Lokacija:
Franjevačka 1
Koprivnica 48000
Tel:  048/642-160

FSR (OFS)

Kratko izvješće sa Skupštine FSR-a 8. 5. 2018

Hitova: 521
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

Skupštini je prisustvovalo 20-etak braće i sestara, te naš duhovnik fra Franjo Jesenović. Podijeljeni su informativni listići za slijedeće razdoblje (9.5.-klanjanje priprema FSR, u svibnju i lipnju nema susreta treći utorak u mjesecu, 5.6.-slijedeća Skupština je poslije večernje Mise, 5-8.srpnja su duhovne vježbe na Taboru pod nazivom 'Gospodine, što hoćeš da učinim?'). Objašnjeno je koliko je važno dati doprinos za više razine, da bi se pomogla širiti Božja riječ i da bi se velika franjevačka obitelj nastavila povečavati. Apelirano je da se doprinos, ako je ikako moguće, uplati do kraja lipnja. Dat je kratki osvrt na hodočašće u Molve, koje je organiziralo područno bratstvo FSR-a, a na kojem je bilo nekoliko braće i sestara iz našeg mjesnog bratstva. Brat Marko Bunić održao je predavanje na temu 'Uloga očinstva u obitelji':

• Muškarac i očinstvo u obitelji, stvoreni su na sliku Božju i slični su Njemu ako se ostvaruju u roditeljstvu, tj. očinstvu i majčinstvu. Oni pak koji nisu biološki roditelji mogu i trebaju ostvarivati duhovnu sliku roditeljstva – u brizi za materijalna dobra i  u odnosu prema drugima brinući se za duhovni i intelektualni odgoj djece i odraslih. Uzor u tome nam treba biti Isus koji nije svoju mušku narav ostvario niti kao suprug niti kao otac, već objavivši sliku Oca – djeluje iz ljubavi.
Muževnosti i ženstvenost dana je muškarcima i ženama od Boga, te imaju svoj cilj, stupiti u odnos s osobom suprotnog spola, i svrhu, darovati život djetetu – čime smo slični Bogu.
Otac u obitelji ima trostruku službu. Službu svećenika –zadužen je za duhovno dobro obitelji, okupljanje u  molitvi, te odgoj u vjeri. Službu proroka – iz duboke i intimne povezanost s Bogom, otac treba usmjeravati i voditi obitelji. Službu  kralja – treba kraljevati, tj. prednjačiti u služenju.
Muškarac u obitelji je prvo suprug te treba moliti, sa svojom ženom, na nakanu da mu Gospodin dadne snage ljubiti ju kao što Krist ljubi Crkvu. Osim toga, muškarac je u obitelji  i otac – potrebno je da razvije jedinstven odnos sa svakim djetetom.

Nakon predavanja smo se  zbližavali i duhovno obogaćivali uz jednostavno pitanje: Kako smo proveli današnji dan?