TRADICIONALNO HODOČAŠĆE U ALJMAŠ

 

U subotu, 04. rujna 2010.g., vjernici grada Vukovara hodočastili su Gospi od Utočišta u Aljmaš. Lijep broj hodočasnika triju vukovarskih župa predvodili su njihovi župnici: vlč. Mato Martinković - župnik župe „Kraljice Mučenika“ na Sajmištu, fra Ivica Jagodić – župnik župe svetih Filipa i Jakova i naš fra Vjenceslav Janjić – župnik župe sv. Josipa Radnika. Putovalo se organizirano autobusima i vlastitim prijevozom.
Po dolasku smo obavili pobožnost Križnog puta na aljmaškoj „Kalvariji“. Predvodio ju je župni vikar župe sv. Filipa i Jakova, fra Robert Ćibarić. U stanci između pobožnosti Križnog puta i svete mise bilo je prigode za svetu ispovijed.

 

 

 

 

 

Svetu misu predvodio je naš župnik, fra Vjenceslav Janjić. U nadahnutoj propovijedi osvrnuo se na vrijeme u kojem živimo i probleme koje ono donosi. Prenoseći svoje bogato životno iskustvo, današnjicu je povezao s prošlošću. Svjedočio je o dobru koje je uvijek uz nas, našoj nebeskoj Majci. Pozvao je na još veće predanje našoj Gospi, koja nas brižno štiti i zagovara kod svoga sina, Isusa Krista i našeg nebeskog Oca.
Poslije svete mise bilo je prilike za tjelesnu okrjepu i posjetu Gospinoj kapelici „Na Lipi“, a nakon toga se molila krunica.
Kako je u svom obraćanju vjernicima na kraju svete mise primjetio aljmaški župnik, mons. Ante Markić, hodočašće je proteklo baš onako kako naša nebeska Majka i zaslužuje: predano i nadasve mirno, bez požurivanja. Dogovoreno je da i ubuduće prva subota u rujnu bude vrijeme kada će se Vukovarci doći pokloniti našoj Gospi od Utočišta.

 

Objavljeno 05.09.2010., autor: Lj.B.