^Vrati se na vrh

foto1 foto2 foto3 foto4 foto5

Nađi vremena za smijeh - to je melodija duše. (Majka Terezija)

ŽUPNI URED SV. ANTUNA PADOVANSKOG Franjevačka 1, KOPRIVNICA; Tel. 048/642-160; e-mail: fra-kc@ofm.hr; UREDOVANJE: Svaki radni dan od 8-9 i 17-18: KRŠTENJE: Prijava u uredovno vrijeme. Pouka petkom u 17:00; VJENČANJE: Obvezatan je tečaj priprave za brak. Prijava u župnom uredu mjesec dana prije vjenčanja. BOLESNICI: Bolesnicima na vrijeme omogućite posjet svećenika. Bolesnike redovito pohađamo o Božiću i Uskrsu. SPROVOD: Nakon dogovora s Komunalcem vrijeme sprovoda prijavite u župnom uredu. KLANJANJE: Svake srijede poslije večernje svete mise u našoj crkvi je pobožnost euharistijskog klanjanja. Izdaje i odgovara: Župni ured Sv. Antuna Padovanskog

ofm.hr/koprivnica/

listic 

ŽUPNI LISTIĆ

 

Hodoćašće u Međugorje
20.5 - 22.5 2016.g

Informacije na mob:

091 58 50 063

Dejan Dinić

Vjera i nada

BROJAČ POSJETA

Danas 96

Sveukupno 1002713

Dobro došli na našu web stranicu

Želim naručiti misu - 2

ŠTO JE MISNA NAKANA?
Misna nakana je nakana na koju svećenik prikazuje misu po želji darivatelja. Misne nakane mogu biti različite. Iako se najčešće prikazuju za pokojne, bilo bi vrlo pohvalno i preporučljivo da nakane uključe i potrebe živih, potrebe Crkve, svijeta kao i naše osobne nakane. Misne nakane mogu biti i zahvale ili na čast Majci Božjoj, svecima, za zdravlje, sretan porod, dobro vrijeme, plodove zemlje, nova duhovna zvanja, zahvala za obljetnicu braka itd.

Svibanjske pobožnosti

Svibanjske pobožnosti, odnosno izraženije čašćenje Djevice Marije tijekom mjeseca svibnja, stara je tradicija Crkve koja svoje korijene vuče još u srednji vijek.
Riječ je o pučkim pobožnostima koje su nastale tako da je narod nosio pred Djevicu Mariju bukete i vijence svježeg proljetnog cvijeća, htijući na takav način njezine kipove i slike još više uresiti. Pri tome su joj pjevali razne pjesme i molili marijanske molitve, napose molitvu krunice.

Opširnije...

Danas, 1. svibnja 2016. ...

...za vrijeme župne mise u 9,30 pristupili su prvoj svetoj pričesti ovogodišnji prvopričesnici. Donosimo njihova imena. Čestitamo njima, njihovim obiteljima i vjeroučiteljici Petri Terzić.

Opširnije...

Susret Zajednice „Vjera i svjetlo“ - BLAGO MILOSRDNIMA

S pjesmom „Kriste u Tvoje ime“ započeli smo još jedan lijep susret „Antunovih ljiljana“, gdje smo, okupljeni oko stola ukrašenog lijepim poljskim cvijećem i upaljenom svijećom, razgovarali o milosrđu.

Zelena čistka

U eko-akciji Zelena čistka, koju je uspješno organizirao grad Koprivnica 24.4.2016., učestvovalo je 130 volontera iz raznih udruga koje poštuju čistu prirodu, a među njima je bilo i 11 članova FSR-a i 5 članova Frame.

Obnova krsnih obećanja ovogodišnjih (2016) prvopričesnika

Nedjelju uoči Prve Pričesti, 24. travnja ovogodišnji su prvopričesnici na župnoj misi u 9, 30 sati obnovili svoja krsna obećanja.

Nakon susreta 60+

U srijedu 13. travnja 2016. s početkom u 16:30 ponovo smo se okupili u našoj župnoj dvorani kako bismo u ovom uskrsnom vremenu promišljali o uskrsnuću, životu, prisutnosti Isusa, živoga Boga u našim životima svakoga dana.

