko Belobrajdić. Za vrijeme misnog slavlja, nakon propovijedi, u kojoj se osvrnuo i na najnoviju encikliku pape Franje: Radost evanđelja, biskup mons. Josip Mrzljak blagoslovio je misionare i  križeve (znak T) koje je podijelio u znak poslanja svim misionarima.  Na kraju misnog slavlja fra Stanko je rekao nekoliko riječi o nastanku župe koja ove godine slavi svoj 225. rođendan – upravo uz tu proslavu priređene su ove misije. Spomenuo je i fra Tomislava Faletara, koji je sada na studiju u Rimu, a koji je jedan od prvih inicijatora ovakvih misija u našoj Provinciji. Zatim su se svi misionari predstavili vjernicima, koji su lijepo ispunili našu crkvu.

U nedjelju su misionari slavili svete mise u našoj župnoj crkvi i na filijalama, u Novom Selu Roku i Mihovljanu, a poslije podne članovi zajednice  Cenacolo iz Varaždina i Vrbovca imali su u Katoličkom domu duhovni koncert za vrijeme kojega su pojedini članovi te zajednice iznijeli svoja osobna svjedočanstva i govorili o ulozi te zajednice u njihovom životu kao i o životu mnogih koji su u toj zajednici  našli spas od raznih svojih ovisnosti.

U ponedjeljak se misije nastavljaju i odvijaju po programu koji je objavljen i na ovim stranicama.

11.03.2014. | Nema komentara, komentiraj! »

FRANJEVAČKE PUČKE MISIJE

„Danas mi je boraviti u tvojoj kući“

Župa sv. Nikole biskupa

Čakovec, 8. – 16. ožujka, 2014.

RASPORED Franjevačkih pučkih misija: Više…

05.03.2014. | Nema komentara, komentiraj! »

Proslavljen Svjetski dan braka

Oko 150 bračnih parova iz Čakovca i okolice bilo je sudionicima već tradicionalne proslave Svjetskog dana braka koja se već nekoliko godina organizira u župnoj crkvi sv. Nikole, biskupa. Misno slavlje predvodio je preč. Josip Koprek, predstojnik Obiteljskog centra Varaždinske biskupije. Misi je prethodio svečani ulazak svih sudionika u crkvu koji su u rukama nosili upaljene svijeće sa znakom Svjetskog dana braka koji je ove godine bio posvećen i 225. obljetnici osnutka čakovečke župe sv. Nikole biskupa. Među najstarijim sudionicima bili su jedan par koji ove godine proslavlja 62 godine braka, dva para sa 61 godinom braka, te šestero dijamantnih jubilaraca i nemali broj zlatnih. Da je supružnika bio značajno velik broj, svjedoči i njihov 15-minutni svečani ulazak i polaganje svih svijeća pred oltar, nakon čega je jedan bračni par govorio o simbolici svijeće kao Kristovog svjetla u njihovoj bračnoj zajednici. Više…

12.02.2014. | Nema komentara, komentiraj! »

Vinogradari molili pomoć svetog Vinka

U ponedjeljak 27. siječnja vinogradari Međimurja iz udruga Vinoljubi i Hortus Croatiae okupili su se u franjevačkoj crkvi svetog Nikole biskupa u Čakovcu da bi molili pomoć svetog Vinka biskupa i mučenika, čije se relikvije nalaze u franjevačkoj crkvi od 1773. godine, za rad u vinogradima.  Euharistijsko slavlje predvodio je p. Anđelko Rakhel, župni vikar i ekonom samostana u zajedništvu sa p. Stankom Belobrajdićem, gvardijanom i župnikom, p. Grgurom Blaževićem, župnim vikarom i vel. Josipom Horvatom. Na misi je uz vinogradare i njihove supruge bio prisutan i gosp. Zoran Vidović, zamjenik župana.

Poslije mise vinogradari i njihove supruge okupili su se u samostanskoj blagovaonici gdje je sve nazočne pozdravio gvardijan samostana. Sve nazočne pozdravili su i gosp. Milivoj Kosi, predsjednik udruge Vinoljubi, koji su bili i domaćini ovog susreta, i zamjenik župana gosp. Zoran Vidović. Ovom druženju pridružio se i župan Međimurske županije gosp. Matija Posavec.  Domaćini ovog susreta, udruga Vinoljubi, priredili su za sve prisutne domjenak a vinari su donijeli svoja vina koja su bila na raspolaganju svim prisutnima.

