Živi vjernički krugovi

Schőnstatt

dsc057983

Naš pokret u Hrvatskoj nosi ime "Hrvatska schőnstattska obitelj" (HŠO). Ovdje ima oko 600 članove u užem smislu. U Hrvatskoj najveći dio članova su u Zagrebu i okolici u Slavoniji i u Dubrovniku i okolici. Dodatno imamo i članova u BIH,  u Srbiji i Crnoj Gori.

Hodočasnička Gospa posjećuje mjesečno oko jedanaest tisuća obitelji i pojedinaca.

Druge aktivnosti: mjesečni susreti u župama duhovne vježbe, hodočašća, dani hodočasničke gospe u biskupijama i jednom godišnji susret za cijelu Schőnstattska obitelj u Hrvatskoj. Bitno je inače samo posvećenje u svakidašnjici i apostolat koji je svaki član dužan prema svojoj karizmi vršiti na svom mjestu i u svom okruženju prema potrebama.

Znak pravog članstva (uži smisao) je Savez ljubavi s Marijom koji svaki može sklopiti poslije prikladne pripreme.

Naša literatura: Bilten "Pismo Saveza" nas povezuje, daje informacije i duhovne poticaje (šest izdanja godišnje.) lijepi broj knjiga knjižica devetnica i preklopnica stoji na raspolaganju. Svaka druga subotu u mjesecu od 9 do 10 imamo radioemisiju u živo na "radio Mariji". Naš pokret u Hrvatskoj prati schőnstattski pater Christf Horn iz Schőnstattskog centra iz Luzernu u Švicarskoj.

Pristup pokretu: Svi su dobro došli u našu sredinu, u jednu od naših grana i na naše susrete možete se kao pojedinac ili kao obitelj vježbati u schőnstattskoj duhovnosti: urediti Kučno svetište, vježbati se su samoodgoju i apostolatu u svojoj sredini, živjeti s Gospom u svakidašnjici, tražiti Božju volju i tragove Božje providnosti. Dobro došli! Neka se Majka Triput Divna proslavi i u našoj župi, u vašem domu i u vašoj obitelji i vašem srcu!

  HŠO Župe svetog Nikole biskupa Čakovec

Vijesti iz župe

Župna kateheza

Predstavljena knjiga

Predstavljena knjiga "Međimurska narodna, katolička običajna baština"

PREDSTAVLJENA KNJIGA "MEĐIMURSKA NARODNA, KATOLIČKA OBIČAJNA BAŠTINA"   Pred...

Župni ured

Utorak, srijeda, četvrtak: 

 8.30 – 10.00 sati.

17.00 – 18.00 sati.

Petak i subota:

8.30 – 10.00 sati.

Nedjeljom, ponedjeljkom

i blagdanima ne uredujemo,

osim za hitne slučajeve.

Kontakt

Župa sv. Nikole biskupa

Franjevački trg 1,

40000 Čakovec

tel. 040/ 312 - 806

fax.040/ 310 - 315

e-mail adresa:

fra.cakovec@ofm.hr