DUHOVNA OBNOVA OD 13. DO 16. LISTOPADA 2011. GOD.

Povodom 50-obljetnice samostalnosti naše župe organiziramo trodnevnu duhovnu obnovu od 13. do 16. listopada. Duhovna obnova završava u nedjelju, 16. listopada svečanom svetom misom kod koje molimo za sve poginule i nestale iz naše župe u Domovinskom ratu. Posebno se prisjećamo junačke pogibije hrvatskog viteza general-bojnika Blage Zadre i njegovog sina Roberta.
Duhovna obnova započinje u četvrtak, 13. listopada u 18:00 sati jednosatnim Klanjanjem pred  Presvetim. Nakon toga slijedi sveta misa. Duhovnu obnovu predvodi vlč. SINIŠA PAUŠIĆ, župnik u župi  Rokovci-Andrijaševci.  Od tog 13. u listopadu pa svakog 13. u mjesecu obavljat ćemo posebne molitve na čast dragoj Gospi Fatimskoj koja je zaštitnica naše župne crkve. Mi je ujedno častimo i kao "MAJKU POVRATNIKA"!
U petak, u 18:00 sati molimo "Vukovarski  križni put" sa upaljenim svijećama.
Ako vrijeme bude dozvoljavalo Križni put ćemo moliti u dvorištu naše župne crkve. Ako bude kišilo u župnoj crkvi. Nakon Križnog puta svečana sveta misa.
U subotu je svečani koncert na orguljama maestra JOSIPA MAGDIĆA iz Zagreba. Koncert posvećujemo svim našim poginulim hrvatskim braniteljima i onima koji se vode kao nestali. Koncert smo naslovili "OLUJA NAD VUKOVAROM "!
U nedjelju je 20-obljetnica pogibije Blage Zadre. Program se odvija prema državnom protokolu. Sveta misa je u 11:00 sati u našoj župnoj crkvi na Trpinjskoj cesti.

 

Objavljeno 8.10.2011.g., Autor: fra Vjenceslav Janjić