^Vrati se na vrh

foto1 foto2 foto3 foto4 foto5

U pustinji postoji potreba prije svega za ljudima vjere koji, samim svojim životom pokazuju put prema obećanoj zemlji.(papa Franjo, EG)

ŽUPNI URED SV. ANTUNA PADOVANSKOG Franjevačka 1, KOPRIVNICA; Tel. 048/642-160; e-mail: fra-kc@ofm.hr; UREDOVANJE: Svaki radni dan od 8-9 i 17-18: KRŠTENJE: Prijava u uredovno vrijeme. Pouka petkom u 17:00; VJENČANJE: Obvezatan je tečaj priprave za brak. Prijava u župnom uredu mjesec dana prije vjenčanja. BOLESNICI: Bolesnicima na vrijeme omogućite posjet svećenika. Bolesnike redovito pohađamo o Božiću i Uskrsu. SPROVOD: Nakon dogovora s Komunalcem vrijeme sprovoda prijavite u župnom uredu. KLANJANJE: Svake srijede poslije večernje svete mise u našoj crkvi je pobožnost euharistijskog klanjanja. Izdaje i odgovara: Župni ured Sv. Antuna Padovanskog

ofm.hr/koprivnica/

   ŽUPNI LISTIĆ


    Br. 51  Download this file (listicVII39.pdf)

BROJAČ POSJETA

Danas 4

Sveukupno 937392

Dobro došli na našu web stranicu

Elizabeta Ugarska – svetica siromaha

Rođena je 1207. Elizabeta je živjela na ugarskom dvoru samo prve četiri godine djetinjstva. Njezino je djetinjstvo naprasno prekinuto kada su, iz dalekog Thüringena, stigli konjanici da je odvedu u njeno novo sjedište u središnjoj Njemačkoj. Prema običajima toga doba, njezin je otac utanačio da Elizabeta postane tirinška princeza. Elizabeta je otputovala iz svoje zemlje s bogatim mirazom i velikom pratnjom, uključujući i njezine osobne sluškinje, od kojih su joj dvije ostale vjerne prijateljice do kraja. Upravo su nam one ostavile dragocjene informacije o svetičinom djetinjstvu i životu.

Opširnije...

Otkrij raj u sebi i zavoli život

Tebi koji možda misliš da je kraj, da više ne možeš ustati i da je sve bez ikakvog smisla, da se više ne treba boriti. TEBI želim poručiti. Zahvali Stvoritelju baš za takvo stanje, jer ti ono daje veliku šansu za novi početak, za novi život u punini Ljubavi, koja ti je već darovana.

I ove godine frama Koprivnica obilježila Holywin

Holywin
Draga braćo i sestre, i ove godine frama Koprivnica obilježila je blagdan Svi Sveti na jedinstven, framaški način.
31. listopada 2014. u župi svetog Antuna Padovanskog u Koprivnici framaši su blagdan Svi Sveti odlučili započeti Euharistijskim slavljem pod vodstvom  fra Vjekoslava Kocijana koji je ujedno i duhovni asistent frame Koprivnica.

Mater et caput omnium ecclesiarum urbis et orbis

U blizini Koloseuma u Rimu, na predjelu koji se zvao Lateran, kršćani su izgradili velebnu baziliku koja nosi ime sv. Ivan na Lateranu, a u kojoj se, prema predaji, nalazi glava sv. Ivana Krstitelja. Gradnja bazilike započela je oko 313. godine, tj. odmah nakon što su kršćani dobili slobodu. Zbog čega je ona važna? Ponajprije na ulazu u samu baziliku nalazi se natpis na latinskom, a koji u prijevodu znači: Majka i glava svih crkva grada i svijeta. Ova je bazilika papina biskupska crkva – dakle katedrala rimskog biskupa, dok je bazilika sv. Petra u Vatikanu sjedište Pape kao glavara Katoličke crkve.

Opširnije...

Svi sveti, Dušni dan i potpuni oprost

SVI SVETI
Po kršćanskoj tradiciji, koju prihvaćaju i mnogi nekršćani, dva dana u godini, 1. i 2. studenog vjernici se posebno sjećaju i u duhu povezuju sa svojim pokojnicima: to su blagdan Svih svetih i Dušni dan. Ne tek uspomena, nego i zapretana vjera u prekogrobni život i Božju nagradu daje pravi smisao ovim danima i onomu što u njima činimo.