Želim naručiti misu - 1

Često se susrećemo s tim upitom pa bismo vam željeli ukratko predstaviti značenje mise, misnih nakana, misnog dara ili tzv. "stipendija" i još nekoliko s tim povezanih pitanja. U nekoliko nastavaka želimo objasniti bitne istine koje često nisu dovoljno jasne. S nadom da ćemo vam na taj način pomoći, pozivamo vas da ovo pažljivo pročitate.

 

ŠTO JE MISA ILI EUHARISTIJA?
Euharistija je srce i vrhunac života Crkve, jer njome Krist Crkvu i sve njezine članove pridružuje svojoj žrtvi hvale i zahvaljivanja, koju je jednom zauvijek na križu prinio Ocu; po ovom sakramentu on izlijeva milost spasenja na svoje Tijelo - Crkvu. (KKC - Katekizam katoličke Crkve br. 1407).
Euharistija je spomen-čin Kristova Vazma: to jest djela spasenja koje je Krist izvršio životom, smrću i uskrsnućem, a koje se uprisutnjuje po liturgijskom činu. (KKC br. 1409).
Ukoliko je žrtva, Euharistija se prinosi, i kao zadovoljština za grijehe živih i mrtvih, i zato da se od Boga dobiju duhovna ili vremenita dobra. (KKC br. 1414).
nastavak u sljedećem broju

A onda dođi i idi za mnom

Zanimljiv je i poticajan razgovor koji zapisuju trojica sinoptika o Isusovom susretu s bogatašem. Luka o njemu piše u 18,18-25.
I upita ga neki uglednik
Ostaju nam nepoznati motivi zbog kojih je taj neki uglednik došao Isusu. Ipak ne možemo se oteti dojmu, na temelju svega što je slijedilo, da se došao praviti važan i steći dodatni ugled.
Mnogi su tijekom prošlosti i sadašnjosti pokušavali Isusom popravljati ili povećavati svoj ugled. Mnogi ne dolaze Isusu da bi se nadahnuli na njemu, nego da bi od njega dobili jamstvo vlastite uspješnosti.
Iz te perspektive veoma provokativno zvuči njegovo pitanje: Što mi je činiti da baštinim život vječni.

Opširnije...

Molitva za duhovna zvanja sv. IVANA PAVLA II.

Gospodine Isuse, Dobri pastiru, koji si darovao svoj život da bi svi imali život, podaj i nama, vjerničkoj zajednici prisutnoj po cijelom svijetu, puninu toga života i daj da postanemo sposobni svjedočiti ga i drugima ga naviještati. Gospodine Isuse, podaj puninu svoga života svim osobama koje su posvećene tebi, posvećene službi Crkve. Nek budu radosne u svom darivanju, neumorne u svom služenju, velikodušne u svojoj žrtvi, i neka njihov primjer otvara druga srca da poslušaju i slijede tvoj poziv. Gospodine Isuse, podaj puninu svoga života kršćanskim obiteljima da budu žarke u vjeri u crkvenom služenju te da tako pospješuju nastanak i razvoj novih posvećenih zvanja. Gospodine Isuse, podaj puninu svoga života svim ljudima, osobito mladićima i djevojkama koje pozivaš u svoju službu. Prosvijetli ih kod izbora, podrži ih u vjernosti, učini ih hrabrima i spremnima darovati svoj život po tvom primjeru da bi drugi imali život.

Nedjelja Dobrog pastira

Svjetski dan molitve za nova duhovna zvanja
Na ovu nedjelju se Isus predstavio kao dobri pastir kojega ovce poznaju. On za ovce polaže svoj život i ovce za njim idu. Ovaj evanđeoski odlomak dio je Isusova govora u Jeruzalemu za vrijeme jednog blagdana. Glavna misao je: Isus je dobri pastir koji život svoj daje za svoje ovce. Samo je Isus vrata koja omogućuju ulazak u Kraljevstvo nebesko, u kraljevstvo onih spašenih.
"Ja sam vrata. Tko uđe kroza me, spasit će se."
No, primijetio je da ga njegovi slušatelji baš i ne razumiju.

Opširnije...

ofm.hr/koprivnica/

Kome da idemo?

6. Uskrsna C 2016

ISPOVJEDNI KUTAK

Panorama naše crkve i samostana


PopUp MP3 Player (New Window)

Copyright 2016  Župa sv. Antuna Padovanskog - Koprivnica