Schőnstatt

dsc057983

Naš pokret u Hrvatskoj nosi ime "Hrvatska schőnstattska obitelj" (HŠO). Ovdje ima oko 600 članove u užem smislu. U Hrvatskoj najveći dio članova su u Zagrebu i okolici u Slavoniji i u Dubrovniku i okolici. Dodatno imamo i članova u BIH,  u Srbiji i Crnoj Gori.

Hodočasnička Gospa posjećuje mjesečno oko jedanaest tisuća obitelji i pojedinaca.

Druge aktivnosti: mjesečni susreti u župama duhovne vježbe, hodočašća, dani hodočasničke gospe u biskupijama i jednom godišnji susret za cijelu Schőnstattska obitelj u Hrvatskoj. Bitno je inače samo posvećenje u svakidašnjici i apostolat koji je svaki član dužan prema svojoj karizmi vršiti na svom mjestu i u svom okruženju prema potrebama.

Znak pravog članstva (uži smisao) je Savez ljubavi s Marijom koji svaki može sklopiti poslije prikladne pripreme.

Naša literatura: Bilten "Pismo Saveza" nas povezuje, daje informacije i duhovne poticaje (šest izdanja godišnje.) lijepi broj knjiga knjižica devetnica i preklopnica stoji na raspolaganju. Svaka druga subotu u mjesecu od 9 do 10 imamo radioemisiju u živo na "radio Mariji". Naš pokret u Hrvatskoj prati schőnstattski pater Christf Horn iz Schőnstattskog centra iz Luzernu u Švicarskoj.

Pristup pokretu: Svi su dobro došli u našu sredinu, u jednu od naših grana i na naše susrete možete se kao pojedinac ili kao obitelj vježbati u schőnstattskoj duhovnosti: urediti Kučno svetište, vježbati se su samoodgoju i apostolatu u svojoj sredini, živjeti s Gospom u svakidašnjici, tražiti Božju volju i tragove Božje providnosti. Dobro došli! Neka se Majka Triput Divna proslavi i u našoj župi, u vašem domu i u vašoj obitelji i vašem srcu!

  HŠO Župe svetog Nikole biskupa Čakovec