Nedjelja zahvalnica za plodove jeseni

Danas, na ovu 27. nedjelju kroz godinu koja nas svojim čitanjima poziva na razmišljanje o vinogradu i vinogradarima, kao župna zajednica zahvalili smo Bogu na plodovima jeseni i na svemu onome što nam u svojoj ljubavi Bog daje, a što nam je potrebno za život. Vrijeme jeseni je vrijeme berbi u vinogradima, voćnjacima i poljima, ubiranje plodova našega rada, truda. Plodovima naših polja, vinograda i voćnjaka ukrasili smo naš oltar, u prinosu darova naša djeca u narodnim nošnjama donijela su pred oltar darove; zemlju i vodu bez kojih je nemoguć naš zemaljski život, kruh i vino, znak sakramenta Euharistije, potrebni za naš vječni život.

 

Katehetska nedjelja

Danas, na 24. nedjelju kroz godinu, kada se u čitavoj našoj Đakovačko-osječkoj nadbiskupiji slavi katehetska nedjelja, i mi kao župna zajednica, u zajedništvu djece, roditelja, vjeroučitelja i čitave župne zajednice promišljali smo o važnosti kateheze u našem svakodnevnom kršćanskom životu. Molili smo Gospodina na početku ove nove školske i vjeronaučne godine za da na sve nas izlije darove Duha Svetoga kako bismo rasli ne samo u mudrosti i znanju koje ćemo stjecati učeći u školi, nego kako bismo kroz sudjelovanje na svetoj misi, redovito pohađanje školskog vjeronauka i župne kateheze rasli i u milosti, dobroti i u svetosti.

 

Gospa je odlučila doći i ostati

Pišući ovih dana o svetištu Gospe Fatimske, u vukovarskoj gradskoj četvrti Borovo naselje, jedan je katolički novinar  napisao   laskavo priznanje s kojim će se još dugi niz godina ponositi  ovo relativno mlado marijansko svetište, tek mu je pedeset godina,  kao i vjernici grada heroja ,  ali i brojni hodočasnici koji ovamo  svakodnevno  dolaze. Za njega se slobodno može reći da je oazu mira u prekrasnom perivoju podignutom njoj u čast.

 

Pola stoljeća Gospe Fatimske

Kao što je poznato ove se godine obilježava 100. obljetnica Gospinih ukazanja u Fatimi. Manje je pak  poznata  činjenica da se spomen  Gospe Fatimske , u vukovarskoj gradskoj četvrti  Borovo naselje, obilježava već pola stoljeća. Naime , sredinom   svibnja 1967. godine, u župi sv. Josipa radnika u Borovu naselju od 1938. godine, dogodilo se malo čudo. Tadašnji župnik o. Flavijan Šolc traži uzaludno  lokacijsku i građevinsku dozvolu od ondašnjih vukovarskih gradskih vlasti.

 
   
Web Župa sv. Josipa Radnika
vBulletin counter