Živi vjernički krugovi

krštenje 3 5.4.2014 15 14 08 2240x1488

Katekumeni

KRŠTENJE ODRASLIH

Odrasle osobe (od srednje škole nadalje) uključuju se u pripravu za krštenje odraslih koja započinje u mjesecu listopadu i završava o Uskrsu kada primaju sve sakramente inicijacije (krštenje, potvrda i pričest). Crkva ne dopušta primanje sakramenata inicijacije bez dostatne priprave! Kandidati koji ne žive u župi Sv. Nikole biskupa donose od svojega župnika potvrdu da mogu pohađati pripravu i primiti sakramente inicijacije u našoj župi.

 

Voditelji katekumena:

gospođa Edita Šanta – Lesjak

fra Željko Železnjak, župnik


bolesničko pomazanje 11.12.2009 11 16 12

Bolesničko pomazanje

Bolesničko pomazanje

Uz sakramenat svete Ispovijedi sakramenat bolesničkog pomazanja ubraja se među sakrament ozdravljanja. Njime Crkva izražava brigu i za svoje članove koji trpe, pokazujući da ih ne zaboravlja, nego na njih misli, pomaže im i za njih moli, preporučajući ih Gospodinu Isusu da ih spasi, onome koji nevolje uzima na se i sam trpi. ˝On slabosti naše uze i boli ponese!˝ (Mt 8,17)

Važne napomene:

  • Sakrament bolesničkog pomazanja pomaže ozdravljenju i duše i tijela.
  • Bolesničko pomazanje nije uvijek i „posljednja pomast“, i onaj ili ona koji ga prima ne znači da će odmah ili ubrzo umrijeti.
  • Mnogi u strahu od smrti izbjegavaju ovaj sakrament i odgađaju ga do trenutka da im zaista i bude „posljednja pomast“.
  • Sakrament bolesničkog pomazanja podjeljuje se isključivo osobama teško narušenog zdravlja, onima koji se nalaze u nekoj pogibelji ili prije nekog težeg i neizvjesnog operativnog zahvata.
  • Sakrament bolesničkog pomazanja može se iznimno i ponovno podijeliti, ali samo onima koji su nakon prvog podjeljivanja prizdravili  a kasnije se opet teško razbolili.

Ukoliko je netko od vaše obitelji potreban bolesničkog pomazanja i ispovijedi, možete nas nazvati u bilo koje vrijeme ili doći u župni ured.

Telefon: 040/312 – 806

 


Vijesti iz župe

Župni ured

Utorak, srijeda, četvrtak: 

 8.30 – 10.00 sati.

17.00 – 18.00 sati.

Petak i subota:

8.30 – 10.00 sati.

Nedjeljom, ponedjeljkom

i blagdanima ne uredujemo,

osim za hitne slučajeve.

Kontakt

Župa sv. Nikole biskupa

Franjevački trg 1,

40000 Čakovec

tel. 040/ 312 - 806

fax.040/ 310 - 315

e-mail adresa:

fra.cakovec@ofm.hr


Nalazite se ovdje: Naslovnica Sve o sakramentima