^Vrati se na vrh

foto1 foto2 foto3 foto4 foto5

Gospodin je strpljiv i pun milosrđa. U svome planu za nas iskoristit će i naše pogreške ako ih položimo na njegov oltar.(sv. Edith Stein)

ŽUPNI URED SV. ANTUNA PADOVANSKOG Franjevačka 1, KOPRIVNICA; Tel. 048/642-160; e-mail: fra-kc@ofm.hr; UREDOVANJE: Svaki radni dan od 8-9 i 17-18: KRŠTENJE: Prijava u uredovno vrijeme. Pouka petkom u 17:00; VJENČANJE: Obvezatan je tečaj priprave za brak. Prijava u župnom uredu mjesec dana prije vjenčanja. BOLESNICI: Bolesnicima na vrijeme omogućite posjet svećenika. Bolesnike redovito pohađamo o Božiću i Uskrsu. SPROVOD: Nakon dogovora s Komunalcem vrijeme sprovoda prijavite u župnom uredu. KLANJANJE: Svake srijede poslije večernje svete mise u našoj crkvi je pobožnost euharistijskog klanjanja. Izdaje i odgovara: Župni ured Sv. Antuna Padovanskog

ofm.hr/koprivnica/

listic   ŽUPNI LISTIĆ


    Br. 50

BROJAČ POSJETA

Danas 75

Sveukupno 969674

Dobro došli na našu web stranicu

"SUSRET 60 +" - predavanje na temu patnje

 U srijedu 18.11. 2015. grupa 60 + opet je imala svoj susret. Ovaj puta imali smo to zadovoljstvo da nas dr. Tereza Salapaj obogati predavanjem o patnji.

I vas, braćo i sestre

Do sada sam, u svom kratkotrajnom i uobičajenom životu, bio oko pet tisuća puta na misi. To sam izračunao za vrijeme jedne propovijedi koju sam, srećom, čuo nakon pettisućitog dolaska. Da sam je čuo na početku, ne bih ni pet puta otišao na misu. Pretpostavljam da sam nekoliko stotina puta i zakasnio na početak mise, ali sam, razbacujući se velikodušno procjenjivanjem, sigurno na četiri i pol tisuće misa bio od početka do kraja. Bilo bi čudo da to nije ostavilo traga na meni, kao što je i čudo da to nije ostavilo jačeg traga na meni.

Opširnije...

Za trenutke sabranosti

ČIME HRANIŠ SVOJU OSOBU?

Jesen je. Jesi li uživao u plodovima, u šarenilu boja, suncu i toplini ove jeseni? Jesi li prošetao kroz park ili svojim voćnjakom? Da li si osjetio miris ove predivne jeseni? Lišće je palo na zemlju da ga ti ugledaš, da mu se diviš, da ga dodirneš, da osjetiš njegov miris i život.

Duhovna obnova volontera župnih caritasa varaždinske biskupije

 U subotu 14.11.2015. Caritas Varaždinske biskupije organizirao je godišnju duhovnu obnovu za voditelje i predstavnike župnih Caritasa.

Kapituli 6. i 7. 11. 2015.

Kratko izvješće sa 30. redovnog i 6. izbornog kapitula područnog bratstva bl. Alojzije Stepinac (sjeverozapadno-zagrebačko područno bratstvo), održano 6. i 7.11.2015. – Samobor – Tabor: Kuća susreta

Elizabeta Ugarska – svetica siromaha

Rođena je 1207. Elizabeta je živjela na ugarskom dvoru samo prve četiri godine djetinjstva. Njezino je djetinjstvo naprasno prekinuto kada su, iz dalekog Thüringena, stigli konjanici da je odvedu u njeno novo sjedište u središnjoj Njemačkoj. Prema običajima toga doba, njezin je otac utanačio da Elizabeta postane tirinška princeza. Elizabeta je otputovala iz svoje zemlje s bogatim mirazom i velikom pratnjom, uključujući i njezine osobne sluškinje, od kojih su joj dvije ostale vjerne prijateljice do kraja. Upravo su nam one ostavile dragocjene informacije o svetičinom djetinjstvu i životu.

Opširnije...

Susret Zajednice „Vjera i svjetlo“ – Molitva u zajednici

„Gospodine, idem tražiti nekoga tko te ljubi tako da zajedno možemo njegovati jedno drugo u toj ljubavi.“

Uz kratko i vrlo domišljato predstavljanje našeg novog duhovnika đakona Petra, započeli smo susret kratkom meditacijom kako bi postigli onu potrebnu sabranost da se možemo duhom i srcem otvoriti jedni prema drugima, odnosno da svoja srca možemo otvoriti prema svom Stvoritelju.

Holywin 2015

Prošle je subote, 31.10.2015. Frama Koprivnica organizirala Holywin, već tradicionalno bdijenje uoči Svih Svetih. Ovogodišnje je geslo bilo: Uđite na uska vrata!

Sveti Nikola Tavelić, prvi hrvatski svetac (1340-1391)

Iako smo jedan od najstarijih kršćanskih naroda Europe – kršćansko ime nosimo već 13 stoljeća – ipak smo dobili službeno proglašenog sveca tek god. 1970., kad je Pavao VI. u bazilici Sv. Petra u prisutnosti 25.000 hrvatskih hodočasnika proglasio svetim Nikolu Tavelića, mučenika za kršćansku vjeru.

Opširnije...

Što slavimo na blagdan Svih svetih, a što na Dušni dan?

Što zapravo znači kada kažemo da vjerujemo u »općinstvo svetih«?

Prvoga dana mjeseca studenoga svake godine slavimo blagdan Svih svetih. Tog dana slavimo one svece i svetice koje je Crkva proglasila svetima, kao i one koji nisu proglašeni svetima, ali su svojim životom ostvarili ideal kršćanskog života te su njihove duše ušle u kraljevstvo Božje pošto su nakon smrti njihove krsne haljine ubijeljene u krvi Jaganjčevoj.

Opširnije...

Primanje novih članova u FSR

primanja  2015 17.10. Pod svetom misom u našoj Crkvi troje kandidata je pristupilo u novicijat Franjevačkog reda.

ofm.hr/koprivnica/

Kome da idemo?

Nedjelja Krista Kralja

 

ISPOVJEDNI KUTAK

Panorama naše crkve i samostana


PopUp MP3 Player (New Window)

Copyright 2015  Župa sv. Antuna Padovanskog - Koprivnica