POČETAK NOVE ŠKOLSKE I VJERONAUČNE GODINE

Poštovani župljani!


Na početku smo nove školske i vjeronaučne godine. Ovim otvorenim pismom želio bih pozvati sve naše župljane, osobito roditelje, pa i bake, da svojim primjerom budu poticaj i ohrabrenje, osobito djeci i mladima. Stara narodna mudrost kaže: "Riječi opominju, primjeri privlače!" Živimo u vremenu u kojem su svi pametni i školovani. Svijet je pun pametnjakovića i onih koji pametuju, nažalost premalo je "budala!" Premalo je onih koji su spremni biti ismijani i popljuvani radi nekih viših ciljeva. Mnogima je postala životna ideja vodilja "neka me što manje košta!"
"Ne mogu me tako malo platiti, koliko mogu malo raditi!"
U svome pismu upućenom roditeljima i polaznicima župske kateheze na početku  nove vjeronaučne godine naš nadbiskup mons. Hranić piše: "Slobodno možemo reći kako kroz cijeli život čovjek uvijek nešto započinje. Uvijek se nađe nešto što treba započeti i onda dovršiti. U našem životu mi prvo bivamo djeca, onda dolazi doba mladosti, zatim zrelosti i starosti. Ali učenje i obrazovanje započinje i prije polaska u prvi razred osnovne škole, a možemo reći da traje gotovo cijeli život.... Školski vjeronauk ima zadaću da djecu teoretski upozna sa vjerskim istinama i naučavanjem Crkve. Župni vjeronauk ili kateheza idu za tim da  djeca, ono što su u školi naučili, praktično provode u život. Jer teorija bez prakse malo vrijedi. Župni vjeronauk ili kateheza žele nas iskustveno približiti Bogu, da aktivno sudjelujemo u životu župne zajednice i tako doprinosimo životu Crkve!"
Vjeronauk u školi i župna kateheza (radi se o pripravi za primanje sakramenata Sv. pričesti i potvrde) se ne isključuju nego nadopunjuju. Mnogi misle da je vjeronauk u školi dovoljan. U školi učimo za ocjene, a na župnim katehezama kako riječi provesti u djela.

Vaš župnik

 

RASPORED SVETIH MISA U NAŠOJ ŽUPI

 

PONEDJELJAK - SUBOTA :

crkva sv. Josipa Radnika - 7 sati (osim ponedjeljkom)

crkva Gospe Fatimske - 18,30 sati

 

NEDJELJA

crkva sv. Josipa Radnika - 8 sati

crkva sv. Ane (Lipovača) - 9,30 sati

crkva Gospe Fatimske - 11 i 18,30 sati

 

 

RASPORED ŽUPNE KATEHEZE ZA ŠKOLSKI UZRAST (ŠKOLSKA GODINA 2015.-2016.)

 

RASPORED ŽUPNE KATEHEZE ZA ODRASLE

 

 

 

 

 

Autor: fra Vjenceslav Janjić, objavljeno: 25.9.2015.g.

vBulletin counter