Na križu

 

 

Najava hodočašća bl. Alojziju Stepincu

Đakovačko-osječka nadbiskupija 3. ožujka organizira veliko hodočašće bl. Alojziju Stepincu u Zagreb i Krašić. Prvi dio hodočašća je posjet Krašiću, rodnom mjestu kardinala Stepinca, a nakon toga u 15 sati hodočasnička misa u zagrebačkoj katedrali. Svi smo pozvani na ovo veliko nadbiskupijsko hodočašće. Oni koji žele poći trebaju se prijaviti do 20. veljače. Cijena autobusne karte je 115,00 kn.

 

Duhovna obnova u Vukovaru

U subotu 25.11.2017., uoči blagdana Krista Kralja, u našoj župi  održana je duhovna obnova za školsku djecu. Obnovu su vodile s.Danijela Anić ASC, kandidatica Martina Bukarica i s.Ljubica Bosilj  Franjevka misionarka.

Djeca su od 10 do 16 sati razmišljala o načinima nasljedovanja Isusa pod motom: „Što god činite jednom od moje najmanje braće, meni činite.“  Zaključili su kako je važno odreći se grijeha i raditi dobre stvari, dobra djela jer samo tako smo bliski Isusu Kralju.

 

Misijska nedjelja

Danas, na 29. nedjelju kroz godinu, proslavili smo 91. svjetski misijski dan ili Misijsku nedjelju. Molili smo za naše misionare koji su, potaknuti Božjim pozivom, hrabro pošli u nepoznato, u daleke zemlje Afrike, Amerike, Oceanije kako bi ljudima navijestili Isusa Krista, moleći Gospodina da im podari snage i ustrajnosti u tom njihovom poslanju. Promišljali smo i o svome pozivu, po sakramentu krštenju svi smo pozvani da budemo misionari, svaki ondje gdje nas je Gospodin u svojoj providnosti stavio, u obitelji, na radnom mjestu, u školi i dr., koliko doista taj poziv prihvaćamo i životom ostvarujemo.

 

Nedjelja zahvalnica za plodove jeseni

Danas, na ovu 27. nedjelju kroz godinu koja nas svojim čitanjima poziva na razmišljanje o vinogradu i vinogradarima, kao župna zajednica zahvalili smo Bogu na plodovima jeseni i na svemu onome što nam u svojoj ljubavi Bog daje, a što nam je potrebno za život. Vrijeme jeseni je vrijeme berbi u vinogradima, voćnjacima i poljima, ubiranje plodova našega rada, truda. Plodovima naših polja, vinograda i voćnjaka ukrasili smo naš oltar, u prinosu darova naša djeca u narodnim nošnjama donijela su pred oltar darove; zemlju i vodu bez kojih je nemoguć naš zemaljski život, kruh i vino, znak sakramenta Euharistije, potrebni za naš vječni život.

 

Katehetska nedjelja

Danas, na 24. nedjelju kroz godinu, kada se u čitavoj našoj Đakovačko-osječkoj nadbiskupiji slavi katehetska nedjelja, i mi kao župna zajednica, u zajedništvu djece, roditelja, vjeroučitelja i čitave župne zajednice promišljali smo o važnosti kateheze u našem svakodnevnom kršćanskom životu. Molili smo Gospodina na početku ove nove školske i vjeronaučne godine za da na sve nas izlije darove Duha Svetoga kako bismo rasli ne samo u mudrosti i znanju koje ćemo stjecati učeći u školi, nego kako bismo kroz sudjelovanje na svetoj misi, redovito pohađanje školskog vjeronauka i župne kateheze rasli i u milosti, dobroti i u svetosti.

 

 
   
Web Župa sv. Josipa Radnika
vBulletin counter