HVALA TI, SVETI OČE!

U petak, 3. lipnja, u  našem Pastoralnom centru Gospe Fatimske  otvorena je prigodna izložba poštanskih maraka i razglednica s likom blagopokojnog pape  Ivana Pavla II. Uz poštanske marke i razglednice na 22 stalka izložene su i druge drage uspomene koje podsjećaju na lik i djelo Ivana Pavla II. Uz ostalo tu je i fotografija automobila s registarskom pločicom kojim se papa Ivan Pavao II. vozio kroz Osijek prigodom njegova posjeta Đakovačko-osječkoj nadbiskupiji 2003. godine, kao i  iskaznica s imenom i prezimenom vozača koji je imao čast voziti tadašnjeg papu. Tu je i kamen temeljac budućeg pastoralnog centra u Borovu naselju kojeg je, također osobno, blagoslovio papa Ivan Pavao II.
Otvorenju izložbe nazočio je i saborski zastupnik gospodin Petar Mlinarić.

 

 

 

 

 

 

Izložba je otvorena baš na uočnjicu dolaska nasljednika Ivana Pavla II. pape Benedikta XVI. Hrvatskoj. Ova izložba želi biti izraz zahvale i ljubavi  za sve ono što je za Republiku Hrvatsku učinio papa Ivan Pavao II. i  što čini njegov nasljednik sadašnji papa Benedikt XVI., rekao nam je pokretač ove izložbe gospodin Franjo Beck,  član Hrvatskog filatelističkog društva Vukovar. Onaj nam je papa pomogao više na međunarodnom priznanju Republike Hrvatske, a ovaj nas želi učvrstiti u Bogoljublju, domoljublju i čovjekoljublju. Papa želi da s ovim našim nacionalnim vrlinama obogatimo Europsku zajednicu kad u nju sutra uđemo - rekao nam je gospodin Franjo  Beck.

 

 

 

 

 

 

 

 

U ime Hrvatskog filatelističkog društva govorio je gospodin Mirko Kovačić, tajnik društva. O poveznicama Ivana Pavla II. s našim narodom govorio je gvardijan Franjevačkog samostana u Vukovaru fra Gordan Propadalo, koji je i otvorio ovu prigodnu izložbu.
U glazbenom dijelu programa sudjelovali su Dunavski tamburaši iz Osijeka i mješoviti crkveni zbor naše župe.
Izložba će biti otvorena do svetkovine Duhova!

 

 

 

 

 

Objavljeno 4.6.2011.g., Autor: fra Vjenceslav Janjić