^Vrati se na vrh

foto1 foto2 foto3 foto4 foto5

Besplatno primiste, besplatno dajte! (Mt 10,8))

ŽUPNI URED SV. ANTUNA PADOVANSKOG Franjevačka 1, KOPRIVNICA; Tel. 048/642-160; e-mail: fra-kc@ofm.hr; UREDOVANJE: Svaki radni dan od 8-9 i 17-18: KRŠTENJE: Prijava u uredovno vrijeme. Pouka petkom u 17:00; VJENČANJE: Obvezatan je tečaj priprave za brak. Prijava u župnom uredu mjesec dana prije vjenčanja. BOLESNICI: Bolesnicima na vrijeme omogućite posjet svećenika. Bolesnike redovito pohađamo o Božiću i Uskrsu. SPROVOD: Nakon dogovora s Komunalcem vrijeme sprovoda prijavite u župnom uredu. KLANJANJE: Svake srijede poslije večernje svete mise u našoj crkvi je pobožnost euharistijskog klanjanja. Izdaje i odgovara: Župni ured Sv. Antuna Padovanskog

ofm.hr/koprivnica/

listic   ŽUPNI LISTIĆ


    Br. 29

BROJAČ POSJETA

Danas 27

Sveukupno 956414

Dobro došli na našu web stranicu

Petar i Pavao

 Povijest obraćenja sv. Pavla dobro nam je poznata, jer ju je u Djelima apostolskim tako zorno opisao sv. Luka. Pavao je kao progonitelj pošao u Damask da ondje pohvata kršćane. Pred Damaskom mu se ukazao Gospodin i uputio ga na Ananiju, koji ga je pokrstio. Nakon toga je proveo tri godine u Arabiji. "Kasnije sam uzišao u Jeruzalem da upoznam Kefu (Petra), i s njim sam ostao petnaest dana" (Gal 1,18). Pavao je svoje apostolsko poslanje primio od samoga Gospodina.

Opširnije...

Antunovo u našoj župi (13. 6. 2015)

Antunovo (13. 6. 2015) U subotu na svetkovinu sv. Antuna Padovanskog od jutra se osjetilo gibanje naroda koji je hrlio dragom svecu i zaštitniku. Misa u 7 bila je u crkvi, a ostale na vanjskom oltaru. Zahvaljujući Podravci koja nam je posudila 6 velikih suncobrana i vjetru koji je blažio vrućinu dale se bez poteškoća sudjelovati na svetim misama. Svečanu u 11 sati predvodio je mons. Josip Đurkan, župnik i čuvar svetišta Predragocjene Krvi Isusove iz Ludbrega. U poslijepodnevnim satima bio je blagoslov djece prije kojeg je skupina djece pod vodstvom gospođe Marijane Kresonja izvela mali igrokaz dijelom hrvatski, a dijelom engleski. Konačno večernjom misom u 18,30 završilo je ovogodišnje proštenje na kojem je kroz dan sudjelovao velik broj vjernika.

Proslava blagdana svetog Antuna

13. lipnja je blagdan svetog Antuna, zaštitnika naše župe. Uz mnoga događanja vezana uz taj blagdan, bio je i blagoslov djece.

Trodnevnicom u susret blagdanu Antunovu

Prvi dan trodnevnice (9. 10. 2015)

Kao i prošlih godina trodnevnicom smo smo se pripremali za glavno župno proštenje. Za tu priliku došao je o. Marijan Glamočak iz Vukovara koji je kroz tri večeri animirao vjernike za proslavu blagdana. U utorak navečer okupili su se tzv. "živi krugovi Crkve" u Župi. Bilo nas je i na misi i na druženju lijepi broj.

Drugi dan trodnevnice (10. 6. 2015)

Hodočašće korisnika Doma za starije i nemoćne osobe U srijedu ujutro došli su na svoje "hodočašće" već po deveti put korisnici Doma za starije i nemoćne osobe. Bilo ih je 100-tinjak. U crkvi su u 10 sati slavili svetu misu, a riječ ohrabrenja izrekao je o. Marijan Glamočak.

rsz antunovo staracki dom rsz antunovo staracki dom 1

Susret bračnih parova Toga istog dana navečer okupili su se bračni parovi koji u ovoj godini slave neku od obljetnica. Poslano je više od 140 poziva. Bilo je onih koji su se ispričali zbog obveza, bolesti ili nekog drugog razloga Godišnjaci:

Druženje poslije mise:

Treći dan trodnevnice (11. 6. 2015)

U četvrtak navečer okupili su se stariji članovi naše župe i bolesnici koji mogu doći do crkve. Za vrijeme mise podijeljen im je sakrament bolesničkog pomazanja, a nakon mise zadržali su se u velikoj dvorani u razgovoru i druženju.

