OKUPLJAJU NAS ZAJEDNIČKI KRŠĆANSKI KORIJENI

Na prvi dan mjeseca listopada obitelj Tihomira i Slobodanke Purda iz Vukovara krstila je svoje četvrto dijete Ivanu Jadranku. Krštenje je obavio fra Ivica Jagodić, župnik župe svetih apostola Filipa i Jakova u Vukovaru. Ovo krštenje privuklo je veliku pozornost svih medija!
Nakon Ivana, Tomislava i Martine u obitelji Purda rodila se i mala Ivana. Ovo bi krštenje bilo  slično svakom drugom krštenju da otac male Ivane nije vukovarski hrvatski branitelj Tihomir,  a krsna kuma premijerka Hrvatske vlade gospođa Jadranka Kosor. Stoga je mala Ivana uz krsno ime Ivana dobila i drugotno ime Jadranka.
Tihomir Purda, vukovarski hrvatski branitelj, dva puta je bio u pritvoru! Prvi put nakon pada Vukovara, kad je na svome tijelu osjetio svu surovost srpskih kazamata u Nišu i Stajićevu, a drugi put u Kazneno popravnom domu u Zenici, nakon što je za njim bila raspisana međunarodna tjeralica. Dok je Tihomir bio u Kazneno popravnom domu u Zenici njegova supruga Slobodanka nosila je četvrto dijete pod svojim srcem. Za njegovo oslobađanje najviše se zauzela upravo premijerka Hrvatske vlade gospođa Kosor. U znak zahvalnosti obitelj Purda zamolila je gospođu Premijerku da bude kuma na krštenju što je gospođa Kosor vrlo rado i prihvatila.

 

 

 

 

 

 

U razgovoru s vašim izvjestiteljem gospodin Purda nam je  rekao kako su ga kolege suborci, nakon povratka iz Zenice, zafrkavali da nije primio dovoljno batina u Nišu i Stajićevu pa je trebao ići i u Zenicu na popravni! Gospodin Purda sam priznaje da mu je taj drugi boravak u zatvoru donio puno simpatija među Hrvatima pa je od mnogih dobio i financijsku pomoć tako da je mogao vratiti sve dugove u koje je bio upao!
U samostanskoj Spomenici gospođa Premijerka je nakon krsnog slavlja upisala:
«U prigodi svečanog čina krštenja Ivane Jadranke Purda s ljubavlju zahvaljujem na golemoj časti. Neka nas naši kršćanski korijeni okupljaju u dobru i ljubavi!»

 

 

 

 

Objavljeno 1.10.2011.g., Autor: fra Vjenceslav Janjić