^Vrati se na vrh

foto1 foto2 foto3 foto4 foto5

ŽUPNI URED SV. ANTUNA PADOVANSKOG Franjevačka 1, KOPRIVNICA; Tel. 048/642-160; e-mail: fra-kc@ofm.hr; UREDOVANJE: Svaki radni dan od 8-9 i 17-18: KRŠTENJE: Prijava u uredovno vrijeme. Pouka petkom u 17:00; VJENČANJE: Obvezatan je tečaj priprave za brak. Prijava u župnom uredu mjesec dana prije vjenčanja. BOLESNICI: Bolesnicima na vrijeme omogućite posjet svećenika. Bolesnike redovito pohađamo o Božiću i Uskrsu. SPROVOD: Nakon dogovora s Komunalcem vrijeme sprovoda prijavite u župnom uredu. KLANJANJE: Svake srijede poslije večernje svete mise u našoj crkvi je pobožnost euharistijskog klanjanja. Izdaje i odgovara: Župni ured Sv. Antuna Padovanskog

ofm.hr/koprivnica/

   ŽUPNI LISTIĆ


    Br. 42  Download this file (listicVII39.pdf)

BROJAČ POSJETA

Danas 7

Ovaj tjedan 278

Ovaj mjesec 1184

Sveukupno 933475

Dobro došli na našu web stranicu

Duhovna obnova frame

Koprivnički Framaši, zajedno s fra Vjekoslavom, ovogodišnje su pripreme za obećanja započeli duhovnom obnovom na Žumberku. U petak, 29.8. zaputili su se u pravu trodnevnu avanturu.

Održan sastanak čitača poslije ljetne stanke

U ponedjeljak, 8.rujna 2014. nakon duže ljetne pauze održan je sastanak liturgijskih čitača. Dogovoreno je da ćemo sastanke održavati svakog prvog ponedjeljka u mjesecu nakon večernje mise, kako bi dogovorili raspored za tekući mjesec.

Gospa Žalosna – 15. rujna

Iako smo na pragu raskošne, raznobojne jeseni, kao da se i imenom današnjeg marijanskog blagdana s tugom opraštamo od dugog, toplog ljeta. Častimo Gospu Žalosnu ili Mariju od sedam žalosti, a imendan slave naše Dolores i Tuge. Prisjećamo se sedam teških trenutaka Marijina života:

Opširnije...

U bolničkoj sobi

Dva muškarca, obojica jako bolesni zajedno su ležali u bolnici. Jedan od njih je svaki dan imao mogućnost sjediti u svom krevetu zbog izdvajanja vode iz njegovih pluća. Njegov krevet je stajao uz jedini prozor u sobi.
Drugi muškarac je morao stalno ležati na leđima.

Opširnije...

Hodočašće ministranata u Ludbreg

U četvrtak 4.rujna,u Ludbregu održan je susret ministranata. Susret je započeo s molitvom,te nakon molitve imali smo rad,igre i upoznavanje po skupinama. U 11 sati započela je misa koju je predvodio  naš biskup Josip Mrzljak s ostalim svećenicima.

Ljubav o kojoj govorim, daje ti život, radost……

Ljubav je tvoje postojanje. Ljubav je kada zastaneš u tišini, kada opaziš cvijet pored sebe, kada čuješ cvrkut glasnog ptića, kada zapaziš pticu u letu, kada promatraš travu kako raste, kad osjetiš miris pokošene livade i slušaš žubor potoka, kada gledaš u vodu kako teče, kada promatraš jutarnju rosu na tek otvorenom cvijetu i zvijezde na nebu...

Lijepo je što postojiš!

Ti si projekt i uvijek možeš biti ispunjen željom za novi početak te krenuti naprijed. Jer ti si voljeno biće, ti si čovjek. Imaš vrhunske sposobnosti. Vrijedan si.
Ne fokusiraj se na negativnosti, gledaj u dobro, ljepotu, istinu, dobrotu i ljubav.

Dijete da mi je biti

O dragi prijatelju, dopusti mi da zaplačem u susretu s Isusom. Isus je zaplakao od ljubavi kojom je ljubio brata Lazara. Možda još nisi doživio taj tako dirljiv i čudesan susret ljubavi svog Oca i tebe samoga. Ako nisi, zagledaj se u oči malog i nejakog djeteta koje je tek došlo od Oca.

Bakina škrinja

Priča iz mojeg djetinjstva

Na povratku iz škole, moram proći putem na kojem stoji stara mala kuća. Tu susrećem svoju baku pred uličnim vratima. Obučena u divne dugačke haljine, s osmjehom na licu, čeka me i zove: „Dođi dijete, navrati, ispekla sam svježi kruh!“ Nakon tople šnite kruha premazane mašću, vodi me u svoj hambar.


Mala Gospa – blagdan rođenja Marijina

Po kalendaru blagdan Male Gospe je uvijek 8. rujna. Zove se tako, budući da se slavi “mala Marija”, spomendan Marijina rođenja, za razliku od “Velike Gospe”, blagdana Marijina uznesenja na nebo, 15. kolovoza.

Opširnije...

Održana skupština OFS-a

Nakon ljetnog odmora, okupili smo se na svojoj redovitoj Skupštini.Ozarena lica govorila su koliko nam je lijepo što smo opet zajedno. U tom duhu dogovarali smo nove susrete.

ofm.hr/koprivnica/

ISPOVJEDNI KUTAK

 

Panorama naše crkve i samostana


PopUp MP3 Player (New Window)

Copyright 2014  Župa sv. Antuna Padovanskog - Koprivnica