Opširnije...

Hodočašće zajednice „VJERA I SVJETLO“ u Međugorje Od 23. Do 26. Listopada 2014. Godine

Četvrtak je, devet sati uvečer. Kiša neumorno pada, a šareni kišobrani „Antunovih ljiljana“ i braće i sestara u Kristu, što su nam se pridružili na ovom hodočašću, čekaju autobus kako bi svi zajedno krenuli prema Međugorju. Ni kiša, ni hladno vrijeme, ni vjetar nam ne smetaju jer idemo u Međugorje, idemo Kraljici mira na međunarodno okupljanje osoba s poteškoćama u razvoju.

Naše „Malo stado“ sa svojim mjuziklom po treći puta sudjelovali su na franjevačkim pučkim misijama

Sa sv. Franjom zajedno naziv je glazbeno – scenske predstave koju su članovi zbora naše župe „Malo stado“ osmislili još početkom godine za prve franjevačke pučke misije u Hrvatskoj  koje su u ožujku 2014. bile održane u Čakovcu. Tom prvom izvedbom oduševili su, ne samo publiku u prepunom Katoličkom domu u Čakovcu, nego i same organizatore franjevačkih pučkih misija na čelu s fra Ivanom Matićem. Od tada mjuzikl „Sa sv. Franjom zajedno“ postaje dio programa franjevačkih pučkih misija u sklopu kojih su do sad još  gostovali u Istri, a 18. listopada i u Malom lošinju.

Blaženi Pavao VI.

Prošle nedjelje, 19. listopada, papa Franjo na kraju Treće izvanredne biskupske sinode, koja je bila posvećena obitelji, proglasio je blaženim papu Pavla VI. Dobro se prisjetiti tog velikog čovjeka.
Giovanni Battista Montini rodio se u 26. rujna 1897. Za svećenika je zaređen 29. svibnja 1920.

Opširnije...

18. 10. 2014. primanje novih članova u FSR

Na blagdan sv. Luke pod svetom misom, u našoj crkvi imali smo primanje dvoje kandidata u novicijat Franjevačkog svjetovnog reda. Nadica Vedriš i Zoran Martinaga, potaknuti  Duhom Svetim, izrazili su molbu da budu primljeni u naše bratstvo.

Sveti Ivan Pavao II papa (1920. - 2005.) spomendan 22. listopad

Karol Wojtyla imao je samo 9 godina kad mu je umrla majka. Tri godine kasnije pogodila ga je i smrt starijeg brata Edmunda, mladog liječnika koji je umro od šarlaha u 26 godini života. Uz pobožnog oca budući je Papa naučio kako dostojno prihvatiti tragične trenutke života i ugraditi ih u vlastitu svetost.
Mladić koji je uživao u sportu otpočeo je 1938. godine studij koji je ubrzo prekinuo napadom Njemačke na Poljsku 1939. godine. Tijekom njemačke okupacije – koja je u Poljskoj bila vrlo brutalna – Karol je bio fizički radnik u raznim poduzećima u Krakowu.

Opširnije...

Bl. Izidor bakanja - svjedok vjere

U misijskom djelovanju Crkve bilo je misionara koji su postali blaženi ili sveti, ne toliko po njihovu misijskom djelovanju izvan svoje domovine, koliko po njihovu angažmanu upravo tamo gdje su živjeli, u narodu kojem pripadaju. No njihovo djelovanje ne bi bilo moguće bez susreta s misionarima, koji su napustili svoju zemlju da im donese radost evanđelja. Godine 1994., Crkva u Africi dobila je novog blaženika – Izidora Bakanju. Nije bio misionar u klasičnom smislu, ali upravo nakon susreta s misionarima odlučio je nastaviti njihovo djelo u svojoj sredini.

Opširnije...

ofm.hr/koprivnica/

KOME DA IDEMO?

Tjedna radijska emisija
Ureda za pastoral u medijima
Varaždinske biskupije

16. 11. 2014.

33. nedjelja kroz godinu

Vjera i nada

ISPOVJEDNI KUTAK

Panorama naše crkve i samostana


PopUp MP3 Player (New Window)

Copyright 2014  Župa sv. Antuna Padovanskog - Koprivnica