ODRŽAN DEVETI PO REDU BONOFEST

Od 9. do 11. svibnja u Franjevačkom samostanu u Vukovaru održan je deveti po redu festival duhovne glazbe pod geslom "Hodaj hrabrije". U završnom dijelu festivala predstavljeno je 15 novih duhovnih skladbi, a  izvođači su bili: Adrijana Baković, Alan Hržica, Zvonimir Kalić, Dajana Blažević, Apostoli mira, Zbor Izvor, VIS Damjan, Mia Kordić, Sliryc 33, Željka Marinović, Petra Antolić, Martin Šaban, Goran Bošković, Djordjija Palić, Emanuel, Ivana i Marija Husar. Izvođače je uživo pratio Bonofest bend, vokalna pratnja bili su članovi VIS-a  Emanuel, a  kroz program je vodio poznati tv voditelj Branko Uvodić. U spomen na sada već pokojnog Vinka Coce, koji je u nekoliko navrata bio aktivni sudionik ovog festivala, njegovu pjesmu Vjeruj otpjevali su Max Hozic, Aleksandar Homoki, Branko Brljević i Željko Nikolin. I ove godine festival se održao pod umjetničkim vodstvom sestara Marije i Ivane Husar. Samostanska i župna crkva sv. Filipa i Jakova bila je dupkom puna. Cjelokupan program pratili se i  televizijske kamere HTV-a. Snimka će biti prikazana na javnoj televiziji na svetkovinu Presvetog Tijela i Krvi Kristove, 19. lipnja, u 12 sati.
U svom obraćanju medijima fra Ivica Jagodić, predsjednik Organizacijskog odbora, je rekao kako  je festival započeo radom u radionicama u kojima su mladi pjevači mogli učiti kako se pišu tekstovi, glazba i aranžman, te o samoj izvedbi pjesme i da festival i ove godine ima dva dijela. Prvi se dio  održao u Pastoralnom centru sv. Bono. Na njemu su nastupili: Denis i Dino Božinović, Goran Mladin, Marija Cerovac, Vis Zvijezda mora Neum, Vis David Knin, Zbor Belafuža Zadar, Dominiks Žepče i Cenacolo band Vrbovec.
U ime organizatora svim sudionicima festivala duhovne glazbe zahvalio se fra Ivica Jagodić rekavši: "Vjera u Krista nije samo jedan korak već doživotan hod s njime. Lijepo je biti Isusov učenik kad znaš da te Isus voli. Stoga hodaj hrabrije jer ti si čovjek dostojan mjesta kraj njega!" U ime provincijalnog ministra fra Ilije Vrdoljak zahvalio se član provincijske uprave fra Drago Bedeničić.
Organizatori ovogodišnjeg, devetog po redu Bonofesta, bili su Hrvatska franjevačka provincija sv. Ćirila i Metoda, Grad Zagreb - kojeg je osobno  predstavljao Milan Bandić sa svojim suradnicima, Vukovarsko-srijemska županija i grad Vukovar.

Autor: fra Vjenceslav Janjić, objavljeno: 11.5.2014.g.