Lokacija:
Franjevačka 1
Koprivnica 48000
Tel:  048/642-160

DOGAĐANJA U ŽUPI

Hod za život 2019.

Hitova: 339
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna

 V A R A Ž D I N S K I   B I S K U P

Varaždin, 6. svibnja 2019.

Draga braćo i sestre!

   Ove se godine u Hrvatskoj održava „Hod za život“, tijekom dvije subote, 18. i 25. svibnja u 5 hrvatskih gradova: Osijeku, Zadru, Zagrebu, Rijeci i Splitu. Hod se održava pod geslom: „Zaštitimo najugroženiju manjinu u Hrvatskoj – nerođenu djecu“.

   „Hodamo za pravo na život onih koji ne mogu sami hodati za sebe. Tražimo zaštitu prava na život svakog čovjeka u Hrvatskoj, osobito onih najslabijih. U demokraciji je svatko od nas odgovoran dići svoj glas protiv kršenja temeljnog ljudskog prava – prava na život nerođene djece, pravo majke na potporu društva te pravo na priziv savjesti. Svako dijete – rođeno i ono koje još raste u tijelu svoje majke – trebamo čuvati i štititi kao naše bogatstvo, kao našu budućnost“, ističu članovi inicijative.

   Ovu inicijativu rado podupirem te potičem sve vjernike da joj se pridruže. „Hod za život“ u nama najbližem Zagrebu bit će u subotu 25. svibnja koji će započeti okupljanjem na Zrinjevcu u 10 sati. Svi koji mogu neka sudjeluju u tom Hodu, a sve ostale potičem na molitvu za zaštitu života, osobito nerođenih, za obitelji i za naš hrvatski narod.

          Uz iskreni pozdrav i blagoslov!

Josip Mrzljak varaždinski biskup, v. r.