POŠTOVANI ČITATELJI

 

Poštovana braćo i sestre!
Uvjeren sam da i  većina Vas jednako razmišljate  kao i ja, u ovim predbožićnim danima dok slavimo mise  zornice i pripremamo se duhovno za Božić,  kako bi bilo lijepo do  uz ovo duhovno iščekivanje Božića i nebo nam  podari svoj bijeli blagoslov pa da nam Božić bude u bijelom! Koji to narod na svijetu ima tako prekrasan naziv ranih jutarnjih misa poput nas Hrvata "zornice" ili pak naziv za najradosniji kršćanski blagdan Božić. Veliki Bog postao je malim čovjekom da ga se nitko od nas ne boji i da ga svi ljudi dobre volje prime u svoje domove i obitelji kao najdražeg gosta. A što tek  reći o našim predivnim božićnim pjesmama? Jedan je naš teolog za njih rekao da su "prepjevano evanđelje!" Za ovaj Božić , s bijelim pokrivačem ili bez njega, pripremamo Vam puni lijepih iznenađenja. Župnik sa svojim suradnici želi Vam čestit Božić i blagoslovljenu Novu 2017. godinu!
Evo nekoliko servisnih informacija :


U ponedjeljak započinjemo s ovogodišnjim božićnim ispovijedima u Vukovarskom dekanatu. Kod nas je prilika za božićnu ispovijed za vrijeme svake zornice. Jedan od nas slavi svetu misu, a drugi ispovijeda. To isto vrijedi i za sve nedjelje. U četvrtak, 15. prosinca od 16 sati, imate priliku ispovjediti se pred svećenicima i iz drugih župa. Takva prilika vam se nudi kako u župnoj crkvi tako i u crkvi sv. Josipa. U crkvi sv. Josipa je, uz to, i sveta misa u 17 sati svakog dana , osim nedjelje, za vrijeme Došašća.
U ponedjeljak, 12. prosinca od deset sati , unosimo božićna drvca ( borove) u crkvu i slažemo jaslice. Isti  dan navečer Framaši će započeti s kićenjem. Molimo  dragovoljce , kao i do sada, da nam pomognu.
U subotu, 17. prosinca , javno snimanje Božićnog koncerta " Tiha noć " u Vukovaru. Početak u 19 sati u crkvi sv. Filipa i Jakova. Snimka će biti emitirana na sam Badnjak navečer.


U ponedjeljak, 19. prosinca od devet sati, obilazimo starije , nemoćne i bolesne po kućama. Potrebno ih je prijaviti u župnom uredu.
U subotu, na Badnjak, zornica u 7 sati, a nakon zornice dolazi sv. Nikola koji će podijeliti najmlađim polaznicima zornica prigodne paketiće dar  od Maloga Isusa.
U 18 sati stiže nam "Betlehemsko svjetlo" kojeg će donijeti mladi skauti iz Jarmine. Ponesite lampione da preuzmete "Betlehemsko svjetlo!" Pola sata prije dječje polnoćke "Gospine zvjezdice", zajedno s našim časnim sestrama, izvest će prigodni program kojim  će nas uvesti u otajstvo  Badnje  noći.
U crkvi sv. Ane na LIpovači polnoćka u 22 sata.
U 24 sata polnoćka u Gospinoj crkvi. Naše prekrasne božićne pjesme pjevat ćemo uz pratnju tamburaškog sastava. Nakon mise slavonsko kolo i drmeš u crkvenom dvorištu uz kuhano vino, čaj i rakiju.
Na sam Božić raspored svetih  misa isti je kao i svake nedjelje kroz godinu.
Na drugi dan Božića, na sv. Stjepana, u 11 sati ponovno sviraju tamburaši. Možda se nađe nešto i za popit.

U utorak  27. prosinca, na sv. Ivana, početak blagoslova obitelji. Raspored će biti otisnut na posebnom letku.

 

 

 

 

 

 

AUTOR: fra Vjenceslav Janjić