^Vrati se na vrh

foto1 foto2 foto3 foto4 foto5

I tko ne nosi svoga križa i ne ide zamnom , ne može biti moj učenik. (Lk 14,27)

ŽUPNI URED SV. ANTUNA PADOVANSKOG Franjevačka 1, KOPRIVNICA; Tel. 048/642-160; e-mail: fra-kc@ofm.hr; UREDOVANJE: Svaki radni dan od 8-9 i 17-18: KRŠTENJE: Prijava u uredovno vrijeme. Pouka petkom u 17:00; VJENČANJE: Obvezatan je tečaj priprave za brak. Prijava u župnom uredu mjesec dana prije vjenčanja. BOLESNICI: Bolesnicima na vrijeme omogućite posjet svećenika. Bolesnike redovito pohađamo o Božiću i Uskrsu. SPROVOD: Nakon dogovora s Komunalcem vrijeme sprovoda prijavite u župnom uredu. KLANJANJE: Svake srijede poslije večernje svete mise u našoj crkvi je pobožnost euharistijskog klanjanja. Izdaje i odgovara: Župni ured Sv. Antuna Padovanskog

ofm.hr/koprivnica/

BROJAČ POSJETA

Danas 35

Sveukupno 1010661

Dobro došli na našu web stranicu

Dogme o Blaženoj Djevici Mariji - 4

UZNESENA NA NEBO
O Blaženoj djevici Mariji postoje četiri proglašene dogme. Stoga tijekom mjeseca svibnja, mjeseca posvećenoj B. D. Mariji, kroz četiri nedjelje objašnjavamo te četiri dogme.

Opširnije...

Želim naručiti misu - 6

ŠTO JE SPROVODNA MISA?
To je misa koji svećenik slavi odmah poslije sprovoda ili u najkraćem roku koji je moguć. Običaj je da se osim sprovodne mise za pokojnika odsluže još tri mise u relativno kratkom vremenu nakon sprovoda. Lijepa je i poticajna nakana rodbine i prijatelja pokojnika da se umjesto cvijeća ili svijeća (lampiona) skupi novac za misne nakane ili da takav novac daju u dobrotvorne svrhe (Karitas, misije, i sl.).

Župni izlet na Brezje i Bled

Ovogodišnji Župni izlet – hodočašće ponovno je izazvao veliko zanimanje župljana, a odredišta su bila slovensko marijansko narodno svetište Marija Pomagaj na Brezju i jedini slovenski otok – Bled.

Ljubav prema svećeniku

ZAŠTO JE LJUBAV PREMA SVEĆENIKU, TAKO OPIPLJIVA I SNAŽNA?

       ZAŠTO JE TAKO RADOSTAN SUSRET SA SVEĆENIKOM?

Započinjem s jednom Isusovom rečenicom: Ljubite jedni druge, kao što sam ja ljubio vas i ostanite u mojoj Ljubavi. Ovdje se radi o božanskoj ljubavi. Sve to znam i poštujem  svećenike, ali zašto baš tako snažna ljubav prema njima?

Želim naručiti misu - 5

ŠTO SU TO GREGORIJANSKE MISE?
Sv. Grgur Veliki, papa govori o tome da je u samostanu sv. Andrije na brdu Celiju u Rimu umro monah Just koji je zatajio tri zlatnika. Po njegovoj smrti papa Grgur odredio je da se za njega odsluži kroz trideset dana po jedna misa. Za vrijeme dok su se mise služile, pokojnik se ukazao svom bratu Kopiozu i dao mu znati da je oslobođen čistilišnih muka. (grgur Veliki, Dialogi 1,4 pogl. 55). Taj događaj bio je povod da se u Zapadnoj Crkvi uveo običaj prikazati takozvane "gregorijanske mise" s posebnom nakanom da duša pokojnika bude oslobođena čistilišta. Gregorijanske mise služe se kroz trideset dana bez prekida, svakog dana po jedna misa za točno određenog pokojnika. Sama neprekidnost u služenju misa kroz trideset dana ne djeluje magično. Značajna je molitva, osobna žrtva, post i dobra djela, posebno nakana da bi pokojnik po Kristovoj žrtvi i našem zauzetom sudjelovanju postigao vječno spasenje. Zato nije nužno da svaki dan slavi misu isti svećenik. Običaj je da takve mise služe svećenici koji nisu u župnom pastoralu, npr. u većim samostanima gdje je više svećenika i sl. Darovatelji neka se potrude, ako je moguće, da i sami sudjeluju kroz te dane u tim misama ili da u te dane dolaze na misu u svoju župu i tako duhom budu u molitvi sa svećenikom koji prikazuje misu negdje drugdje.

