ZA-DAR VUKOVARU

U subotu, 28. travnja, u skladište Caritasa vukovarskog dekanata stigao je šleper hrane iz Zadra za one najpotrebnije u  gradu na Dunavu. Dan kasnije, u nedjelju, 29. travnja, stigao je i autobus pun hodočasnika iz prijateljskog  Zadra, grada odakle Vukovaru stižu, već dvanaesti put po redu,  u proljeće i jesen, kamioni pomoći u hrani i drugim živežnim potrepštinama. Početkom svibnja stići će još oko tri tone hrane. Sve u svemu deset tona hrane Zadrana  VUKOVARU ZA-DAR!
Ovu Proljetnu humanitarnu akciju VUKOVARU ZA-DAR  organizirala je, i ovog puta, časna sestra Melhiora Biošić, srce i duša većine humanitarnih akcija u Zadru. Glavni organizator je Hrvatska katolička udruga medicinskih sestara i tehničara Zadar. Suorganizatori su: učenici i djelatnici OŠ Šimun Kožić Benjo, predstavnici Županije i grada i još puno dobrih ljudi.

 

 

 

 

Zadarska županija platila je  smještaj i hranu za hodočasnike, a grad Zadar prijevoz.
Učiteljice iz osnovne škole Šimun Kožić Benjo predložile su da se svaki saborski zastupnik odrekne jedne mjesečne zarade i novac pokloni gradu Vukovaru za otvaranje novih radnih mjesta. Na taj način bi,  u hrvatskom gradu na Dunavu,  bilo  puno manje siromašnih, a i mladi bi ostali ovdje živjeti. Ako je to previše onda neka svaki polaznik osnovnih škola u Zagrebu, Splitu ili Rijeci daruje svojim vršnjacima u Vukovaru po kilogram hrane tada ne bi police u skladištu Caritasa vukovarskog dekanata tijekom godine  bile prazne.
Od Ivana Crnjca, voditelja Caritasova skladišta u Vukovaru, doznali smo da  situacija nije tako alarmantna iako su police prazne, jer su mnogi Vukovarci već otišli na more, na privremeni rad. Osim toga doznali smo da će se hrana uskladištena u Caritasu dijeliti od ponedjeljka, sedmog svibnja.

 

Objavljeno 29.4.2012.g., autor: fra Vjenceslav Janjić