31.01.2014. | Nema komentara, komentiraj! »

Proslavljen spomendan odcjepljenja Međimurja od Mađarske

Devetog siječnja 1919. godine održana je u crkvi sveta misa a poslije mise na Franjevačkom trgu pred više od 10.000 prisutnih održana je velika narodna skupština na kojoj je donesena Deklaracija o odcjepljenju Međimurja od Mađarske. Tom prigodom  je u četvrtak 9. siječnja u čakovečkoj crkvi svetog Nikole slavljena sveta misa koju je predvodio p. Stanko Belobrajdić gvardijan i župnik u zajedništvu s p. Anđelkom Rakhelom župnim vikarom, vel. Ivicom Horvatom, policijskim kapelanom i vel. Josipom Horvatom. Na misi su bili prisutni gosp. Matija Posavec, župan Međimurski i gosp. Stjepan Kovač, gradonačelnik grada Čakovca, saborski zastupnici, gradonačelnici i načelnici općina i gradova u Međimurju, ravnatelji škola, članovi političkih stranaka, predstavnici policije i članovi Zrinske garde. Više…

15.01.2014. | Nema komentara, komentiraj! »

BOŽIĆNI KONCERT 26.12.2013.

Na blagdan sv. Stjepana Prvomučenika poslije večernje sv. Mise održan je tradicionalni Božićni koncert na kojem su nastupili brojni izvođači svih dobi i uzrasta. Srca su bila ispunjena toplinom milozvučnih glasova i glazbala. Kroz program su vodili Paula Dobranić i Hrvoje Živković. Više…

27.12.2013. | Nema komentara, komentiraj! »

Proslava Božića

Paljenjem prve svijeće 30. studenog na adventskom vijencu postavljenom na Franjevačkom trgu započeli smo započeli smo adventsko-božićno liturgijsko vrijeme koje traje do blagdana krštenja Gospodinova 12. siječnja 2014. godine. Prvu svijeću zapalio je gradonačelnik grada Čakovca gospodin Stjepan Kovač a četvrtu svijeću zapalio je Međimurski župan gospodin Matija Posavec. U vrijeme došašća naša župna zajednica i vjernici koji se okupljaju u našoj crkvi slavila je svakoga dana mise zornice pod kojima su kratke propovijedi uputili braća franjevci p. Stanko, p. Anđelko, p. Marko i p. Grgur a poslije zornice nastavljeno je druženje u župnom klubu uz čaj i kavu. Blagdan Božića započeli smo slaviti dječjom polnoćkom koju je predvodio p. Marko Pustišek, župni vikar. Više…

27.12.2013. | Nema komentara, komentiraj! »

Paljenje treće svijeće

U subotu, 14. prosinca, prije večernje mise zapaljena je treća svijeća na adventskom vijencu pred crkvom i pred oltarom. Obred je predvodio župnik fra Stanko Belobrajdić, a adventske pjesme pjevao je Ženski zbor naše župe. Odlomak iz poslanice sv. Jakova (2. čitanje treće nedjelje Došašća) pročitao je fra Grgur Blažević, župni vikar naše župe. Svijeću je zapalila voditeljica Caritasa naše župe gđa Nedeljka Kanoti.

20.12.2013. | Nema komentara, komentiraj! »

Paljenje druge svijeće

U subotu, 7. prosinca zapaljena je druga  svijeća na adventskom vijencu pred crkvom i pred oltarom. Ovaj put adventske pjesme pjevali su članovi Mješovitog župnog zbora pod vodstvom dirigentice gđe Marine Grahovec, a svijeću je upalila voditeljica karitasovog dječjeg doma “Dnevni boravak dr. Antun Bogdan” gđa Katarina Hoblaj.

09.12.2013. | Nema komentara, komentiraj! »

Paljenje prve svijeće

Na Franjevačkom trgu u Čakovcu u subotu, 30. studenog zapaljena je prva svijeća na adventskom vijencu. Obred paljenje prve svijeće predvodio je gvardijan i župnik p. Stanko Belobrajdić uz župne vikare p. Anđelka Rakhela i p. Marka Pustišeka. Prvu svijeću je zapalio gradonačelnik grada Čakovca, gospodin Stjepan Kovač. Pjevanje adventskih pjesama predvodile su članice ženskog zbora naše župe pod vodstvom Dragice Šimunković. Istovremeno su na jarbole ispred franjevačkog samostana stavljene zastave sa simbolima Došašća.

05.12.2013. | Nema komentara, komentiraj! »

Dalje »