Dogme o Blaženoj Djevici Mariji - 3

BEZGRJEŠNO ZAČETA
O Blaženoj djevici Mariji postoje četiri proglašene dogme. Stoga tijekom mjeseca svibnja, mjeseca posvećenoj B. D. Mariji, kroz četiri nedjelje objašnjavamo te četiri dogme.
Pio IX. 8. prosinca 1854.

Opširnije...

Tribina

U nedjelju 17. travnja 2016. u našoj župi sv. Antuna Padovanskog održana je tribina na temu „Reformni pokret i djelovanje starokatoličke crkve u Koprivnici“. Predavanje je održao fra Danijel Patafta.

Želim naručiti misu - 4

GDJE MOŽETE NARUČITI MISNU NAKANU?
Misnu nakanu možete naručiti kod svakog svećenika. Svećenika, koji je primio vašu nakanu veže dužnost da izvrši misu sam ili da obveže drugog svećenika da ju izvrši. Redovito naručujemo misne nakane u vrijeme rada župnog ureda ili u sakristiji prije ili poslije mise kao i u prošteništima. Dobro je da se dogovorite o datumu i vremenu kada će se misna nakana izvršiti. Na taj način možete na vrijeme obavijestiti svoju rodbinu da sudjeluju na misi. Na mnogim mjestima, zbog velikog broja misnih nakana, naručena misa biti će odslužena negdje drugdje, izvan domaće župe. Takve tzv. "nevezane" (na datum, vrijeme i mjesto) misne nakane svećenik predaje u Biskupiju, a onda oni takve nakane daju svećenicima koji su na malim župama i nemaju dovoljno misnih nakana ili su u upravi biskupije ili opet umirovljenim svećenicima, misionarima i sl. Takva misna nakana nije samo izraz brige za domaćeg svećenika nego i za druge svećenike koji su u takvim službama da nisu pastoralno angažirani na župama.

Dogme o Blaženoj Djevici Mariji - 2

DJEVICA
O Blaženoj djevici Mariji postoje četiri proglašene dogme. Stoga tijekom mjeseca svibnja, mjeseca posvećenoj B. D. Mariji, kroz četiri nedjelje objašnjavamo te četiri dogme.

Opširnije...

Krizmanici 2016

U subotu, 7. svibnja u našoj crkvi sv. Antuna Padovanskog u Koprivnici Mons. Antun Perčić, kancelar Varaždinske biskupije podijelio je sakrament svete potvrde sljedećim kandidatima:

Opširnije...

Želim naručiti misu - 3

ŠTO JE MISNI DAR ILI "STIPENDIJ"?
Misni dar je novčana pristojba koju darovatelj daruje kada naruči misnu nakanu. Ovim darom darivatelj izražava svoju potporu poslanju Crkve, a istovremeno brine o uzdržavanju svećenika i njihovog djelovanja (usp. CIC 946).

Opširnije...

ofm.hr/koprivnica/

ISPOVJEDNI KUTAK

Panorama naše crkve i samostana


PopUp MP3 Player (New Window)

Copyright 2016  Župa sv. Antuna Padovanskog - Koprivnica