 

Pobožnost prvih petaka u mjesecu

U petak, 12. lipnja blagdan je Presvetog Srca Isusova.

Poticaj za uvođenje blagdana Srca Isusova, došao je iz francuskog grada Paray le Moniala prigodom ukazanja Srca Isusova, sv. Mariji Margareti Alacoque 1675. g. Ali tek 1765. g. papa Klement XIII. dopušta slavljenje blagdana Srca Isusova, a papa Pio IX. je 1856. g. posebnim dekretom odredio da se blagdan službeno slavi u cijeloj Katoličkoj Crkvi osobito s obzirom na potrebu zadovoljštine za grijehe. Blagdan Presvetog Srca Isusovog slavi se u petak nakon blagdana Tijelova i stoga je lipanj mjesec Presvetog Srca Isusova.

Opširnije...

Duhovsko bdijenje u Čakovcu

Večer uoči blagdana Duhova, naši su se framaši uputili u Čakovec na Duhovsko bdijenje. Na Bdijenju su gradili zajedništvo u bratstvu Frame, zajedno s Framom Čakovec i Framom Varaždin,...

Hodočašće u Međugorje

U petak 15.5. u ranim jutarnjim satima naše tri framašice krenule su na hodočašće u Međugorje. Tamo su se susrele s našom Nebeskom Majkom i bolje ju upoznale. Na putu su se družile s braćom i sestrama iz FSR-a, ali i ostalim dragim ljudima.

Susret Zajednice „Vjera i svjetlo“ – Majčin dan i Međunarodni dan obitelji

Ove nas je nedjelje na susretu „Antunovih ljiljana“ na stolu, usred dvorane, dočekala vaza puna prekrasnih poljskih cvjetova, Biblija, krunica, upaljena svijeća i prikaz Svete obitelji. Dalo se naslutiti da će tema ovog susreta biti obitelj i sve vezano uz nju, jer i zajednica „Vjera i svjetlo“ je jedna velika obitelj.

 

Tijelovo

Krist  nije  htio  ostati  u crkvama. On nije ustanovio presveti sakrament  da  ostane  u  zlatnim ciborijima i umjetnički izgrađenim svetohraništima, pod svodovljem velebnih  crkava.   On je  ustanovio euharistiju ne za mrtvi hram (Božji, ne  za zgradu od materijalne građe, već za živi hram Božji, za Crkvu sastavljenu od živih kamenova, muškaraca i žena, za Crkvu koja živi i radi, trpi i bori se u svijetu. On je ustanovio euharistiju da bude hrana i piće. Ustanovio je euharistiju baš zato da bude ponesen izvan crkve, na ulice i svakodnevni život. Ne   toliko  da  u   nijemoj prisutnosti u Hostiji prođe ulicama uz zvukove  vojničkih, vatrogasnih, željezničarskih i drugih glazbi, nego da prođe ulicama, nađe se u radionicama, živi u kućama, govori i djeluje, trpi i  veseli se, briše suzu nevoljničku i vida ranu ranjeničku u tebi, brate i sestro, koji ste se njime nahranili i pustili da  vas njegov život prožme, njegov duh ponese.
Tomislav J. Šagi-Bunić, 1961. godine u zagrebačkoj katedrali

Svibanjski susret 60+

U našoj župnoj dvorani 20. svibnja 2015. godine s početkom u 16:00 sati održan je svibanjski susret 60+. Naša gošća, hagioasistentica, gospođa Marijana Ištvanović govorila nam je o osnovama hagioterapije.

Župni izlet u Mariađud i Pečuh

U subotu 16.05 u jutarnjim satima u tri autobusa krenuli smo na naše hodočašće - izlet u Mađarsku. Uz molitvu krunice, pjesmu, duhovnu priču, pokoju šalu i povjesno-turističkih informacija dobivene od naših turističkih pratiteljica a vezanih uz Mađarsku i mjesta koje ćemo posjetiti put je brzo prošao. Prvo naše odredište bilo je Marijađud jedno od najstarijih svetišta u Mađarskoj.

ofm.hr/koprivnica/

In order to view this object you need Flash Player 9+ support!

Get Adobe Flash player

ISPOVJEDNI KUTAK

Panorama naše crkve i samostana


PopUp MP3 Player (New Window)

Copyright 2015  Župa sv. Antuna Padovanskog - Koprivnica