Živi vjernički krugovi

Obavijesti kroz tjedan

TRIDESETA NEDJELJA KROZ GODINU 

25. listopada 2020. 

Danas je 30. nedjelja kroz godinuAkcija je biskupijskog Caritasa pod nazivom "Ova svijeća gori dulje". Djelatnici Karitasa na ulazu crkve ponudit će vam karitasove svijeće uz vaš dar od 10 kn za najpotrebnije.

U mjesecu listopadu posvećenom Blaženoj Djevici Mariji listopadska pobožnost započinje svakog dana u 18 sati molitvom krunice.

Utorkom u 17,45 sati je pobožnost u čast sv. Antunu Padovanskom.

U četvrtak nakon večernje mise je klanjanje pred Presvetim.

U srijedu je blagdan Šimuna i Jude Tadeja.

Prvopričesnici župni vjeronauk imaju srijedom, u Novom Selu Roku utorkom, a krizmanici četvrtkom, u Novom Selu roku srijedom,prema dogovorenom rasporedu.

U subotu, 31. listopada u 20 sati započinje cjelonoćno klanjanje pred Presvetim kao priprava za svetkovinu Svih Svetih. Svi koji žele bdjeti pred Gospodinom imat će priliku i za ispovijed.

Sljedeće nedjelja je svetkovina je Svih svetih. Zapovjedana je svetkovina. Euharistijska slavlja su po nedjeljnom rasporedu. Na našem groblju u Mihovljanu sveta misa je u 15 sati za sve pokojne nakon koje je blagoslov groblja. Prva je nedjelja u mjesecu kada molimo i darujemo za svećenička i redovnička zvanja.

U ponedjeljak, 2. studenog je SPOMEN SVIH VJERNIH POKOJNIH - DUŠNI DAN. Svete mise su u 7, 9 i 18:30 sati i slave se za sve pokojne, a misa u 9 sati je za naše poginule branitelje. Molitva kod grobnice franjevaca bit će u 11,45 sati.

Na svetkovinu SVIH SVETIH i DUŠNI DAN mogu vjernici u svim crkvama dobiti POTPUNI OPROSTkoji se može namijeniti SAMO ZA POKOJNE. Za potpuni oprost potrebno je: pohoditi crkvu - ispovjediti se i pričestiti - izmoliti Oče naš i Vjerovanje i molitvu Oče naša na nakanu Sv. Oca.

Slijedeće nedjelje završava jesenska kampanja inicijative 40 Dana za život. Hvala vam što ste se svojom molitvom, postom i miroljubivim bdijenjem pred bolnicom žrtvovali za život nerođenih. U subotu, dan prije, bit će Marijanski hod za nerođene, s početkom u 17 sati od mjesta bdijenja do crkve sv. Nikole, gdje će sudionici moliti krunicu.

Na misijsku nedjelju za potrebe misijskog djelovanja našega brata fra Gerarda Žerdina u Peruu skupljeno je 5200 kn. Hvala Vam na daru.

Darovateljima koji pomažu obnovu naše crkve iskreno zahvaljujemo, a vašoj dobroti preporučamo i naš samostan u Zagrebu koji je teško stradao u potresu. Neka vas Gospodin blagoslovi za sve dobro koje činite!

TISAK: Novi broj ZVONA, Glas koncila, Mali koncil, Živo vrelo, Brat Franjo, Glasnik mira, Kana, Radosna vijest, Biblija danas, Vrijeme srca.

 

 UPUTE O EUHARISTIJSKIM I DRUGIM SLAVLJIMA U PROSTORIMA NAŠE ŽUPE.pdf

Potpuni oprost za sve oboljele od koronavirusa i za sve koji skrbe i mole za njih

 SAVRŠENO KAJANJE I DUHOVNA PRIČEST 

 

 

Vijesti iz župe

Župni ured

Utorak, srijeda, četvrtak: 

 8.30 – 10.00 sati.

17.00 – 18.00 sati.

Petak i subota:

8.30 – 10.00 sati.

Nedjeljom, ponedjeljkom

i blagdanima ne uredujemo,

osim za hitne slučajeve.

Kontakt

Župa sv. Nikole biskupa

Franjevački trg 1,

40000 Čakovec

tel. 040/ 312 - 806

fax.040/ 310 - 315

e-mail adresa:

fra.cakovec@ofm.hr


Nalazite se ovdje: Naslovnica Obavijesti_kroz_tjedan_kategorija Obavijesti kroz tjedan