Živi vjernički krugovi

Obavijesti kroz tjedan

ČETRNAESTA NEDJELJA KROZ GODINU

5. srpnja 2020.

  • Danas je u župi sv. Antuna Padovanskog u 10:30 sati svoju mladu misu slavi fra David Sedlar. U našoj crkvi neće biti svete mise u 11 sati.
  • Prva je nedjelja u mjesecu kada molimo i darujemo za svećenička i redovnička zvanja.
  • U utorak je pobožnost svetom Antunu,a četvorkom klanjanje pred Presvetim.
  • U četvrtak je spomen-dan Blažene Marije od Propetoga Petković, utemeljiteljice Kćeri Milosrđa koje slave 100. godišnjicu osnutka svoje Družbe. U samostanu sestara u Zvonimirovoj ulici je proštenje. Sveta misa je u 18 sati. U ovoj jubilarnoj godini možete dobiti potpuni oprost u svim kapelicama samostana sestara Kćeri Milosrđa, uz uobičajene uvjete: biti u milosti Božjoj (ispovijed), pričestiti se, izmoliti Vjerovanje i molitvu na nakanu za sv. Oca uz zaziv bl. Mariji Propetog Isusa.
  • U subotu blagdan sv. Benedikta,zaštitnika Europe.
  • Zbog pandemije koronavirusa neće biti organiziranih župnih hodočašća na Mariju Bistricu i Trsat te preporučamo da prema svojim mogućnostima sami odete na koje hodočašće.
  • Darovateljima koji svojim prilogom pomažu obnovu naše crkve i oltara iskreno zahvaljujemo.
  • Kao što znate u potresu koji 22. ožujka pogodio Zagreb, stradao je i naš samostan i crkva sv. Franje. To je mjesto gdje smo svi mi vaši bivši i sadašnji svećenici proveli svoju mladost studirali teologiju i pripremali se za svećenički poziv. Zahvaljujemo Bogu što nitko nije stradao, ali su oštećenja crkve i samostana takva da je nesigurno za stanovanje te su sva braća iseljena i smještena po drugim samostanima. Mi, franjevci, svjesni smo teške situacije u kojoj su se našli mnogi stanovnici Zagreba i okolice pa u dubokoj poniznosti u kojoj se nalazimo upućujemo ovaj poziv za pomoć u obnovi naše franjevačke crkve na Kaptolu. Vjerujemo da će za svu ljubav koju smo mi franjevci stoljećima vjernicima upućivali dobri ljudi sada znati uzvratiti svojim darom, svojom žrtvom i svojom molitvom. Zahvaljujemo unaprijed svima pojedinačno na svakom i najmanjem daru koji ćete iz svoga srca udijeliti. Svoj dar možete darovati u župnom uredu ili na račun samostana: PRIVREDNA BANKA - HR 892340001116012115 s naznakom: za samostan na Kaptolu.

Neka vas Gospodin blagoslovi za sve dobro koje činite!

 

 UPUTE O EUHARISTIJSKIM I DRUGIM SLAVLJIMA U PROSTORIMA NAŠE ŽUPE.pdf

Potpuni oprost za sve oboljele od koronavirusa i za sve koji skrbe i mole za njih

 SAVRŠENO KAJANJE I DUHOVNA PRIČEST 

 

 


Vijesti iz župe

Župni ured

Utorak, srijeda, četvrtak: 

 8.30 – 10.00 sati.

17.00 – 18.00 sati.

Petak i subota:

8.30 – 10.00 sati.

Nedjeljom, ponedjeljkom

i blagdanima ne uredujemo,

osim za hitne slučajeve.

Kontakt

Župa sv. Nikole biskupa

Franjevački trg 1,

40000 Čakovec

tel. 040/ 312 - 806

fax.040/ 310 - 315

e-mail adresa:

fra.cakovec@ofm.hr


Nalazite se ovdje: Naslovnica Obavijesti_kroz_tjedan_kategorija