Živi vjernički krugovi

Župna kateheza


Predstavljena knjiga "Međimurska narodna, katolička običajna baština"

PREDSTAVLJENA KNJIGA "MEĐIMURSKA NARODNA, KATOLIČKA OBIČAJNA BAŠTINA"

 

Pred brojnom publikom u na Bijelu nedjelju, 8. travnja, predstavljena je u Katoličkom domu knjiga prof. emer. Stjepana Hranjeca "Međimurska narodna, katolička baština", u izdanju Franjevačkoga samostana iz Čakovca. O knjizi su govorili recenzenti mr. sc. Ivan Zvonar i prof. dr.msgr. Juraj Kolarić. Prvi je vezu narodno-vjersko ilustrirao na svadbenim običajima, a drugi je naglasio da je riječ o enciklopedijskom prikazu narodnih, katoličkih međimurskih običaja. Gvardijan, fra Željko Železnjak govorio je o tome kako je došlo do toga da se Franjevački samostan odlučio biti nakladnikom ovoga značajnog projekta. Na kraju je autor zahvalio svima koji su pripomogli u tiskanju knjigu, posebice Gradu Čakovcu, Međimurskoj županiji i Ministarstvu kulture. Najavljeni sudionik, urednik akademik Dragutin Feletar svoj nedolazak opravdao je bolešću.

 

U programu su svoj dragocjeni doprinos dali Mješoviti crkveni župni zbor izvedbom dviju skladbi: "Velik je Gospodin" i "Kraljice neba", zatim gitaristički dvojac Benjamin Berisha i Zlatko Kristofić s "Oči u oči" i "Ostani s  nama", a posebno je bio atraktivan nastup najmlađih iz vrtića "Stonoga" iz Novog Sela Rok, koji su izveli običaj sestrenja/bratimljenja, a koji se običaj u tradicijskoj kulturi izvodio baš na Bijelu/Pisanu nedjelju. Program je vodio Božidar Vadlja.

Osim drugih uzvanika, predstavljanju knjigu nazočili su i biskup Varaždinske biskupije msgr. Josip Mrzljak te župan Međimurske županije Matija Posavec.

 


Vijesti iz župe

Župna kateheza

Predstavljena knjiga

Predstavljena knjiga "Međimurska narodna, katolička običajna baština"

PREDSTAVLJENA KNJIGA "MEĐIMURSKA NARODNA, KATOLIČKA OBIČAJNA BAŠTINA"   Pred...

Župni ured

Utorak, srijeda, četvrtak: 

 8.30 – 10.00 sati.

17.00 – 18.00 sati.

Petak i subota:

8.30 – 10.00 sati.

Nedjeljom, ponedjeljkom

i blagdanima ne uredujemo,

osim za hitne slučajeve.

Kontakt

Župa sv. Nikole biskupa

Franjevački trg 1,

40000 Čakovec

tel. 040/ 312 - 806

fax.040/ 310 - 315

e-mail adresa:

fra.cakovec@ofm.hr


Nalazite se ovdje: Naslovnica Vijesti iz župe