Župne obavijesti od 24. 9. do 1. 10. 2023.

Vijeće FSR-a

U utorak, 26. rujna poslije večernje mise održat će se Vijeće FSR-a.

KATEKUMENI

Svake godine javljaju se odrasli kandidati koji ili nisu kršteni pa traže krštenje ili su kršteni, a nisu prošli osnovni vjeronauk za primanje sakramenta prve ispovijedi, pričesti ili krizme. Molimo da se jave do početka listopada kada će za njih biti organizirana posebna pouka. Obvezatno je od listopada pa do Uskrsa pohađati takvu pouku. Često se javljaju pojedinci koji bi to htjeli obaviti što prije. Uz najbolju volju, upravo jer držimo do naših svetinja ne možemo to učiniti “na brzinu”.

PRIVREMENI RASPORED VJERONAUKA

Prvopričesnici imaju prvi sat vjeronauka u srijedu, 27. rujna u 8 sati. Ovaj puta susret je u crkvi. Tada će se oformiti grupe i dati točan raspored

Krizmanici su podijeljeni u dvije grupe pa od sada je vjeronauk petkom u 8 i 9 sati, odnosno u 15 i 16 sati.

PROSLAVA SV. FRANJE ASIŠKOG

U srijedu, 4. listopada slavimo blagdan sv. Franje Asiškog, osnivača franjevačkog reda. U nedjelju, 1. listopada započinje trodnevna priprava u sklopu večernje mise. Obred preminuća slavit ćemo u utorak u sklopu večernje mise.

Na sam blagdan u utorak, 4. listopada mise su u 7 i 18,30. Navečer kod mise proslavit ćemo 40. obljetnicu župe te će misno slavlje predvoditi mons. Josip Mrzljak, varaždinski biskup u miru.