^Vrati se na vrh

foto1 foto2 foto3 foto4 foto5

Da sam imala duhovnog vođu od početka, ne bih proigrala toliko puno Božjih milosti (sv. Faustina Kowalska)

ŽUPNI URED SV. ANTUNA PADOVANSKOG Franjevačka 1, KOPRIVNICA; Tel. 048/642-160; e-mail: fra-kc@ofm.hr; UREDOVANJE: Svaki radni dan od 8-9 i 17-18: KRŠTENJE: Prijava u uredovno vrijeme. Pouka petkom u 17:00; VJENČANJE: Obvezatan je tečaj priprave za brak. Prijava u župnom uredu mjesec dana prije vjenčanja. BOLESNICI: Bolesnicima na vrijeme omogućite posjet svećenika. Bolesnike redovito pohađamo o Božiću i Uskrsu. SPROVOD: Nakon dogovora s Komunalcem vrijeme sprovoda prijavite u župnom uredu. KLANJANJE: Svake srijede poslije večernje svete mise u našoj crkvi je pobožnost euharistijskog klanjanja. Izdaje i odgovara: Župni ured Sv. Antuna Padovanskog

Dobro došli na našu web stranicu

Sjećanja na božić

Ljubav je postala čovjekom za čovjeka; ljubav koja ne poznaje granica i ne postavlja uvjete, ljubav koja nas poziva i koja nam se daruje.Ta ljubav u liku malog djeteta iz svojeg siromaštva u jaslicama pruža ručice i nudi nepresušno bogatstvo milosti.

K o r i z m a j e… ž e l i t e l i p o s t i t i

Korizma ili četrdesetnica (lat. quadragesima) dio je liturgijske godine u kojem se kršćani pokornički pripremaju za svetkovinu Uskrsa.
Korizma počinje Pepelnicom, a završava pred Misu večere Gospodnje na Veliki četvrtak kojom počinje Vazmeno trodnevlje. Kršćani se pripremaju za slavljenje Uskrsa molitvom, slušanjem i čitanjem Božje riječi te postom, stoga evo od čega sve možemo postiti.

•    Postiti od zavisti…
•    Postiti o kruhu i vodi…
•    Postiti od neljubaznosti te biti susretljivi prema drugima i prema samome sebi.
•    Postiti od srditosti te moliti: „Isuse blaga i ponizna srca, učini srce moje po srcu svome.“
•    Postiti od gunđanja i nezadovoljstva.
•    Postiti od pustih i nepotrebnih briga i usuditi se imati povjerenja u Boga.
•    Postiti od sebičnosti i otvoriti se svojoj okolini.
•    Postiti od želje za posjedovanjem te se radovati postojanju.
•    Postiti od oholosti i otkrivati vrijednost ljudi koji Vas okružuju.
•    Postiti od ponavljanja pobožnih riječi i uroniti se u molitvu.
•    Postiti od škrtosti i otvoriti srce za potrebe onih koji imaju manje od vas.
•    Postiti od zavisti i veseliti se tuđoj radosti.
•    Postiti od nepravdi i otkrivati radost pravednosti.
•    Postiti od površnosti i savjesno se posvetiti onomu što radimo.
•    Činiti drugima što je Vama drago da Vama drugi čine.
•    Ljubiti Boga nadasve.
•    Ljubiti bližnjega svoga kao samoga sebe
te će Vam tek tada KORIZMA donijeti ploda!!!

Susret volontera u Varaždinu

U subotu 23. siječnja 2016. godine Caritas Varaždinske biskupije organizirao je godišnji susret voditelja i volontera župnih Caritasa. Susret je započeo Svetom Misom u  katedrali koju je predvodio Varaždinski biskup, mons. Josip Mrzljak.

U sjećanje na fra Petra Posilovića

UMRO JE NAŠ DRAGI PATER PERO, KAKO SMO GA ZVALI OD MILJA

Preminuo je 21. siječnja u Varaždinu, u 64. godini života i 37. godini svećeništva. Od 2005. do 2008. godine, bio je župnik naše Župe sv Antuna Padovanskog. Puno je prelijepih sjećanja, na zajedničke trenutke koje je dijelio sa svima nama.

Opširnije...

60+ O ZDRAVLJU

Naša mala župna dvorana 20. siječnja 2016. bila je premala za sve one koji su došli na susret 60+. Siječanjski susret posvetili smo temi zdravlja u koju nas je molitvom i zazivom Djevici Mariji uveo pater Mijo. Budući da smo prošli susret razmišljali o Božjem milosrđu, osvijestili smo kada smo sve u životu osjetili prisutnost Božjega milosrđa i kada smo mi bili milosrdni prema drugima.

Kratka sabranost za tebe

Pitaj se, TKO SI TI? …..ČIJI SI?.....Odakle sam došao na ovaj svijet?......Tko to pokreće moj život?.....Koja to snaga duha tjera moje noge da hodaju, moje ruke da se podižu?...

Otkrij nebo u svojim dubinama

Možda se i ti dragi čitatelju pitaš, baš kao i ja toliko puta: Dušo moja gdje je nestao tvoj mir? Gdje je nestala radost sa mojega lica? Gdje je nestalo to dragocjeno JA u meni? Moram se vratiti na izvor žive vode, koju čuvaju moje dubine. Vrati se svome Stvoritelju i pronađi raj u sebi. Možeš i ovako:

Ostani sa mnom Gosodine (molitva sv. Padre Pia)

Ostani sa mnom, Gospodine, jer mi je potrebna Tvoja prisutnost da Te ne bih zaboravio.
Ti znaš kako mi je lako napustiti Te.
Ostani sa mnom, Gospodine, zato što sam slab i trebam Tvoju snagu da ne padam tako često.

Opširnije...

Pokojni fra Petar Posilović

pero

 

Ekumenizam

Mjesec siječanj karakterizira molitvena osmina za jedinstvo kršćana. Razjedinjenost nas koji smo kršćani toliko obezvrjeđuje naše govorenje da nam svatko s pravom može zamjeriti neautentičnost. Zato je bitno da mi koji smo kršćani molimo i djelujemo kako bi kršćani bili jedinstveni.
Smisao ekumenizma je da svi mi koji smo kršćani postanemo što kršćanskiji. Da postanemo što sličniji Kristu. Da se što više približimo Kristu. A kad svatko od nas bude bliži Kristu, bit ćemo bliži i jedni drugima.

Opširnije...

I nebo priča svoju najljepšu priču i daruje ju tebi.

Tako volim to nebo iznad franjevačke crkve, jer me uvijek iznenadi svojom ljepotom. Tako je bilo i ovoga jutra. Božićno je vrijeme. Snijeg je zabijelio naše ulice, krovove, drveća….

ofm.hr/koprivnica/

ISPOVJEDNI KUTAK

Panorama naše crkve i samostana


PopUp MP3 Player (New Window)

Copyright 2016  Župa sv. Antuna Padovanskog - Koprivnica